Astrolojiye ilgi duyduğuna göre her burcun bir elemente dahil olduğunu büyük ihtimalle biliyor olabilirsin. Ama, bazen doğum anına göre ateş, toprak, hava ve su elementlerinden bazılarının doğum haritalarında fazla, bazılarının eksik olabileceğini de hatırlatmak isterim. Elbette bu elementlerin dengede olduğunu da söylemek olasıdır. Ancak bunu anlayabilmek için konunun derinliklerine inmek ve haritanı incelemek gerekmektedir. Şimdi bu konudaki detayları da seninle paylaşmak istiyorum!

Doğum Haritasında Element Ne Demek?

Astrolojide elementler kişiliğin hakkında fikir veren kaynaklardan biridir ve bu konuda önemli bilgiler verdiğini de söyleyebilirim. Doğum haritasında element dengesi olmadığında elementin içerdiği konular hakkında aşırılıklar ya da eksiklikler meydana gelebilir.

Hangi Burç Hangi Elementtir?

Eğer elementler hakkında bilgi sahibi değilsen ve “Burcum hangi elemente ait?” diye merak ediyorsan öncelikle bunun cevabını vermek isterim. Bu arada aşağıdaki linklere tıklayarak burcunun elementi hakkında daha detaylı bilgi de alabilirsin.

Doğum Haritasında Element Hesaplama Nasıl Yapılır?

Doğum haritası element analizi yapabilmen için öncelikle doğum haritanı incelemeni ve gezegenlerin bulunduğu burçlar doğrultusunda bir hesaplama yapmanı öneriyorum.

Klasik Batı astrolojisine göre element hesaplaması, jenerasyon gezegenler dışında kalan gezegenlere ve doğum haritasında yer alan bazı noktaların bulunduğu burçlara puan verilerek yapılıyor. Seni daha fazla bu konuda meraklandırmak istemiyorum ve haritanda bakman gereken gezegenleri, noktaları ve vermen gereken puanları seninle paylaşıyorum.

  • Güneş’in bulunduğu burca 3 puan
  • Ay’ın bulunduğu burca 3 puan
  • Yükselen burcuna 3 puan
  • Tepe noktasına (MC) 1 puan
  • Merkür’ün bulunduğu burca 1 puan
  • Venüs’ün bulunduğu burca 1 puan
  • Mars’ın bulunduğu burca 1 puan
  • Jüpiter’in bulunduğu burca 1 puan
  • Satürn’ün bulunduğu burca 1 puan

Doğum Haritasında Elementler Ne Anlama Gelir?

Hesaplamayı yaptıktan sonra, doğum haritanda baskın elementler ve eksik elementler hakkında verdiğim bilgilere göz atmanı öneririm!

  • Ateş Elementi Fazlalığı

Haritada ateş elementi fazla ise bu aşırı riskli ve asabi tavırlar sergilemek anlamına gelebilir. Ayrıca bu durum benmerkezci, fazla hırslı ve kendine güvenen davranışlara neden olabilir.

  • Ateş Elementi Eksikliği

Motivasyon sağlayamama, öz güven oluşturamama ve kendini net bir şekilde ifade edememe, harekete geçmekte zorlanma doğum haritasında ateş eksikliği olduğunda görülebilecek durumlardan bazılarıdır.

  • Toprak Elementi Fazlalığı

Eğer doğum haritasında toprak elementi çoksa bu durumda var olan düzeni bırakmakta zorlanma, yeniliğe kapalılık, fazla gerçekçilik, maddi çıkara düşkünlük, eleştiricilik ve mükemmeliyetçilik gibi durumlar görülebilir.

  • Toprak Elementi Eksikliği

Toprak elementinde eksiklik olduğunda bu, harita sahibine pratik olamama, dağınık davranma, uygulamaya geçmek için güvene fazla ihtiyaç duyma gibi negatif özellikler katabilir.

  • Hava Elementi Fazlalığı

Hava elementinin fazla olduğu durumlarda gerçeklikten uzaklaşma, sınır çizmekte zorlanma, özgürlüğe fazla düşkünlük, aksiyona geçmekte zorlanma gibi durumlar söz konusu olabilir.

  • Hava Elementi Eksikliği

Doğum haritasında hava elementinde eksiklik olduğunda objektif olabilme ve kendini sözlü bir şekilde ifade edebilme sıkıntıları yaşanabilir ve yanlış anlaşılmaktan korkma gibi bazı davranışlar görülebilir.

  • Su Elementi Fazlalığı

Doğum haritasında element dağılımında su elementi yoğunluktaysa bu durum gerçekleri görmekte zorlanmaya, fazla hayalciliğe, kırılgan ve endişeli bir yapıya, başkalarını fazla düşünüp kendini ihmal etmeye neden olabilir.

  • Su Elementi Eksikliği

Doğum haritası element dağılımında su elementi eksik olan kişiler kendini ifade etmekte zorlanma, hayal gücü konusunda yetersizlik, empati kuramama, güvensizlik hissi gibi durumlarla karşılaşabilirler.

Artık astrolojide elementler hakkında daha fazla bilgiye sahip oldun. Bu arada astrolojiye olan ilgin de dikkatimden kaçmadı. Dilersen burç kolyelerine göz atıp kendine güzel bir hediye verebilirsin.

Ayrıca her gün seni nelerin beklediğini öğrenmek için Kaave uygulamasında Barones’in “Günlük Astroloji Yorumları”nı da takip etmeni öneririm. 

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.