Bir astroloji yorumunun yapılabilmesi için ise doğum haritası şart! Aklında doğum haritası ile ilgili pek çok sorunun olduğunu biliyorum. Bu yazımda, bu soru işaretlerini gidermeyi amaçlıyorum!

Kabul edelim, hepimiz geleceği merak ediyor ve karşılaşabileceğimiz fırsatları doğru kullanmak, belki de olumsuz durumlara hazırlıklı yakalanmak istiyoruz. İşte son yıllarda yıldızı iyice parlayan astroloji de bu anlamda hayatımıza ışık tutuyor. Bir astroloji yorumunun yapılabilmesi için ise doğum haritası şart!

Aklında doğum haritası ile ilgili pek çok sorunun olduğunu biliyorum. Bu yazımda, bu soru işaretlerini gidermeyi amaçlıyorum!

Doğum Haritası Nedir? 

Doğduğun an çok önemli. Çünkü astrolojiye göre karakterin, güçlü ve zayıf yanların, hayata geliş amacın, yaşayabileceğin olaylar ve hatta daha fazlası doğduğun anda saklı. Tüm bunları analiz edebilmek ve “Doğum haritası ile neler öğrenilebilir?” sorusunun yanıtını alabilmek için ise doğum haritasına ihtiyaç var.

Pek çok astroloğa göre doğum haritası, gökyüzünün sen doğduğun anda çekilmiş sembolik bir fotoğrafı. Yıldız haritası çıkarıldığında görebileceğin şeyler ise evlerin, burçların, gezegenlerin, sabit yıldızların, asteroitlerin, ay düğümlerinin doğduğun saate göre yerleşimi ve tüm bunların birbirleriyle yaptıkları açılar.

Evet, biliyorum; daha önceden hiç doğum haritası hakkında araştırma yapmadıysan tüm bu aktardıklarım sana çok yabancı gelebilir. Şimdi, anlattıklarımı daha anlaşılır kılabilmek için bu terimleri tek tek açıklayacağım.

Doğum Haritasında Evler

Batı astrolojisinde gökyüzü 12 eve ayrılıyor ve her evin temsil ettiği konular farklı oluyor. Örneğin 2. Ev, kişinin parasal kazanımları ve kayıpları hakkında fikir sahibi olmanı sağlarken 7. Ev; ortaklık, evlilik, sosyal yaşantı gibi konular hakkında detaylar veriyor. Bu arada her evde 30 derece bulunduğunu da hemen belirteyim. Bu dereceler; burçların ve gezegenlerin konumlandığı noktalara, birbirleriyle yaptığı açılara göre farklı etkiler sunabiliyor.

Doğum Haritasında Burçlar

Haritada bulunan 12 evin her birine bir burç düşüyor. Tabii hangi evde hangi burcun yer aldığı ise yükselen burcuna göre farklılık gösterebiliyor. Örneğin, yükselen burcun Boğa ise 1. Ev’de Boğa yer alıyor demektir. Bu durumda 2. Ev’de de Boğa’dan sonra gelen burç olan İkizler yer alacaktır.
Genellikle Güneş burcu hakkında konuşmamıza rağmen yükselen burcun da oldukça önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. “Nedir, Nasıl Hesaplanır ve Daha Fazlası: Yükselen Burç Hakkında Bilmen Gerekenler” yazımda yükselen burç hakkında uzun uzun bilgi verdim; okumanı öneririm.

Doğum Haritasında Gezegenler

Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüton… Gezegenlerin konumları, diğer bir deyişle bulundukları burçlar belirli aralıklarla değişiyor. Doğduğun anda hangi gezegen hangi burçtaysa haritanda da o burcun olduğu eve konumlanıyor.

Bu arada haritada hangi gezegenin hangi burçta yer aldığı da o gezegen burcunu bilmeni sağlıyor. Örneğin Ay’ı Başak burcu evinde yer alan birinin Ay burcu Başak demektir. 

Doğum Haritasında Açılar

12 evde yer alan gezegenlerin, sabit yıldızların ve asteroitlerin birbirleriyle yaptıkları açılar, bir konu ya da durumun nasıl bir etki yaratacağı konusunda bilgi verebiliyor. 

Doğum Haritasında Ay Düğümleri

Kuzeyde ve güneyde Ay’ın yörüngesiyle kesiştiği noktalara Ay Düğümü adı veriliyor. Kuzey Ay Düğümü bu hayatta gitmen gereken yolu gösterirken, Güney Ay Düğümü geçmişten gelen ve bırakman gereken yönlerini belirtiyor. Ay düğümleri de konumlandıkları burca ve evlere göre farklı anlamlar taşıyor.

Doğum Haritasında Sabit Yıldızlar ve Asteroitler

Genellikle çıkarılan amatör haritalarda yer almayan ama astrologların kullandıkları profesyonel programlarda görülebilen sabit yıldızlar ve küçük gök cisimleri olan asteroitler de evlere, burçlara konumlanıyor; senin ve yaşantın ile ilgili bilgi veriyor.

Doğum Haritası Yorumlama Nasıl Yapılır?

Astroloji haritası okumak bütünsel bakmayı gerektirir. Sadece burçların özelliklerini ya da gezegenlerin hangi eve geldiğinde ne etki yarattıklarını bilerek bunu yapamazsın. Doğum haritası analizi yapabilmek için tüm bu saydığım konularda bilgi sahibi olman gerekir. Astroloji haritasında evlerin anlamları, o astroloji evinde ve burçta yer alan gezegenlerin yarattıkları etki ve tüm bunların yaptığı açı birlikte yorumlanmalı.

Doğum Haritası Nasıl Çıkarılır?

Bir yıldız haritasında yer alan terimler ne ifade ediyor ve doğum haritası nasıl okunur, anlattım. Tüm bunlardan sonra doğum haritanı çıkarmak isteyebilirsin.

Doğum haritası çıkarmak için doğum günü, doğum saati ve doğum yeri bilgilerine ihtiyaç duyuluyor. Özellikle doğum saati bilgisi olmadan çıkarılan doğum haritaları, evlerin yerlerini net bir şekilde belirtmeyeceği için analiz etmek de neredeyse imkansız olacaktır.

Doğum haritanı ücretsiz bir şekilde çıkarmak için astroloji internet sitelerinden yararlanabilirsin. Özellikle astro.com, astro-seek.com gibi siteler bu konuda oldukça sık tercih ediliyor.

Fakat her şey yıldız haritası çıkarmakla bitmiyor. Bir de doğum haritası analizinin doğru şekilde yapılması, tüm yerleşimlerin ve açıların doğru yorumlanması gerekiyor. Açıkça söylemek isterim ki bu uzmanlık gerektiren bir alan! Dolayısıyla bu noktada bir astrologdan yardım alabilirsin.

Ayrıca dilersen Kaave uygulamasını indirip, Barones’in yazdığı “Günlük Astroloji Yorumları”nı okuyarak da seni nelerin beklediğini öğrenebilirsin. Barones seninle buluşmak için hazır.

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.