Mucize bir makyaj malzemesi sayesinde pürüzsüz bir görünüme, kalıcı bir makyaja ulaşabilirsin. İşte o ürün, transparan pudra! Gel, “Transparan pudra ne işe yarar, makyajın hangi aşamasında, nasıl kullanılır?” gibi merak ettiğin soruların yanıtını vereyim.

İster doğal makyaj yapmaktan hoşlan ister ağır göz makyajından vazgeçemeyenlerden ol, sen de makyaj yapan her kadın gibi makyajının pürüzsüz görünmesini istiyorsun; biliyorum. Cilt yapına ve tonuna uygun ürünler seçmek, makyaj yapmanın püf noktalarını doğru bir şekilde uygulamak kusursuz bir makyaj yapmak için oldukça önemli unsurlardan. Fakat bunların yanı sıra mucize bir makyaj malzemesi sayesinde pürüzsüz bir görünüme, kalıcı bir makyaja ulaşabilirsin. İşte o ürün, transparan pudra! Gel, “Transparan pudra ne işe yarar, makyajın hangi aşamasında, nasıl kullanılır?” gibi merak ettiğin soruların yanıtını vereyim.

Transparan Pudra Nedir, Ne İşe Yarar?

“Sabitleme pudrası” ya da “şeffaf pudra” olarak da bilinen transparan pudra, beyaz bir renge sahip olsa da cilde uygulandığında renk vermez. Transparan pudrayı sürdüğünde cilt rengin ya da uyguladığın fondöten gibi cilt ürünlerinin rengi değişmez. Pudra ile transparan pudra arasındaki fark ise işte tam olarak bu ve sabitleyici pudranın normal pudraya göre daha doğal bir görünüm sağlaması! Fakat bazı markaların renkli transparan pudra çeşitleri ile de karşılaşabileceğini belirtmeden geçmeyeyim.

Peki, transparan pudra niye kullanılır? Transparan pudranın faydalarını senin için şu şekilde sıralayabilirim.

  • Transparan pudra makyaj sabitleme konusunda bir süper kahraman! Eğer göz altı kapatıcısını, likit yapılı makyaj ürünleri ile yapılan kontür uygulamasını sabitlemek ve kullandığın bu ürünlerin daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için tercih edeceksen şeffaf pudradan yardım alabilirsin.
  • Göz altı kapatıcısını uyguladıktan bir süre sonra ürün göz altlarında birikebilir. İşte transparan pudra, ürünün gözlerinin altındaki çizgilere dolmasını önleyebilir.
  • Gün içerisinde özellikle T bölgende yağlanma görülebilir. Transparan pudra kullandığın takdirde ise ciltte oluşan yağlı görünüm yerine, mat bir görüntüye sahip olursun.
  • Sabitleyici pudra kullanmak cildindeki gözenek görünümünü azaltmana yardımcı

Transparan Pudra Nasıl Kullanılır?

Hem toz hem de kompakt yani sıkıştırılmış seçeneği olan transparan pudranın kullanımı, seçtiğin pudra çeşidine göre farklılık gösterebilir.

  • Toz Transparan Pudra Nasıl Sürülür?

Pudranın kapağını aç ve az miktarda toz pudrayı kapağın iç kısmına dök. Pudra fırçanı kapağın iç kısmına batır ve ürünü fırçaya al. Ürünün fazlasını kapağa vurarak at. Ardından fırçayı çok bastırmadan transparan pudrayı sürmek istediğin noktalara uygula.

  • Kompakt Transparan Pudra Nasıl Sürülür?

Kompakt transparan pudrayı dilersen fırça ile dilersen de sünger ile uygulayabilirsin. Kompakt pudrayı fırçana ya da süngerine aldıktan sonra ürünün ambalajına (ürüne gelecek şekilde) vur ve fazlalıklarını at. Ardından pudrayı sürmek istediğin noktalara uygula.

Transparan Pudra Tek Başına Kullanılır mı?

Sabitleyici pudra genellikle gün boyu makyajında sabitleyici etki yaratması için fondöten, concealer gibi cilt ürünleri üzerine uygulansa da ten makyajında sadece transparan pudrayı da kullanabilirsin. Özellikle yağlı ciltlerde oluşan parlak görünümü önlemek için tek başına transparan pudra kullananların oranı da oldukça yüksek. Ama sana önerim, transparan pudrayı tek başına kullanacaksan kompakt sabitleyici pudraları tercih etmen olur.

Transparan Pudra Göz Altına Sürülür mü?

Evet, göz altı kapatıcısının üzerine transparan pudra sürmeni kesinlikle öneririm! Bu sayede kapatıcının etkisi daha uzun sürecek ve göz altındaki çizgilere ürün dolma durumunun önüne büyük oranda geçebileceksin!

Makyaj çantandaki vazgeçilmez ürünlerden olacağını tahmin ettiğim sabitleyici pudra nedir, nasıl kullanılır anlattım. Şimdi sırada makyajını yapmak var! Sen makyajını yaparken ben de sana fal bakayım mı, ne dersin? Kaave uygulamasında seni bekliyorum.

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.