Hepimiz zaman zaman bizi korkutan, kötü etkileyen rüyalar görebiliriz. Psikologlar kötü rüyaların travmalardan, yoğun stresten, hatta fazla kafein alımı gibi farklı sebeplerden kaynaklanabileceğini belirtiyor…

Sen de kötü bir rüya gördüğünde etkisinden uzun süre çıkamayanlardan ve bu sebeple gün içindeki modu olumsuz etkilenenlerden misin? Hatta belki de kötü bir rüyanın ardından uyanıyor ve bir daha uyuyamıyorsun. Bilmeni isterim ki yalnız değilsin! Hiç üzülme; kötü ve çirkin rüyalar sonrasında üzerinde oluşan negatif enerjiyi atabilmen için kötü rüyanın ardından yapman gerekenleri anlatmaya başlıyorum!

Neden Kötü Rüyalar Görülür?

Hepimiz zaman zaman bizi korkutan, kötü etkileyen rüyalar görebiliriz. Bu kötü rüyaların neden görüldüğüne dair farklı görüşler olduğunu söyleyebilirim. Psikologlar kötü rüyaların travmalardan, yoğun stresten, hatta fazla kafein alımı gibi farklı sebeplerden kaynaklanabileceğini belirtiyor.

Kötü Rüyalar Anlatılır mı?

Gördüğün rüyayı anlatmak ya da rüya tabirine bakıp ne anlama geldiğini öğrenmek isteyebilirsin. Fakat sana tavsiyem şu ki hissettiğin negatif enerjinin artmaması için rüya tabirine bakmamalı ve kimseye anlatmamalısın.

Kötü Rüyadan Sonra Ne Yapılır?

Seni korkutan, hoşlanmadığın bir rüya gördüğünde kalkıp suyu açabilir ve rüyanı akan suya anlatabilirsin. Ayrıca sonrasında ılık bir duş alman da üzerindeki negatif enerjinin atılması konusunda sana yardımcı olabilir.

Ada çayı ya da tütsü yakmak, güzel müzikler açmak da daha keyifli hissetmen konusunda sana yardımcı olabilir. Ayrıca meditasyon yapmak da kendini daha iyi hissetmeni sağlayabilir.

Kötü Rüya Görmemek İçin Ne Yapılabilir?

Eğer sıklıkla kabus görüyorsan elbette dileğin bu tarz rüyalar görmemek olacaktır. O halde kötü rüyalar görmemek için yapabileceklerini senin için sıralayayım:

  • Spor yapmak stres seviyeni azaltır ve uyku kaliteni artırır. Bu nedenle sana düzenli olarak egzersiz yapmanı önerebilirim. Yapacağın egzersizler sayesinde stres seviyen düşeceği için kötü rüya görme ihtimalin azalacaktır.
  • Uyumadan en az 3 saat önce yemek yemeyi bırakmalı ve kahve, siyah çay, gazlı içecek gibi kafein içeren içeceklerden uzak durmalısın. Bu sayede uyku kalitende artış olacak ve daha konforlu uyuyabileceksin. Ayrıca uyku öncesinde sıcak süt, papatya çayı gibi seni yatıştıracak içecekleri de tüketebilirsin.
  • Uyku öncesinde sıcak duş almak vücudunu, uyumadan hemen önce meditasyon yapmak ise zihnini rahatlatacaktır.
  • Sana bir diğer önerim, tetikleyici içeriklerden kaçınman olur. Unutma ki hepimizin travmaları var ve bu travmaları hatırlatacak olaylar, görseller kötü rüya görmene sebep olabilir. Örneğin hırsızlardan korkuyorsan, bir eve gizlice giren kişilerden yola çıkarak oluşturulmuş bir konusu olan gerilim ve korku filmlerini izlememelisin.
  • Ne yaparsan yap kötü rüyalar görmeye devam ediyorsan, bir terapistten yardım almayı düşünebilirsin.

Kötü rüya sonrasında yapılması gerekenleri senin için sıraladım. Eğer gördüğün rüyaların etkisinden çıkamıyorsan, hayatta seni bekleyen güzel gelişmeler olduğunu da hatırlamanı isterim. Dilersen öncesinde 100 kredilik kupon kodunu buradan satın al, sonrasında gelecek günlerin ne gibi güzellikler getireceğini söylemek için Kaave uygulamasında buluşalım!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.