Astrolojinin Güneş burcundan çok daha fazlası olduğunu hep söylüyor olmam belki senin de dikkatini çekmiş olabilir! Daha önce “Nedir, Nasıl Hesaplanır ve Daha Fazlası: Yükselen Burç Hakkında Bilmen Gerekenler” yazımda, Güneş burcundan sonra en popüler burç olan yükselen burç hakkındaki önemli detayları seninle paylaşmıştım. Peki, bir Ay burcun da olduğunu ve bunun da oldukça önemli olduğunu biliyor muydun? Şimdi sana, Ay burcu ne demek bunu anlatmak istiyorum!

Ay Burcu Neyi İfade Eder?

İlk başta oldukça kafa karıştırıcı gibi gelebilir ama aslında Güneş, yükselen ve Ay burcu arasındaki fark oldukça basittir. Öncelikle Ay burcu neyi temsil eder, kısaca bu konuyu anlatmak, ardından da bu burçların arasındaki farka değinip, aklındaki soru işaretlerini gidermek istiyorum.

Ay, duygularımızı ifade eder. Bu sebeple, bir olay ya da durum karşısında duygusal olarak nasıl tepki vereceğini Ay burcun belirler diyebilirim. Ay burcun, aynı zamanda iç dünyanda nasıl biri olduğunu da anlatır. Peki Güneş burcun, yükselen burcun ve Ay burcun arasındaki fark nedir?

Güneş burcu, senin kişiliğinin merkezi olan burçtur. Yükselen burcun dışarıya nasıl yansıdığın ve fiziksel özelliklerinle ilgilidir. Ay burcun ise duygusal doğan ve içsel dünyanı temsil eder.

Hangi Ay burcu hangi özellikleri taşıyor, bu konuda bilgi vermeden önce Ay burcu hesaplama ile ilgili detayları seninle paylaşmak istiyorum. Böylece Ay burcunu bilmiyorsan kolaylıkla öğrenebilirsin.

Ay Burcu Nasıl Hesaplanır?

Doğum gününde ve saatinde Ay’ın yer aldığı konum, Ay burcunu belirler. Ay en hızlı hareket eden gök cisimlerinden biridir ve yaklaşık 2- 2,5 günde bir burç değiştirir. Yani senin doğum gününden 2 gün sonra doğan biri farklı bir ay burcuna sahip olabilir.

Doğduğun anda Ay’ın hangi burçta olduğunu öğrenmek için doğum haritanı çıkarabilirsin. Daha pratik bir yöntem arıyorsan da internette bulacağın bazı hesaplama araçlarına doğum gününü, saatini ve doğduğun şehri girerek doğduğun anda Ay’ın bulunduğu burcu hemen öğrenebilirsin.

Burçlara Göre Ay Burcu Özellikleri Nelerdir?

Ay burcu ile ilgili önemli detayları seninle paylaştım. Şimdiyse Ay burcunun özelliklerini sana aktarmak istiyorum!

  • Ay Burcu Koç Özellikleri

Ay, Koç burcunda oldukça cesaretli, girişken bir ruh hali sağlayabilir. Zorluklarla savaşırken gerekli olan motivasyonu kolaylıkla bulabilen Ay burcu Koç olanlar özgürlüklerini de fazlasıyla ön planda tutmak isteyebilirler. Ay Koç burcunda olduğunda aceleci ve fevri davranmak gibi olumsuz durumlar da görülebilir.

  • Ay Burcu Boğa Özellikleri

Eğer haritanda Ay, Boğa burcunda ise bu, sevgiye ve sadakate çok önem verdiğin, oldukça sahiplenici bir tutum sergilediğin anlamına gelebilir. Amaçları doğrultusunda yavaş ve emin adımlarla ilerlemek, sabırlı davranmak ise bu burçta yer alan insanların en iyi bilinen özelliklerinden sayılabilir! 

  • Ay Burcu İkizler Özellikleri

Ay İkizler’de ise iletişim kurmak ön planda yer alabilir. Ay burcu İkizler olanlar oldukça konuşkan, eğlenceli yapıya sahip olabilirler. Her şeyi merak edebilir, araştırmayı ve öğrenmeyi de sevebilir. Tabii bu noktada derinleşmek Ay İkizler için zor olabilir. Yani onların pek çok şey hakkında fikirleri olduğunu fakat bir zaman sonra ilgileri olan konudan sıkılıp, kendilerine yeni ilgi alanları bulmak isteyeceklerini söylemek de mümkündür.

