“Uzak mesafeli ilişki” olarak bilinen bu ilişki türü kolay değil.Birbirinizi sevdiğiniz ve sana vereceğim uzaktan ilişki tavsiyelerine dikkat ettiğin zaman, düşündüğün kadar da zor olmayacak göreceksin! Uzun mesafe ilişkisini canlı tutmak ve sürdürebilmek için yapman gerekenlere göz atalım!

Seni tamamlayan biriyle ilişki yaşamak, tarif edilmesi zor duygular hissetmeni sağlıyor. Onun her zaman yanında olmasını istiyor, her anı paylaşmayı diliyorsun; bunun farkındayım. Fakat sevdiğin farklı bir şehirde hatta ülkede yaşıyorsa, işlerin karıştığını da tahmin edebiliyorum. 

“Uzak mesafeli ilişki” olarak bilinen bu ilişki türü kolay değil. Ama birbirinizi sevdiğiniz ve sana vereceğim uzaktan ilişki tavsiyelerine dikkat ettiğin zaman, uzak mesafe ilişkisini sürdürmek sana söylenen ya da senin düşündüğün kadar da zor olmayacak göreceksin! Haydi gel, uzun mesafe ilişkisini canlı tutmak ve sürdürebilmek için yapman gerekenlere göz atalım!

Güven Duy, Güven Ver

Biliyorsun ki her ilişkinin olmazsa olmazı güven. Söz konusu aralara mesafelerin girdiği bir ilişki olduğunda ise güven daha önemli bir hale geliyor. Özetle, aklında dönüp duran “Uzaktan uzağa ilişki yürür mü?” sorusuna olumlu bir yanıt verebilmem için karşılıklı olarak güven duymanız gerektiğini söyleyebilirim.

Elbette ona mesaj attığında ve o uzun süre cevap vermediğinde ya da aradığın zaman telefonu açmadığında merak edebilirsin ama eğer güvenin söz sahibi olduğu bir ilişkiden söz ediyorsak aklına onun başkasıyla olduğu ihtimali gelmez. Güven, ilişkinin yorucu olmasını engelleyen en önemli faktördür. Tabii onun sana güven vermesi kadar aynı güveni senin de vermen şart!

Bir ilişkide güven oluşturmak zamanla gerçekleşecek bir şey olsa da bu süreci hızlandırmak ve daha sağlıklı bir ilişki yaşayabilmeniz için önerim; birbirinize karşı dürüst olmanız. Şeffaflığın ve doğruların konuşulduğu bir ilişkide her zaman güven vardır!

Bu arada güvenden bahsediyorsak minik bir tavsiye vermeden de geçemeyeceğim: Eğer sevdiğin insana karşı güven duyamıyorsan ve zaman zaman sana yalan söylediğinden şüpheleniyorsan, açık bir şekilde konuştuğun halde bu soruna bir çözüm bulamıyorsan ilişkiyi bitirmeyi düşünebilirsin. Aksi takdirde duygusal açıdan kendini yorabileceğin bir ilişki yaşamaman neredeyse imkansız!

İletişimi Aksatmamaya Özen Gösterin

Uzun mesafe ilişkisi yaşıyorsanız ne yazık ki her istediğinizde buluşamayacaksınız. Fakat bu istediğinizde iletişimde olmayacağınız anlamına gelmiyor. Sağlıklı iletişim ilişkinin yapı taşlarından biri ve uzak mesafe ilişkisinde bunun kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekiyor.

Mesajlaşarak, telefonda konuşarak, görüntülü konuşma yaparak iletişime geçebilir ve özleminizi giderebilirsiniz. Bu arada tabii ayrı hayatlarınız olduğunu da aklınızdan çıkarmamalısınız. İkinizin de arkadaşlarınızla sosyalleşmeye, ailenizle vakit geçirmeye ya da kendinize zaman ayırmaya ihtiyacınız var. Saygılı olmak ve bu gibi durumlarda iletişim kurmak için karşı tarafı zorlamamak gerektiğini unutmamalısın.

Uzak Mesafe İlişki Aktivitelerine Zaman Ayırın

Belki yan yana değilsiniz ama sanki birlikteymiş gibi zaman geçirmeniz imkansız değil. Örneğin aynı anda aynı filmi izleyebilir, birlikte online oyun oynayabilir, aynı kitabı okuyabilirsiniz. Bu gibi aktiviteler ilişkinizi canlı tutacak, iletişiminizi artıracaktır.

Birbirinize Sürpriz Yapın

“Sevmiyorum” diyen bile sürprizi sever; bundan emin ol! Sevgiline bir hediye alıp evine ya da iş yerine yollayabilir ve ona tatlı sürprizler yapabilirsin. Bu sayede sevgilin ona verdiğin değeri anlayacak, aynı zamanda da uzak mesafeden sürdürdüğünüz bu ilişki canlılığını koruyacaktır.

Bir Buluşma Planı Oluşturun ve Buna Sadık Kalın

Her zaman görüşmeniz mümkün olmasa da ayda bir, iki ayda bir gibi bir zaman belirleyerek ikinize de uygun bir yerde buluşabilirsiniz. Birbirinize kavuşmanız için saydığınız gün sayısı azaldıkça heyecanınız da artacak ve güzel bir duygu yaşayacaksınız. Bu arada yapılan planı son anda ertelemek gibi bir durum mümkünse olmamalı. Bu büyük bir hayal kırıklığına ve ilişkinizin zarar görmesine neden olabilir.

Uzak mesafe ilişkisini sürdürebilmek için gereken tüyoları seninle paylaştım. Umarım uzun soluklu, birbirinize olan sevginizi ve saygınızı kaybetmediğiniz bir ilişki yaşarsınız. Bu ilişki için sevecen ve pozitif bir bakış açısına sahip olan Isabel’in yazılı kahve yorumunu almaya ne dersin? Türk kahveni iç ve falını kapat, Kaave uygulamasına gel de Isabel sizi nelerin beklediğini anlatsın!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.