Dünya evine girmek için yalnızca sade bir nikah töreni yapmayı düşünüyorsan ve bunun için gelinlik giymek istemiyorsan sen de nikah elbiselerini değerlendirebilirsin.

Hayatında biri var ve artık evlilik hakkında konuşmaya başladınız ya da bu konunun çok yakında açılacağını düşünüyorsun. Peki, sence o doğru kişi mi? Bu yazıyı okuduğuna göre aklında soru işaretleri var ve bazı şeylerden emin olmak istiyorsun diye düşünüyorum. Gel, bir nevi “O, Evlilik İçin Doğru Kişi mi Testi” yapıp aklındaki soruları çözüme kavuşturalım!

Onunla Birlikteyken Kendin Olabiliyor musun?

Sıradan gibi görünse de, bu çok önemli bir soru. Onun yanındayken düşüncelerini söylemekten çekinmiyorsan, saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde istediğin gibi hareket edebiliyorsan onun doğru kişi olmaya bir adım yaklaştığını söyleyebilirim. Unutma ki yanında rahat edemediğin, hatta bazen rol yapmak durumunda olduğun bir insanla ömür boyu yaşayamaz, mutsuz olursun!

Seni Olduğun Gibi Kabul Ediyor mu?

Sen kendini gizlemiyor, olduğun gibi davranıyorsun diyelim. Peki, onun sana karşı yaklaşımı nasıl? Bazı davranışlarını, düşüncelerini değiştirmen için sürekli seni uyarıyorsa ya da kusurlarını yüzüne vuruyorsa bu aslında onun seninle değil, hayalinde yarattığı biriyle ilişki yaşadığı anlamına gelebilir. Seni olduğun gibi kabul eden biri için ise kusurlarının hiçbir önemi yoktur. Ne de olsa hepimiz insanız ve elbette kusurlarımız olacak!

İyi Günde, Kötü Günde Senin Yanında mı?

İyi ya da kötü bir haber aldığında hemen onunla konuşmak, mutluluğunu veya hüznünü ilk onunla paylaşmak istiyorsan ve o da aynısını sana karşı yapıyorsa güzel bir ilişkiniz var demektir. Ama sadece mutluluğunda senin yanındaysa, mutsuz olduğunda yanında olup çözüm bulmak için seninle birlikte kafa yormuyorsa bu insanla ömür geçer mi, oturup gerçekten düşünmeni isterim.

Bunun yanı sıra hayatındaki insanın, hayallerine karşı nasıl yaklaştığı da son derece önemli. Gelecek planlarını gerçekleştirebilmen için manevi bir şekilde destek oluyor hatta bazen yol gösteriyorsa, diğer bir deyişle gelişimine önem veriyorsa doğru kişiyi belki de bulmuşsundur!

En Yakın Arkadaşının O Olduğunu Düşünüyor musun?

Arkadaşlıklar pek çok sınavdan geçer, bu sınavlardan geçen kişilerle ise belki de hayatın boyunca görüşürsün. Hayat şartları sizi ayırsa bile o kişi hayatında hep özel kalır.

İşte söz konusu partnerin olduğunda da bu böyle! Her zaman senin yanında oluyorsa, birlikte hem mutluluğa kucak açıp hem de mutsuzluğu göğüsleyebiliyorsanız, birlikte eğlenip birlikte ağlayabiliyorsanız o çoktan senin en yakın arkadaşın olmuş demektir! Bu çok önemli ve sevginin yardımıyla oluşan bir durum. Tabii sevginin yanında saygıyı da unutmamak lazım. Saygının olmadığı bir ilişkinin sürmesi çok zor.

Yanında Huzurlu musun?

Onun yanındayken kendini güvende hissediyorsan ve mutlu olduğunda daha mutlu, üzgün olduğunda ise mutsuzluğunun azaldığını düşünüyorsan o kişinin senin için doğru kişi olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Net bir şekilde ifade edebilirim ki doğru insanlar huzur verirler!

Sana Güven Veriyor mu?

Şüphe duyduğun, seni üzeceğinden endişelendiğin bir insan senin yol arkadaşın olamaz! Böyle biriyle hayat kurmak anca mutsuz eder, sürekli endişe duymana sebep olur. Seni aldatacağından, sana yalan söyleyeceğinden şüphelendiğin biriyle sağlıklı bir ilişki kurmak çok zor olabilir. Eğer doğru insansa şüphe nedir bilmezsin!

Evleneceğin kişiyi nasıl anlarsın, artık biliyorsun! Eğer şu ana kadar sorduğum sorulara olumlu yanıt verdiysen sevgilinin senin için doğru insan olduğunu düşünebilirsin. Ama ne olur ne olmaz; gel Isabel’den yazılı kahve yorumu al, falına baktır ki emin olalım. Haydi Kaave uygulamasında buluşalım.

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.