Yaptığın makyajın yüzünde pürüzsüz durmasını ve hatta daha kalıcı olmasını istiyorsan sana hemen bunun sırrını vereyim: Makyaj bazı! Makyaj bazının adını şimdiye kadar duyduğunu tahmin ediyorum. Peki, makyaj bazı ne işe yarar? Cildini yormayacak bu ürün sayesinde makyajının kalıcılığını artırmanın yanı sıra, gözeneklerini daha etkili bir şekilde kapatabilir ve cildindeki ton farklılıklarını da makyaj bazı kullanarak eşitleyebilirsin. “Sürekli makyaj yapmıyorum, baza ihtiyacım yok.” diye düşünüyorsan da sana şunu söyleyebilirim: BB krem, fondöten gibi ürünleri kullandığın zamanlarda makyaj bazını uygulaman adeta cildini koruyucu bir bariyer görevi görebilir. 

Ten makyajı dediğin pürüzsüz olur ancak pürüzsüz olması için de cilt tipine uygun makyaj bazını bulmak oldukça önemlidir. İşte tam da bu noktada, makyaj bazı nasıl seçilir, bu konuya da dikkat etmek gerekmektedir. Fakat makyaj bazı seçiminin püf noktalarından bahsetmeden önce sana bazı nasıl kullanacağını anlatmakla başlamak istiyorum.

Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır? 

Mucizevi etkisiyle cildini pürüzsüz gösterecek makyaj bazını kullanmak için izlemen gereken adımlar şunlar:

  • Öncelikle cildini kirden ve ölü derilerden arındırmalısın! Makyaj bazı kullanmadan önce cildini temizlemek ve kurumasını beklemek çok önemlidir. Cildini temizlemek için temizleme jeli ya da peeling tercih edebilirsin.
  • Bir sonraki aşamada, temiz cildini nemlendirmek önem taşımaktadır. Çünkü nemli bir cilt, kusursuz görünen makyajın olmazsa olmazlarındandır.
  • Şimdi sırada, yumuşacık olan cildine makyaj bazını uygulamak var! Makyaj bazını yanak, burun, alın ve çene bölgene çok ince bir şekilde dairesel hareketlerle ve temiz bir fırça kullanarak uygulayabilirsin. 
  • Bazın üzerine ten makyajı yapmadan önce ürünün cilt tarafından iyice emildiğine dikkat etmek gerekir.
  • Baz emildikten sonra yüzünü görünmez bir kahraman gibi koruyacak, makyajının kalıcı ve pürüzsüz olmasını sağlayacaktır. Daha ne olsun. 

Cilt Tipine Göre Nasıl Bir Makyaj Bazı Seçmelisin? 

Cilt Tipine Göre Makyaj Bazı Seçimi

Öncelikle şunu söylemeliyim: Her cilt tipine aynı makyaj bazını kullanmak doğru olmayabilir. Çünkü senin de bildiğin gibi, her cilt tipinin farklı ihtiyaçları var. O halde seni daha fazla bekletmiyorum ve cilt tipine uygun makyaj bazını nasıl seçeceğin hakkında önemli ipuçlarını sıralamaya başlıyorum. 

Yağlı Cilt Tipine Uygun Makyaj Bazı 

Yüzünde özellikle T bölgesinin (alın, burun, çene) yağlı olmasından şikayetçiysen ve gözenek görünümünü azaltmak istiyorsan içerisinde yağ olmayan ve uygulandığında cilde mat görünüm sağlayan bir makyaj bazı tercih edebilirsin. Bu şekilde yağ dengesini kontrol altına alabilir ve cildinin parlamasına engel olabilirsin. 

Yağlı ciltler genelde akneye meyilli olur. Senin de akne problemin varsa yağsız makyaj bazı tercih etmeni altını çizerek öneriyorum. Ayrıca fondöten kullanmadan, tek başına baz uygulayarak bile cildinde daha kusursuz bir görünüm elde etme şansın olduğunu da belirtmeden geçmek istemem.

Fondöten kullanmak istemiyorsan kusursuz görünümü artırmak için transparan pudra da tercih edebilirsin. Pudra ile ilgili karar vermeden önce “Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır ve Fazlası: Transparan Pudra Hakkında Bilmen Gerekenler” yazımı okumanı öneririm.

Kuru Cilt Tipine Uygun Makyaj Bazı 

Cildin kuruysa, özellikle duştan sonra pul pul oluyorsa nemlendirici özelliği olan bir makyaj bazı senin için ideal olabilir. Ayrıca cildini besleyen ve ışıltı veren makyaj bazı tercihin sayesinde gün boyu sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsin.

Normal Cilt Tipine Uygun Makyaj Bazı 

Normal cilt tipine sahipsen sana uygun birçok baz seçeneği var. Cildini güneş ışınlarından koruyacak ve makyajının kalıcılığını artıracak bir makyaj bazı tercih edebilirsin. Çok nemli olmayan ama uyguladığında cildine ışıltı da veren ve cildini sağlıklı gösterecek bir makyaj bazı senin için uygun olabilir.

Karma Cilt Tipine Uygun Makyaj Bazı 

Yüzünün T bölgesi yağlı, diğer bölgeleri kuruysa karma cilt tipine sahipsin demektir. Karma cilt tipi baz seçimi, diğerlerine göre biraz daha zor olabilir. Ancak merak etme; şimdi seni bu dertten kurtaracak bir önerim olacak! Kendine farklı özelliklere sahip iki makyaj bazı seçebilirsin. Bu makyaj bazlarının yağlı olmaması önemli. T bölgen için mat bir baz tercih edebilirsin. Yüzünün diğer bölgeleri için ise nemlendirici özelliği olan ışıltılı baz seçimi yüzünü canlı tutmaya yetecektir.

Bu cilt tiplerinin haricinde cildin yorgunsa yaşlanma karşıtı olan makyaj bazlarını değerlendirebilirsin. Ayrıca hassas ve kızarık bir cilde sahipsen, cildindeki renk tonlarını eşitleyecek, kırmızı görünümü azaltacak yeşil renkli bir makyaj bazı tam sana göre olabilir.

Makyaj bazı özelinde gün boyunca makyajını ve cildini korumanı sağlayacak tavsiyelerimi sıraladım. Bu önerilerle birlikte “Senin yüzünde başka bir güzellik var!” sözlerini sıkça duyabilirsin, benden söylemesi.

Makyaj yapmadan önce bol köpüklü bir kahve yapıp kendine zaman ayırmayı da unutma! Haydi kahveni pişir, falını kapa, Kaave uygulamasını indir ve falına baktır! Seni bekliyorum.

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.