Astrologların gezegen retrolarını haber verdikleri yazıları okuduğunda ya da videolarını izlediğinde bir nevi kötü bir haber almış gibi hissettiğini biliyorum. Gel, astrolojide gezegen retrosu nedir, hangi gezegenin retrosunda hangi alanlarda dikkatli olmalısın bir bakalım!

Astrologların gezegen retrolarını haber verdikleri yazıları okuduğunda ya da videolarını izlediğinde bir nevi kötü bir haber almış gibi hissettiğini biliyorum. Peki gerçekten korkmalı mısın? Gel, astrolojide gezegen retrosu nedir, hangi gezegenin retrosunda hangi alanlarda dikkatli olmalısın bir bakalım!

Gezegenlerin Retro Yapması Ne Demek?

Astrolojide retro, bir gezegenin geri gitmesi anlamına gelse de bildiğin gibi gezegenler normalde geri hareket etmez. Fakat bazı zamanlarda gezegenlerin dönüş hızı çok yavaşlar ve Dünya’dan bakıldığında bu gezegenler geri gidiyormuş gibi anlaşılabilir. İşte bu dönemlerde gezegenlerin retro hareket yaptığı kabul edilir. Güneş ve Ay dışında astrolojide kullanılan tüm gezegenler retro olabilir.

İyi de gezegenler retro olduğunda ne olur? Bir gezegen retro olduğunda gücü düşer ve temsil ettiği konularda bazı sorunlar meydana gelebilir. Bu sebeple bir gezegen geri hareket ettiğinde, yönettiği alanlarda yeni başlangıçlar yapılması önerilmez. Şimdi, hangi gezegenin geri hareketi hangi konuları ifade ediyor sıralamaya başlıyorum!

Jüpiter Retro Hangi Konuları Etkiliyor?

Jüpiter demek; bolluk, bereket ve şans demek! Jüpiter retro olduğunda şans ile ilgili bazı problemler, yatırımla ilgili sorunlar ve finansal alanda zorlanmalar görülebilir. Ayrıca pek çok olayı kötü yönden görmek de Jüpiter retrosunun etkilerinden bir diğeri. 

Satürn Retro Hangi Konuları Etkiliyor?

Satürn, doğum haritasında bulunduğu evin konularında zorlu mücadeleler verilmesine neden olabiliyor. Patron, ebeveyn gibi otorite figürleriyle sorunlar yaşamak, güven duymakta zorlanmak, yalnız hissetmek, rutinin bozulması ise Satürn retrosu etkilerinden birkaçı!

Uranüs Retro Hangi Konuları Etkiliyor?

Uranüs; özgürlük, özgünlük ve hızlı değişimlerden sorumlu olan bir gezegen. Özgürlük alanlarıyla ilgili sorunlar, yaratıcı işlerde aksamalar, uyum sorunu ise Uranüs retrosunun etkilerinden bazıları.

Neptün Retro Hangi Konuları Etkiliyor?

Sezgiler, hayal gücü, duygusal konular ile ilgili bir gezegen olan Neptün’ün geri hareketinde bu belirttiğim alanlarda sorunlar görülebiliyor. Gerçeklerden uzaklaşıp mantıklı karar verememe, sorumluluklardan kaçma isteği, duygusal alanda sıkışmışlık hissi Neptün retrosunun etkileri arasında yer alıyor.

Plüton Retro Hangi Konuları Etkiliyor?

Plüton gezegeninin temsil ettiği başlıca konular arasında yeni düzen getirme ve zorluklarla mücadele etme yeteneği söz konusu. Dolayısıyla saplantı haline getirilmiş durumlar ya da duygular, güç gösterme isteği, öfke patlamaları, topluma ayak uydurmakta zorlanma gibi durumlar Plüton retrosunda görülebiliyor. 

Doğum Haritasında Retro Gezegenler

Eğer bir ya da birden fazla gezegenin geri hareketini yaptığı bir günde doğduysan, bu yıldız haritanda retro gezegenler olduğu anlamına geliyor. Doğum haritasındaki retro gezegenler, temsil ettikleri konularda bazı zorluklar getiriyor. Bir diğer görüşe göre, retro gezegenler geçmiş hayatından getirdiğin çözülmemiş konuları temsil ediyor.

Hangi gezegen retrosunun ne anlama geldiğini oldukça kısa ve öz şekilde bu yazıda anlattım ama bu doğrultuda gezegenleri daha yakından tanımak istiyorsan “Doğum Haritasında Hangisi Neyi Temsil Ediyor: Astrolojide Gezegenlerin Anlamları” yazımı da mutlaka okumanı öneririm.

Şimdi de doğum haritasındaki retro gezegenler nasıl anlaşılır bundan bahsedeyim. Bunun için öncelikle doğum tarihini, doğum yerini ve doğum saatini belirterek yıldız haritanı oluşturmalısın. Doğum haritandaki gezegen sembollerinin üzerinde “R” işareti varsa, haritanda o gezegen retro demektir.

Retro gezegenler hakkında bilmen gerekenleri sıraladım. Dilersen burcuna göre her gün seni bekleyenleri Barones’in günlük burç yorumları sayesinde öğrenebilirsin. Dilersen 100 kredilik kupon kodunu 50 kredi hediyesiyle birlikte buradan alabilirsin. Barones’i nerede bulacağını biliyorsun; Kaave uygulamasında onunla hemen buluş!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.