  • Ay Burcu Yengeç Özellikleri

Ay’ın Yengeç burcunda ise duygusal anlamda kendini güvende hissetmek senin için çok önem taşıyabilir. Duygularını kontrol etmekte zorlanabilirsin. Üstelik bu durum sadece kendi duygularınla da ilgili olmayabilir. Empati yeteneğin çok güçlü olduğu için başkalarının mutluluklarını, hüzünlerini de hissedebilirsin. Ayrıca ev-aile hayatı ve anılara çok önem verebilirsin.

  • Ay Burcu Aslan Özellikleri

Haritasında Ay Aslan’da olanların oldukça eğlenceli, enerjik bir yapısı olduğu söylenebilir. Kendilerinden bahsettirmeyi, dikkat çekmeyi sevebilirler. Takdir edilmek de onlar için çok önem taşıyabilir. Kendini ifade etmede doğal bir yeteneği olan Ay Aslan insanlarının bazen objektiflikten uzak olması onları sosyal ilişkilerde en zorlayan durumlardan biri olabilir.

  • Ay Burcu Başak Özellikleri

Pratik çözümler bulması, çalışkanlığı ve rasyonelliği Ay Başak burcu insanlarının en dikkat çeken özellikleri arasında yer alabilir. Başarıya önem veren ve çalışmalarının karşılığını net bir şekilde görmek isteyen Ay burcu Başak olanların en olumsuz özelliklerinden birinin ise kendilerini sık sık eleştirmeleri olduğunu söyleyebilirim.

  • Ay Burcu Terazi Özellikleri

Ay Terazi burcunda ise estetiğe ve düzene değer verildiğini söylemek mümkün olabilir. Ayrıca Ay burcu Terazi olanlar için huzur ön planda yer alabilir. Diğer insanlara karşı oldukça duyarlı olmaları ve onları iyi hissettirebilmek için çabalamaları da kendilerini ikinci plana atıp mutsuz hissetmelerini sağlayabilir.

  • Ay Burcu Akrep Özellikleri

Ay burcu Akrep olan insanların duygularını gizlemeyi çok iyi bildikleri söylenebilir. Örneğin bu burçtaki insanlar içinde fırtınalar kopsa bile karşısına hiçbir şey yokmuş gibi davranabilirler. Sezgilerinin oldukça güçlü olması ve ne kadar kötü bir durumla karşılaşırsa karşılaşsın yeniden başlamayı bilen bir yapıya sahip olması ise en olumlu özelliklerinden sayılabilir.

  • Ay Burcu Yay Özellikleri

Sürekli yenilik aramayı seven Ay Yay insanları için hareketlilik önem taşımaktadır. Bu burç türüne sahip olan insanların genellikle monotonluktan hoşlanmayan, kendine güvenen ve oldukça arkadaş canlısı bir yapıları olabilir. Fakat buna rağmen başkalarının duygularını ikinci plana atabilir ve bu sebeple kırıcı da olabilirler.

  • Ay Burcu Oğlak Özellikleri

Çalışkan, disiplinli olan Ay Oğlak insanları için takdir edilmek çok önem taşıyabilir. Duygulardan çok mantık odaklı bir yaklaşım sergileyen Ay burcu Oğlak olanlar için duygularını bastırmak da tercih edilen davranışlar arasında yer alabilir. Ayrıca Ay Oğlak insanlarının organizasyon yetenekleri de daha gelişmiş düzeyde olabilir.

  • Ay Burcu Kova Özellikleri

Araştırmayı ve farklı konular hakkında bilgi sahibi olmayı seven Ay Kova burcu için duygularını ikinci plana atmak söz konusu olabilir. Bağımsızlıklarına ekstra önem vermeyi tercih edebildikleri için de kendilerini daha ön planda tutmak isteyebilirler.

  • Ay Burcu Balık Özellikleri

Ay burcun Balık ise sezgisel yönün de çok güçlü olabilir! Ayrıca duygularını yoğun yaşayabilir ve bazı dönemlerde gerçeklerle yüzleşmekte zorlanabilirsin. Ay burcu Balık olanların en dikkat çeken özelliklerinden biri de hayal güçlerinin oldukça kuvvetli olmasıdır.

Bu arada burcuna göre her gün seni neyin beklediğini merak edersen Kaave uygulamasında Barones’in “Günlük Astroloji Yorumları”na kesinlikle göz atmanı tavsiye ederim. 

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.