Sen de düzenli olarak haftalık burç analizlerine göz atanlardan mısın? Hatta belki burçların dışında gezegen hareketlerinin yaratabileceği etkiler konusunda astrologların paylaştıklarını da okuyor ve dikkate alıyorsun.

Sen de düzenli olarak haftalık burç analizlerine göz atanlardan mısın? Hatta belki burçların dışında gezegen hareketlerinin yaratabileceği etkiler konusunda astrologların paylaştıklarını da okuyor ve dikkate alıyorsun. Haklısın; astrologların da dediği gibi astroloji aslında burçlardan çok daha fazlası! Peki, hayatla ilgili öngörüler yapılmasını sağlayan gökyüzünün dili astroloji nasıl ortaya çıktı ve burçlar astrolojide ne anlama geliyor?

Astroloji Nedir?

Eğer astroloji ile ilgiliysen büyük ihtimalle şu cümleyi duymuş olabilirsin: Gökte ne varsa yerde de o vardır. Evet, astrolojinin ne olduğunu bu cümle gayet net bir şekilde açıklıyor. Ama yine de ben biraz daha detaylı bir açıklama yapayım.

Astroloji; gezegenler, yıldızlar, asteroitler gibi gök cisimlerinin hareketleri, birbirlerine yaptıkları açılar benzeri durumlardan yola çıkarak öngörüler yapılmasını sağlayan simge dilidir.

Bu arada astroloji denildiğinde akıllara genellikle Batı Astrolojisi gelse de, yıldızların incelendiği ve farklı bir tekniğin kullanıldığı Hint (Vedik) Astrolojisi de günümüzde oldukça popüler. Fakat ben bu yazıda yine de hepimizin bildiğini ve takip ettiğini düşündüğüm astrologların analizlerini yaptıkları Batı Astrolojisi’nden bahsedeceğim.

Her Şey Böyle Başladı: Astrolojinin Doğuşu

Kesin kökeni bilinmese de astrolojinin tahmini olarak M.Ö. 2000 – 3000 yılları arasında Mezopotamya’da doğduğu düşünülüyor. Tabii astrolojinin doğuşu burç odaklı olmamış. Öncelikle Asur ve Babil medeniyetleri zamanında gezegenlerin dönüş hızları hesaplanmış, bu gezegen hareketlerinin kraliyeti nasıl etkileyebileceğine dair öngörülerde bulunulmuş. Önemli kehanetlerin yanı sıra Güneş ve Ay’ın hareketleri doğrultusunda mevsimleri ve doğa olaylarını öngörebilmek için de astrolojiden yardım alınıyormuş.

Asur ve Babil medeniyetlerinin yanı sıra Mısır, Hint, Yunan, Roma, Pers ve Arap medeniyetleri tarafından da astrolojik çalışmalar yapılmış. 

Astrolojinin En Bildiğimiz Yanı: Burçlar Ne Anlama Geliyor?

Astrolojinin doğduğu ilk yıllarda Mezopotamya’daki inanç; yıldızların ve gezegenlerin tanrılarla bağlantılı oldukları, hatta tanrı olabilecekleri yönündeymiş. İnanışa göre bir insan, Güneş hangi takımyıldızındayken doğarsa o takımyıldızının tanrısının himayesi altında olurmuş ve kendisi de bu doğrultuda şekillenirmiş.

İşte, Güneş’in bir insanın doğum anında hangi takımyıldızında olduğunu gösteren bu sembolik ifade de geçmişten günümüze burçları oluşturuyor. Bu arada takımyıldızlarına verilen bu burç isimlerinin, takımyıldızının şeklinin benzetildiği hayvan veya diğer sembollerden geldiğini de belirtmeden geçmeyeyim.

Eğer astrolojiyle ilgiliysen muhtemelen bir yıldız haritası örneği görmüşsündür. Bu harita, 360 derecelik Zodyak kuşağının on iki eşit parçaya bölünmesiyle ve bu sayede her biri 30 derecelik olan evlerin oluşmasıyla meydana geliyor. Haritada yer alan 12 evin her biri, bir burcu temsil ediyor.

Şimdi, seninle Zodyak’taki burçların sıralamalarını, tarihlerini ve o burcun ifade ettiği en büyük yönelimi paylaşacağım. Bu sayede doğum tarihi doğrultusunda belirlenen burçların insanı nasıl şekillendirdiği konusundaki düşünceleri daha net bir şekilde anlayabileceksin. Burçların özelliklerine geçmeden önce 925 ayar gümüş & antik altın kaplamalı burç kolyelerime bir göz atmanı öneririm.

  • Koç Burcu (21 Mart – 19 Nisan): İnisiyatif alan, başlatan
  • Boğa Burcu (20 Nisan – 20 Mayıs): Kazanımları koruma amacında olan, başlanılanı devam ettiren
  • İkizler Burcu (21 Mayıs – 20 Haziran): Değişime hazırlayan, iletişim sağlayan
  • Yengeç Burcu (21 Haziran – 22 Temmuz): Koruma ve barındırma amacında olan
  • Aslan Burcu (23 Temmuz – 22 Ağustos): İdare eden, sahip olunanı göstermek isteyen
  • Başak Burcu (23 Ağustos – 22 Eylül): Analiz eden, eleştiren
  • Terazi Burcu (23 Eylül – 22 Ekim): Takdir eden, ilişki kuran
  • Akrep Burcu (23 Ekim – 21 Kasım): İnceleyen, analiz eden, anlamlandıran
  • Yay Burcu (22 Kasım – 21 Aralık): Genişletme amacında olan, keşfeden
  • Oğlak Burcu (22 Aralık – 19 Ocak): Düzenleyen, inşa eden
  • Kova Burcu (20 Ocak – 18 Şubat): Gözlemleyen, yenilik peşinde olan, keşfeden
  • Balık Burcu (19 Şubat – 20 Mart): Bütünleşen, etkilenen

“Peki, benim burcum bugün nasıl etkileniyor, beni neler bekliyor?” diye merak ediyorsan astroloji konusunda bir uzman olan Barones Kaave uygulamasında seni bekliyor! Üstelik dilersen ben de sevgilinin burcuyla senin burcunun ne kadar uyumlu olduğunu analiz etmek için “Uyum Testi” yapabilirim. Dilersen kahve falına da bakabilirim. 100 kredilik Kaave kupon kodu alırsan 50 kredi de benden sana hediye. Haydi bekliyorum!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.