Çevremizde 6. hissi kuvvetli olan insanlar bulunabilir. Sezgileri güçlü olan ve gelecekte olabilecekler hakkındaki tahminleri genellikle tutan bu insanların aslında 3. gözünün açık olabileceğini hiç düşünmüş müydün?

“Üçüncü göz” terimini senin de duymuş olabileceğini tahmin ediyorum. Peki, nedir bu üçüncü göz? Üçüncü gözün açık olması ne anlama geliyor? Üçüncü gözün açılması ile gelecekte olacakları doğru tahmin etmek ya da güçlü sezgilere sahip olmak mümkün mü? Yazımda sana bu soruların cevaplarını vermek istiyorum.

3.Göz Ne Demek?

“Akıl gözü” ya da “iç göz” olarak da anılan üçüncü göz, iki kaşın ortasının biraz yukarısında sembolize edilir. Tam bu noktada olan epifiz bezi ile ilişkilendirilen 3. göz, Hint inanışında Ajna çakra ile bağlantılıdır. 3. gözün açılması ile de yüksek bilincin oluşacağına inanılır.

3.Gözün Açılma Belirtileri Nelerdir? 3. Göz Açılırsa Ne Olur?

“3. gözü açık insanlar hangi özelliklere sahiptir?” sorusunun cevaplarını merak ediyor olabilirsin. O halde seni daha fazla bekletmeden, üçüncü gözün açılması ile görülebilecek durumları seninle paylaşmak istiyorum.

  • Üçüncü gözün açıldıktan sonra görebileceğin ilk etkilerden biri, iki kaşının arasında kalan bölgede bir baskı hissetmek olabilir. Ayrıca sıklıkla yaşanan baş ağrıları da üçüncü gözün açılmasının bir belirtisi olarak kabul edilir. Yaşanan değişikliklerin çakradaki yoğun enerji akışından kaynaklı olduğu düşünülmektedir; bu da belirtmeden geçmek istemeyeceğim önemli bir ayrıntıdır.
  • 3. gözü açık olan insanların özelliklerinden bir diğeri, ışığa ve sese karşı aşırı hassas olmalarıdır. Örneğin normal şartlarda seni rahatsız etmeyecek düzeyde ışık ve sesten rahatsız olmaya başladıysan bu, üçüncü gözünün açıldığı anlamına gelebilir. 
  • Üçüncü gözün açıkken durugörü yeteneklerin gelişmiş bir düzeyde olur. Üçüncü göz çakrası açık insanların sezgileri güçlüdür. Aynı zamanda rüyaları da daha net bir hal alır ve geleceğe dair bazı mesajlar içerebilir. Gelecekte olacakların bir kısmını rüyalarında görebilir ya da bu doğrultuda mesajlar alabilirsin. Yani “3. gözü açık olan insanlar geleceği görür mü?” sorusuna olumlu yanıt vermek çoğu insana göre mümkündür! 
  • Bununla birlikte 3. gözü açık insanlarda konsantrasyon, hayal gücü, kendini ve diğer insanları derin bir şekilde analiz edebilme yeteneği de gelişmiştir. Çünkü üçüncü gözü açmanın faydalarından birinin zihindeki bulunaklığı kaldırmak olduğuna inanılır.

 

3. Gözü Açmak İçin Neler Yapılabilir?

“Daha güçlü sezgilere ve hayal gücüne sahip olmak istiyorum.” diyorsan üçüncü gözünü nasıl açabileceğini de merak ediyorsundur diye düşünüyorum. Bunun için yapabileceklerin şu şekilde:

  • Beslenmene dikkat etmek, atman gereken en önemli adımlardan ilkini oluşturmaktadır. İşlenmiş gıdalardan uzak durabilir, melatonin ve serotonin artırıcı gıdalar tüketecek şekilde bir diyet oluşturabilirsin. Limon, sarımsak, bal, Hindistan cevizi yağı, karpuz tüketeceğin besinlerden bazıları olabilir. 
  • Güneşin epifiz bezini harekete geçirdiği düşünülmektedir. Özellikle gün doğumu ve gün batımını izlemenin “Üçüncü göz nasıl açılır?” sorusunun cevaplarından biri olduğunu söylemek mümkündür. 
  • Yoga pozları, çakraları dengeleyebilir ve onları aktif hale getirebilir. Bu sebeple üçüncü gözünü açmak istiyorsan yoga yapmanı tavsiye edebilirim. 
  • Elbette meditasyon ve nefes çalışmaları da yapmanı önerebilirim. Çünkü meditasyon ve nefes egzersizleri zihnini dinginleştirme, stresi azaltma etkileriyle 3. gözünün açılması konusunda sana yardımcı olabilir.

Son olarak eğer sürekli kafa karışıklığı ve karamsarlık yaşıyorsan, hayattaki amacını bulmakta zorlanıyorsan ve motivasyon eksikliğinden şikayetçiysen üçüncü göz çakranı açmak için çalışmanın senin için faydalı olabileceğini söyleyebilirim.

Sen de pek çok insan gibi geleceği merak ediyor ve bu yüzden 3. gözünü açmak istiyorsan bu sürecin tamamlanmasını beklemene gerek olmadığını hatırlatayım. Haydi güzel bir kahve fincanında falını kapat, gelecekte seni nelerin beklediğini Isabel’den öğren. Isabel yazılı fal yorumu ile Kaave uygulamasında seni bekliyor!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.