Giyim sektöründe 2022 yılında bizleri neler bekliyor? Eğer modayla ilgiliysen ve 2022’nin moda trendleri neler merak ediyorsan bu yazı senin için!

Yepyeni bir yıla merhaba dedik. Pek çoğumuz için yeni yıl demek, güzel umutlar, art arda sıralanan dilekler ve yeni başlangıçlar demek. Tabii bunların yanı sıra belirlenen trendleri de unutmamak gerekiyor. Peki, giyim sektöründe 2022 yılında bizleri neler bekliyor? Eğer modayla ilgiliysen ve 2022’nin moda trendleri neler merak ediyorsan bu yazı senin için! Haydi, başlayalım!

Uyumlu ve Şık Olmak İsteyenlere: Takımlar

Etek-ceket ya da pantolon-ceket takımlar 90’lı yıllarda çok popülerdi. İşte o popülarite 2022’de geri döndü! Üstelik artık tarzına uygun bir takım bulmakta da hiç zorlanmayacaksın; bundan emin olabilirsin. Mesela spor şıklıktan yanaysan ve topuklu ayakkabı senin tarzını pek yansıtmıyorsa, tercihini oversize takımlardan yana kullanabilir ve bu takımları spor ayakkabılarla kombinleyebilirsin.

Rahatlıktan Ödün Vermeyenlere: Oversize

Dilimize “büyük beden” olarak çevirebileceğimiz oversize kesim giyecekler, üzerinde salaş ve bir o kadar da havalı duruyor. Hem şık olmak hem de giydiklerinin içinde kendini rahat hissetmek istiyorsan oversize modasına ayak uydurabilirsin. Takımlardan tişörtlere, ceketlerden montlara kadar pek çok giyecek kategorisinde bu trende uygun alternatifler bulman mümkün.

Dikkat Çekmeyi Sevenlere: Büyük ya da Etnik Desenler

Açık konuşmam gerekirse moda açısından 2022, dikkat çekmeyi ve iddialı giyinmeyi sevenleri yılı olacak. İşte bu söylediğimi kanıtlayan moda sektörü trendlerinden biri de büyük desenlerin özellikle 2022 ilkbaharında ve yaz aylarında sıklıkla karşımıza çıkacak olması. Bu modayı tişörtlerde, elbiselerde, mevsimlik hırkalarda çokça göreceğiz, benden söylemesi.

Kombin Yapmaya Daha Az Zaman Ayırmak İsteyenlere: Dar Tulumlar

Tulumlar, hem günlük hayatta hem de davetlerde çok efor sarf etmeden şık olmayı arzulayanların kurtarıcısı. Son yıllarda oldukça popüler olan tulumlar yeni sezonda da kendinden söz ettirecek ama bir farkla: Bu sene özellikle dar tulumlar moda!

Işıldamaktan Vazgeçemeyenlere: Parıltılı Elbiseler

2022 modası iddialı; sana söylemiştim! Parıltılı elbiseler de işte bu iddianın en şık detaylarından biri. Pullu, payetli elbiselerin yanı sıra parıltılı detayları bluzunda, ayakkabılarında, hatta çantanda da değerlendirebilirsin.

Yakın Geçmişe Özlem Duyanlara: Düşük Bel Pantolon

Yenilikler olsa da moda aslında kendini tekrar ediyor. 60’ların, 70’lerin gözde trendlerinin günümüzde de var olması ise buna en güzel kanıt. Bu söylediğime bir başka kanıt ise 2000’lerin başında tüm dünyayı kasıp kavuran bir trend olan düşük bel pantolonun 2022’de geri dönecek olması! Sever misin, sevmez misin bilmiyorum ama modaya ayak uydurmak istiyorsan düşük bel bir pantolona gardırobunda yer vermen gerektiğini düşünüyorum.

Feminen Görünüme Önem Verenlere: Büstiyer

Büstiyerler son yıllarda kombinlerde kullanılan parçalardan olsalar da bu yıl neredeyse “vazgeçilmez” olarak yerlerini alıyorlar. Tek başına giyilebilen ya da tişörtlerin, gömleklerin, ceketlerin altına giyilen ve çok da şık bir görüntü yakalamana imkan veren büstiyerlere kombinlerinde mutlaka yer vermeni öneriyorum.

2022’nin Moda Renkleri Neler?

2022 modasında ön plana çıkacak parçaları seninle paylaştım; şimdi ise sırada “2022’de hangi renkler moda?” sorusunun yanıtı var!

Siyah ve beyaz bu yıl, özellikle sonbahar ve kış aylarında karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Bu kurtarıcı renklerin yanı sıra lila, mavi, sarı, yeşil ve pembe tonları oldukça ağırlıklı bir şekilde modaseverlerin beğenisine sunulacak. Aynı zamanda bej, açık kahverengi gibi renkler de uyumlu kombinler yaratabilmen için yardıma hazır olacak!

2022’de neler moda, hangi renk tonlarını tercih edebilirsin anlattım. Peki, bu yıl seni neler bekliyor merak ediyor musun? Haydi, Kaave uygulamasına gel; 100 kredilik kupon kodunu da buradan satın al, seni nelerin beklediğini anlatayım!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.