Beklediğin o gün için geri sayım başladı; evleniyorsun! Evlendiğin gün her şeyin kusursuz olmasını istediğini biliyorum.

Beklediğin o gün için geri sayım başladı; evleniyorsun! Evlendiğin gün her şeyin kusursuz olmasını istediğini biliyorum. Bunu istemekte haklısın; ne de olsa o gün gözler üzerinde olacak. Hayalindeki gibi bir görünüme ulaşabilmek için ise ince eleyip sık dokuyarak karar verdiğin gelinlik modelini güzel bir gelin makyajı ile tamamlaman gerek! Peki, yüz şekline uygun gelin makyajı nasıl yapılır? Gelin makyajı ve püf noktaları hakkında bilmen gerekenleri sıralamaya başlıyorum.

Oval Yüz Şekline Uygun Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Oval yapıda bir yüz şeklinin olması, pek çok makyaj modelinin yüzünle uyum sağlayabileceği anlamına geliyor. Fakat yine de o güzel yüzünü daha dikkat çekici kılmak için kontür tekniğini uygulayabilirsin. Özellikle çene ve alın bölgesinde aydınlatıcı ağırlıklı bir teknik kullanman güzel bir gelin makyajı için sana verebileceğim en önemli ipuçlarından biri. Ayrıca seçtiğin allığı da tam yanaklarının ortasına uygulamaya dikkat etmelisin.

Göz makyajında açık renkleri de koyu renkleri de tercih edebilirsin ama bence koyu renkli bir gelin makyajı oldukça çekici durabilir. Eğer koyu renkli bir göz makyajın varsa açık renkli bir ruj, soft gelin makyajın varsa koyu renkli bir ruj seçebilirsin.

Yuvarlak Yüz Şekline Uygun Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Adını çene yapısının yuvarlak olmasından alan bu yüz şekline sahipsen amacın, gelin makyajı sayesinde daha keskin hatlar oluşturmak olmalı. Evet, doğru tahmin ediyorsun: Bunun için kontür tekniğini özellikle elmacık kemiklerini ve çene hatlarını ön plana çıkaracak, daha uzun bir yüz izlenimi oluşturacak şekilde kullanmalısın.

Yuvarlak yüz şekli için gelin makyajı yaparken gözlerde açık ve parıltılı renkleri tercih edebilir, ince şekilde çekilmiş kuyruklu bir eyeliner ile göz makyajını taçlandırabilirsin. Gözlerde açık renk tercih ettiğin için dudaklarda koyu renkli rujları seçebilirsin ama yine de rengin bordo gibi çok koyu bir renk olmamasında fayda var.

Kare Yüz Şekline Uygun Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Kare yüz şekline sahipsen amacın şakakların çevresini ve çenenin yanındaki keskin hatları daha yuvarlak kılmak olmalı. Bunu sağlayabilmek için ise kontür uygulamasının koyu rengini bu noktalara uygulaman gerekli. Elmacık kemiklerine süreceğin allıkla da yüzüne renk verebilirsin.

Bu arada makyajda dikkat çekmesi gereken nokta kesinlikle gözlerin olmalı. Dilersen buğulu bir göz makyajı yapabilir ya da kuyruklu eyeliner kullanımını tercih edebilirsin. Hatta “5 Adımda Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?” yazımda güzel bir buğulu göz makyajı için ihtiyacın olan ipuçlarını sıralamıştım. Göz atmanı öneririm!

Dikdörtgen Yüz Şekline Uygun Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

“Uzun yüz” olarak da bilinen dikdörtgen yüz şeklinde şakakların, elmacık kemiklerinin ve çenenin bulunduğu alanlar oldukça keskin hatlara sahip oluyor. Kare yüz makyajında olduğu gibi, bu alanlarda koyu renk kontür uygulaması yapıp daha oval hatlar yaratmak en doğrusu!

