Hayat bu; bazen çok sevdiğimiz, yola beraber devam etmek istediğimiz insanla ayrılmak zorunda kalabiliyoruz. Ayrılık sürecinin oldukça zorlayıcı ve yıpratıcı olduğunu biliyorum. Sen de acı veren yoğun duygularını hafifletmek ve bu sıkıntılı süreçten bir an önce kurtulmak istiyor olabilirsin. Elbette bu da gayet normal bir durumdur.

Belki uzun süreden beri seni yoran bir ilişki yaşıyor ve bu ilişkiyi sürdürme konusunda karar veremiyordun, belki de senin hiç aklında yokken karşı taraf senden ayrılmak istedi. Sonuçta bir beraberliği sona erdiren olmak ya da sonlandırılan bir ilişkide yer almak insana aynı acıyı verebilir. Ama hiçbir şeyin çözümsüz olmadığını ve acı dolu bu günlerin de geçeceğini sana hatırlatmak isterim!

Şimdi sana “Ayrılık acısı nasıl atlatılır?” sorusunun yanıtını vermek istiyorum. Bu sayede içinde olduğun bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmene yardımcı olacağımı umuyorum.

Bunun Geçici Bir Süreç Olduğunu Bil

Hayal kırıklığı, boşluk hissi, özlem, belki kızgınlık, tarif edilemez bir üzüntü… Tüm bunları aynı anda hissediyor olabilirsin. Öncelikle bunun normal olduğunu bilmeni ve her duygunun da bir süre sonra geçeceğini fark etmeni öneririm.

Ayrılıklardan sonra sıklıkla yaşanan bu hislerle başa çıkmanın ilk adımı, bu duygularının ilk günkü gibi kalmayacağını bilmektir. Bu durum elbette duygularını bastıracağın anlamına gelmemektedir. Aksine tüm duygularını yaşamanı, üzülmek istiyorsan üzülmeni, ağlamak istiyorsan ağlamanı öneririm. Çünkü duygularını bastırmak yaşadığın acılı süreci uzatabilir ve kendini toplayıp, eski haline dönmeni yavaşlatabilir.

Onunla ve Ortak Arkadaşlarınızla Bir Süre Görüşme

Eğer ki kesin bir ayrılık yaşadıysan ve sevgilinle barışma ihtimalin de yoksa eski sevgilinle görüşmen iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Bundan dolayı sana önerim, aynı ortamlarda bulunma zorunluluğunuz yoksa eski sevgilin ile görüşmemen yönünde olacaktır. Hatta ortak arkadaşlarınız varsa onlarla da bir süreliğine iletişimde bulunmaman ve buluşmaman senin yararına olabilir.

Bu arada bu bahsettiğim görüşmeler sadece fiziksel görüşmelerle sınırlı değil. Sosyal medyadan onu takip etmemeni, ortak arkadaşlarınızın da paylaşımlarını bir süre için kapatmanı öneririm. Böylece ayrılık sonrası senin daha çok üzülüp, yıpranmanı sağlayabilecek faktörleri de engellemiş olabilirsin. 

Onu Hatırlatacak Şeyleri Ortadan Kaldır

Çerçevedeki ya da telefon galerisindeki fotoğraflarınız, sana aldığı bir hediye, hatta ikinizin de çok sevdiği bir şarkı… Onu anımsatacak her türlü şeyden uzak durmak, mümkünse gözünün önünden kaldırmak ayrılık sonrası acının daha hızlı geçmesini sağlayabilir.

Sosyalleşmeyi Tercih Et

Bu süreçte canın hiçbir şey yapmak istemiyor olabilir ama “Ayrılık acısı en hızlı nasıl geçer?” sorusunun cevaplarından biri sosyalleşmektir! Etkinliklere katılmak, konserlere gitmek, arkadaş çevrenle buluşmak, hatta yeni arkadaşlıklar kurmak içinde bulunduğun süreçte sana çok iyi gelebilir! Ayrıca seni anlayabilecek arkadaşlarınla hislerini paylaşmak da acını hafifletebilir.

Yeni Rutinler Oluştur

“Ayrılık acısının üstesinden nasıl gelebiliriz?” sorusuna verebileceğim cevaplardan bir tanesi de; kendine zaman ayırmanı tavsiye etmektir! Kafanı dağıtmanı sağlayacak, odağını değiştirip seni daha iyi hissettirecek aktiviteler ve rutinler bu süreçte yapabileceğin alternatiflerden bazılarıdır. Aşk acısına iyi gelen şeyleri biraz daha açarak daha iyi hissetmen için yapabileceklerini sıralamak istiyorum.

  • Sevdiğin tarz diziler ve filmler izleyebilir ya da kitaplar okuyabilirsin. Hatta o çok sevdiğin diziye yeniden başlamak da güzel bir fikir olabilir.
  • Yeni yerler keşfetmek için planlar yapabilirsin. Bu, şehrindeki bir müzeyi ziyaret etmek de olabilir, başka bir şehre ya da ülkeye seyahat etmek de olabilir!
  • Varsa hobilerine daha çok zaman ayırabilirsin. Eğer bir hobin yoksa ilgi alanına uygun bir hobi edinebilirsin. Hatta bu hobinin yeni arkadaşlıklar edinmeni sağlayacak bir hobi olması yepyeni bir sosyal çevre kazanmana da  yardımcı olabilir.
  • Spor yapmayı ve dengeli beslenmeyi de ihmal etmemeni öneririm. İkisi de mutluluk hormonlarının salgılanmasını ve dolayısıyla daha iyi hissetmeni sağlayabilir.
  • Doğada daha çok zaman geçirmek de sana psikolojik olarak iyi gelen şeylerden biri olabilir.

Çok Kötü Hissediyorsan Bir Uzmandan Yardım Al

Tüm bunlara rağmen acın hafiflemiyorsa, hala kötü hissetmeye devam ediyor ve bu hislerle tek başına başa çıkamayacağını düşünüyorsan bir uzmandan yardım almanı tavsiye edebilirim. Uzman görüşü almak daha kesin bir sonuç almanı sağlayabilir!

“Ayrılık acısı en hızlı nasıl geçer?” sorusunun yanıtlarını senin için verdim. Bu arada erkeklerde ayrılık acısı evreleri ile kadınlarda ayrılık acısı evrelerinin aynı olmadığını da hatırlatmak istiyorum. Kadınlar ayrılığın hemen sonrasında yoğun bir acı yaşarken erkekler acılarını yaşama süreçlerini biraz erteleyebiliyorlar. İleriki günlerde neler yaşayacağını merak ediyor olabilirsin. Gelecekte seni nelerin beklediğini, sana Isabel anlatsın! Kahveni iç, falını kapatmayı unutma! Hemen tıkla, Kaave uygulaması için Isabel’den fal yorumu satın al!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.