Makyajla kendini yansıtmayı seviyorsan ve yeni makyaj teknikleri deneyip kusursuz bir görünümle dikkatleri üzerine çekmek istiyorsan seni porselen makyajla tanıştırmak istiyorum!

Makyajla kendini yansıtmayı seviyorsan ve yeni makyaj teknikleri deneyip kusursuz bir görünümle dikkatleri üzerine çekmek istiyorsan seni porselen makyajla tanıştırmak istiyorum! Peki; porselen makyaj ne demek, porselen makyaj yapımı için hangi malzemelere ihtiyacın var?

Porselen Makyaj Nedir?

Porselen makyaj, kapatıcılığı yüksek olan malzemelerle yapılan ve gölgelendirme (kontür) teknikleri sayesinde dudak büyütme, elmacık kemiklerini ön plana çıkarıp yüzü daha zayıf gösterme gibi uygulamaların ön planda olduğu bir makyaj türüdür.

Genellikle yüksek kapatıcılık sunan ürünlerle yapılan ve ciltteki kusurları kapatıp cildin porselen gibi görünmesini sağlayan porselen makyaj, gelin makyajlarında ve gece makyajlarında tercih ediliyordu. Fakat porselen makyajı artık gündüz makyajlarında da bir seçenek olarak değerlendirebilir ve doğal porselen makyaj yapabilirsin.

Porselen Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

  • Makyaj bazı
  • Kapatıcılığı ve kalıcılığı yüksek fondöten
  • Fondöten renginden 1-2 ton açık concealer
  • Transparan pudra
  • Allık
  • Highlighter
  • Kontür seti
  • Ruj
  • Dudak kalemi
  • Dudak nemlendirici
  • Far bazı
  • Far seti
  • Maskara
  • Eyeliner
  • Kirpik kıvırıcı
  • Kaş pudrası ya da kaş kalemi
  • Makyaj fırçaları
  • Takma kirpik (isteğe göre)

Şimdi, evde adım adım porselen makyaj yapımı hakkında bilmen gerekenleri sıralayayım.

1. Cildini Makyaja Hazırla

Fondöten, temiz ve nemlendirilmiş bir cilt ile daha iyi bütünleşir. Böylece tende kuru ve kötü bir görünüm olması ihtimali azalır. Bu sebeple makyaja başlamadan önce cildine peeling yapıp temizlemeni ve ardından bir makyaj bazı ya da makyaj bazı olarak kullanılabilen bir nemlendirici sürmeni öneririm. Bu sayede makyaj kalıcılığı da artacaktır. Aynı zamanda dudaklarına da peeling yapıp ölü deriyi atabilir ve ardından nemlendirici sürerek dudaklarını makyaja hazırlayabilirsin.

2. Fondöteni Cildine Uygula

Makyajına ilk olarak fondöten sürerek başlamalısın. Ten rengine uygun, kapatıcılık ve kalıcılık oranı yüksek likit fondöteni, bir fondöten fırçası ya da makyaj süngeri yardımıyla uygulamalısın. Bu aşamada fondöteni tampon hareketlerle uygulamak daha güzel sonuç almanı sağlayacaktır.

3. Concealer ile Göz Altlarını Kusursuz Hale Getir

Göz altın ile cildin arasındaki renk farklılığını yok etmek ve göz altlarına daha aydınlık bir görünüm vermek için likit concealer’ı göz altlarına uygulamalısın. Concealer’ı dağıtmak için bir kapatıcı fırçasından ya da makyaj süngerinin sivri kısmından yardım alabilirsin.

4. Yüz Hatlarına Uygun Bir Şekilde Kontür Yap

Belki alnının çok geniş olduğunu düşünüp biraz daraltmak, belki de yüzünü daha ince göstermek istiyorsun. İşte yüzünün şeklinde bu tip değişiklikler yapabilmen için kontür uygulaman gerekiyor. Bu arada likit ya da krem kontür seti tercih etmeni öneririm. Yüz şekline uygun bir kontür uygulaması sonrasında bir sonraki aşamaya geçebilirsin.

5. Transparan Pudra ile Cilt Makyajını Sabitle

“Porselen makyaj ne kadar kalıcı?” sorusunun cevabını merak ettiğini biliyorum. Aslında bu, kullandığın ürünlere göre değişebilir. Fakat makyajının kalıcılığını artırmak için yapman gereken bir şey daha var: Transparan pudra ile cilt makyajını sabitlemek!

Temiz bir pudra fırçasına transparan pudra alıp fazlalığını fırçaya vurarak attıktan sonra concealer ve likit kontür seti kullandığın yerlerin üzerinden geçmelisin. Eğer pudra kontür seti ile kontür yaptıysan sadece concealer sürdüğün noktaların üzerinden geç. Aksi takdirde kontürün dağılabilir.

6. Highlighter ve Allık ile Ten Makyajını Tamamla

Sırada bir allık ve highlighter ile ten makyajını tamamlamak var! Allığı elmacık kemiklerinin üzerine, highlighter’ı ise allık uyguladığın alanın üzerine ve burun kemiğinin üzerine uygulayabilirsin.

7. Göz Makyajını Yap

Göz makyajına, kalıcılığı artırmak için kullanacağın far bazını göz kapaklarına uygulayarak başlamalısın. Ardından istediğin far uygulamasını yapabilirsin. Eğer nasıl bir uygulama yapmak istediğinden emin değilsen sana buğulu göz makyajı önerebilirim. Dilersen “5 Adımda Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?” yazımdan tüm detayları öğrenebilirsin. Far uygulamalarının ardından da eyeliner’ı çekebilirsin.

Göz makyajını tamamladıktan sonra kirpik kıvırıcı ile kirpiklerine daha kıvrık bir görünüm vermeyi ve ardından maskara kullanmayı unutma. Bu arada porselen makyajda gözlerini daha ön plana çıkarmak istersen kesinlikle takma kirpik tercih edebilirsin. Tüm uygulamaların ardından kaşlarını far ya da kalem yardımıyla doldurup göz makyajını tamamlayabilirsin.

8. Dudak Makyajının Ardından Makyajı Bitir

Makyaja başlamadan önce dudak nemlendiricini uygulamıştın. Şimdi sırada dudak makyajını yapmak var! Öncelikle bir dudak kalemi ile dudak hatlarını belirginleştirmeni öneririm. Ardından rujunu uygulayabilirsin. Bu arada makyajda gözlerini ön plana çıkarmak için koyu renkli farlar kullandıysan açık renkli bir ruj, açık tonlarda far kullandıysan da koyu renkli bir ruj tavsiye ederim.

“Evde porselen makyajı nasıl yapabilirim?” sorusunun cevabını verdim. Makyajını yaparken kahveni yudumlayıp keyif yapmayı ve ardından falını bana yollamayı da unutma.  Dilersen fal baktırmak için 100 kredilik kupon kodu da satın alabilirsin. Haydi, Kaave uygulamasında buluşalım!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.