Açık renk farlar tercih edip, kuyruklu bir şekilde eyeliner çekerek göz makyajını yapabilirsin. Dudak makyajında ise mat yerine parlatıcı özelliği bulunan rujları tercih etmeni öneririm.

Kalp Yüz Şekline Uygun Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Bir diğer adı “ters üçgen” olan kalp yüz şeklinde, çıkık olan yanakları ve elmacık kemiklerini daha yuvarlak hatlara dönüştürmek önemli. Bu noktalara koyu renkli kontür uygulaması yapıp alnının orta kısmını, burnunu ve çene ucunu açık renkle aydınlatmak yüzünü daha oval kılabilmek için yapabileceklerinden.

Hem açık hem de koyu renklerle yapabileceğin göz makyajında çekik değil de kavisli hatlar oluşturmak, gelin makyajında dikkat etmen gerekenlerden! Bu arada dudaklarını olduğundan büyük göstermek de kalp yüz şekline uygun gelin makyajı için uygulayabileceğin püf noktalarından bir diğeri. Bunun için dudak kalemiyle dudak çerçevesi çizebilir, aynı zamanda açık renkli parlak rujlar tercih edebilirsin.

Bunlara Dikkat: İyi Bir Gelin Makyajı İçin İpuçları

Yüz şekline uygun bir gelin makyajı yapman elbette çok önemli. Ama bunların yanı sıra bazı noktalara dikkat ederek düğün gününde yapacağın makyajın cildinde daha güzel görünmesini sağlayabilirsin.

  • Kuru bir cilde uygulanmış fondöten, ciltte kötü bir görünüme sebep olabilir. Bu da hayalindeki gelin makyajına ulaşmanı engelleyebilir. İşte tam da bu sebeple düğün günü öncesinde ideal miktarda su içip cildinin nemlenmesine katkı sağlamayı, cildine nemlendirici sürmeyi ve makyaj yapmadan önce makyaj bazı kullanmayı ihmal etmemelisin.Dış köşeleri aşağıya doğru çekik gözlere sahipsen göz kapağının tümüne uygulayacağın en açık renk seçiminde, parıltılı farlardan yardım alabilirsin. Gölgelendirmede ise parıltısız koyu renkleri tercih edebilirsin.Far ve gölgelendirme fırçaları
  • Düğünden önce yaptıracağın bir cilt bakımı da ölü derilerden kurtulmana ve cilt makyajının daha güzel görünmesine katkı sağlayabilir; benden söylemesi. Fakat yaptıracağın cilt bakımı türüne göre cildinin reaksiyon verme ihtimalini de unutmamalısın. Bu sebeple, gittiğin güzellik merkezindeki uzmana danışıp, düğün öncesinde cilt bakımı yaptırmak için en doğru tarihi öğrenmelisin.Eğer gözlerin yuvarlaksa göz kapağının dış kısmında yapacağın gölgelendirmenin yuvarlak değil, çekik hatlı olmasına özen gösterebilirsin.
  • Seçeceğin makyaj ürünlerinin mevsime uygun olması, makyajın dayanıklılığı konusunda oldukça önemli. Örneğin bir yaz düğünü yapacaksan kalın yapılı bir fondöten, cildinin daha çok terlemesine ve makyajının akmasına neden olabilir. Ayrıca düğün gününde duyguların iç içe geçecek. Gülerken ağlayabilir, ağlarken gülebilirsin. Bu yüzden suya dayanıklı makyaj ürünleri seçmen daha iyi olabilir. 

İster ağır bir gelin makyajı tercih et ister doğal bir gelin makyajı, çok güzel bir gelin olacağına eminim; bunun için fal bakmama gerek yok! Ama aklında dönüp duran aşk, aile ve iş hayatınla ilgili sorular için sana fal bakmam iyi olur.  100 kredilik kupon kodu al, 50 kredi de benden olsun. Sonra gel, Kaave uygulamasında buluşalım.

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.