Haydi, itiraf et; sen de pek çok insan gibi gelecekte seni nelerin beklediğini merak ediyorsun.

Haydi, itiraf et; sen de pek çok insan gibi gelecekte seni nelerin beklediğini merak ediyorsun. İşte, baktıracağın fallar da tam olarak bu konudaki merakını gidermeni amaçlıyor. İster inan ister inanma ama büyüklerimizin de söylediği gibi falsız kalma! Peki, hangi falları baktırıp öngörüler sayesinde gelecekten haberdar olabilirsin? En bilinen fal türlerini ve nasıl bakıldıklarını senin için kısaca anlattım.

Kahve Keyfi Onsuz Olmaz: Kahve Falı

Bol köpüklü Türk kahveni hazırladın ve keyifle içtin. Sonrasında tabii ki fincanını doğrudan mutfağa götürmek olmaz; bir de fal baktırmak lazım!

Ülkemizde en bilinen, her yaştan insanın vazgeçemediği fal çeşidi kahve falı! Muhtemelen biliyorsun ama ben yine de kahve falı nasıl bakılır kısaca anlatayım. Kahve içildikten sonra fincanın üzerine tabağı örtülüyor ve fincan saat yönüne doğru yavaşça çevriliyor. Ardından içinden bir dilek dileyerek fincanı kendine doğru, hızlı bir şekilde çeviriyorsun.

Fincan soğuduktan sonra açılıyor ve telve sayesinde oluşan semboller yorumlanıyor. Tabii falı yorumlayabilmek için fincanda oluşan bu sembollerin anlamlarını bilmek şart. Tahmin edebileceğin gibi bu konuda bir uzmana ihtiyacın var. Hiç merak etme; ben ve diğer arkadaşlarım falına bakmak için buradayız. Dilersen Kaave ailesinin en mistik üyesi Isabel’in yorumlarını okumak için fal yorum kodu satın alabilirsin.

Hemen Kaave uygulamasını indir, fincanının ve fincan tabağının fotoğrafını bize gönder; falına en kısa sürede bakıp sana yorumlarımızı yollayalım. 

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.

Öngörüler Seçeceğin Kartlarda Gizli: Tarot Falı

Oldukça bilinen bir fal çeşidi olsa da tarot falına bakan kişilerin sayısı kahve falından daha az. Bunun nedeni tarotun hem özel kartlarla bakılması hem de kartların anlamını bilip yorumlamasını yapmanın uzmanlık gerektirmesi.

Elbette “Tarot nasıl bakılır?” sorusunun yanıtı başka yazının konusu bile olabilir. Fakat yine de birkaç cümleyle tarot falının nasıl bakıldığını anlatmak isterim.

22 tane Büyük Arkana, 56 tane Küçük Arkana olmak üzere toplam 78 karttan oluşan tarot destesi kutusundan çıkarılıp karıştırılıyor. Ardından desteyi masaya soldan sağa olacak şekilde üçe bölerek koymak gerekiyor. Yine soldan sağa olacak şekilde desteyi topladıktan sonra deste aynı şekilde ikiye bölünüyor. Ardından yeniden toplanan desteden sol elle 7 kart seçmek ve bu kartları bakılacak fal çeşidine göre masaya yaymak gerekiyor. Bu kartlar teker teker açılıp fal bakan kişi tarafından yorumlanıyor.

Kaderin Avuçlarında Çizili Olabilir: El Falı

Bu falı genellikle “Sana bir el falı bakayım.” diyen çiçek satıcılarından hatırlayabilirsin. Hatta uzmanı tarafından bakıldığında çok doğru öngörüler sunduğunu da çevrenden duymuş olabilirsin.

Adı üstünde; el falı! Ellere ve özellikle avuçlardaki bazı çizgilere, bu çizgiler üzerindeki izlere bakılarak öngörüler yapılıyor. Her çizgi farklı bir alanı ifade ediyor. Örneğin hayat çizgisi nasıl bir hayat yaşayacağını belirtirken kalp çizgisi ise aşk hayatın hakkında bilgiler verebiliyor.

Peki, el falı hangi elden bakılıyor? Aslında bu sorunun cevabı falı bakan kişiye göre farklılık gösterebiliyor. Bazı falcılar, fal baktıran kişi sağ elini kullanıyorsa sol elinden, sol elini kullanıyorsa da sağ elinden fal bakıyor. Bazı falcılar ise direkt olarak sol elden bakmayı tercih ediyor.

Çay Yaprakları Geleceğini Söylesin: Çay Falı

Ülkemizde olmasa da yurt dışında popüler olan bir fal çeşidi ile tanış: Çay falı! Tıpkı kahve falı gibi bardağın bir tabağa kapatılmasıyla bakılan ama sembolleri çay yapraklarından oluştuğu için daha az net olan çay falına bakmak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Fal bakılacak bardağın cam olması ve çayı bardağa koyarken süzgeç kullanılmaması, çay falı bakarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan.

Katina Falı

Belki duymadın ama adını İzmirli ünlü falcı Katina’dan alan katina falı ülkemizde oldukça popüler olan fal türlerinden biri. Tarot falında olduğu gibi özel kartlarla bakılan katina falında da çıkan kartlar yorumlanıyor.

Katina falı ile ilgili şunu da belirtmekte fayda görüyorum: Çekilen kart sayısı da, bu kartların dizilimi de nasıl bir fal baktırmak istediğine göre değişiklik gösterebiliyor. 

İskambil Falı

Hepimiz bir niyet tutup bilgisayarımızdaki ya da telefonumuzdaki oyunlar sayesinde fal bakmışızdır. Evet, bu oyunlarda olduğu gibi farklı renklerdeki sayıları büyükten küçüğe sıralayacak şekilde fal bakmak mümkün. Fakat bunun yanı sıra desteden 3 kart seçip bu kartların anlamlarına bakarak da iskambil falı bakılabiliyor.

“Kendime fal bakabilir miyim, emin değilim.” ya da “Alanında uzman bir falcıyı nasıl bulurum ki?” diyorsan sen bildiğinden şaşma! İç Türk kahveni, kapat fincanını Kaave uygulamasında falına bakayım! Bekliyorum!