Son zamanların trendlerinden, hem şık hem kurtarıcı tulum kombinlerinin ne kadar popüler olduğu senin de gözünden kaçmamış olabilir. Bu sene özellikle dar tulumların moda olduğunu “Yenilikleri Takip Etmek İsteyenlere: 2022 Moda Trendleri” yazımda daha önce anlatmıştım. Şimdi seninle daha detaylı konulara gireceğiz ve tulumları nasıl kombinleyeceğimizi konuşacağız.

Tulum kombinlerini doğru bir şekilde yapman kadar, kendine uygun tulumu seçmen de şıklığını doğrudan etkileyebilir. Bu yüzden öncelikle doğru tulumu seçebilmen için bilinmesi gerekenleri sıralayarak yazıma başlamak isterim:

Tulum Seçimi Nasıl Olmalı?: Vücut Şekline Göre Tercihler

Vücut tipine göre tulum seçimi yapmak en doğru yoldur. Örneğin satın almayı düşündüğün tulumdan beklentin fazla kilolarını saklaması mı, yoksa daha uzun boylu görünmeni sağlaması mı? Belki de belini ortaya çıkaracak bir tulum sana kendini daha rahat hissettirecektir. Dar, bol, kısa, uzun gibi çeşitleri olan tulumlardan hem vücut tipine hem de isteklerine uygun olanı bulmak zor değil. Şimdi birlikte, hangi vücut tipine hangi tulum daha uygun olur tek tek bakalım.

Armut Vücut Tipi Nasıl Bir Tulum Tercih Etmeli? 

Omuzları geniş gösterecek bir model tercihi, armut tipi vücudu daha dengeli gösterebilir. Tulumuna ekleyeceğin bir kemer ile belinin inceliğini daha çok vurgulayabilirsin.

Kum Saati Vücut Tipi Nasıl Bir Tulum Tercih Etmeli?

Geniş omuzlu ince belli kum saati vücuda sahipsen kumaşı likralı, bele oturan, V yakalı tulumları tercih edebilirsin. Beli kuşaklı olan tulumlar da sana yakışabilir. Ayrıca bol duran kumaşlardan ziyade, vücudunu saran kumaşlardan yapılmış tulumları seçebilirsin.

Elma Vücut Tipi Nasıl Bir Tulum Tercih Etmeli?

Elma vücut tipinde bele oturan dar tulumlardansa, daha dökümlü kumaşa sahip olan alternatifleri tercih edebilirsin. İnce bacaklarını ön plana çıkaracak tüm tulumlar sana daha uygun olabilir. Siyah tonlarda ve dikine çizgili tulum modellerini de listene alabilirsin.

Dikdörtgen Vücut Tipi Nasıl Bir Tulum Tercih Etmeli?

Anvelop yaka tulumlar, bu vücut tipine en çok yakışan modeller arasında! Dolayısıyla sen de omuzlarını ön plana çıkaran tarzdaki tulumları giyebilirsin. Özellikle üst ve alt tarafında renk geçişi olan bir model tercihi sana daha çok yakışabilir.

Minyon Vücut Tipi Nasıl Bir Tulum Tercih Etmeli?

Minyon bir vücudun varsa bol ve uzun tulumlar yerine dar tulumları tercih edebilirsin. Vücudunu saran tulumlar seni daha çekici gösterebilir.

Kısa Boylular Nasıl Bir Tulum Tercih Etmeli?

Boyun kısaysa, tercihini kısa tulumlardan yana yapmanı öneririm. Bilekte biten havuç tipi modeller diğer tulum modellerine göre sana daha çok yakışabilir. Bol veya uzun tulumlar ise olduğundan daha kısa görünmene sebep olabileceğinden bu modellerden uzak durmanı tavsiye edebilirim.

Uzun Boylular Nasıl Bir Tulum Tercih Etmeli?

Uzun boyluysan, uzun ve bol paçalı tulumlar seni olduğundan daha uzun gösterebilir. Düşük bel ve askılı tulumları tercih edebilirsin.

Vücut tipine göre seçmen gereken tulumlarla ilgili verdiğim önerileri dikkate aldığında daha dikkat çekici bir görünüme sahip olacağını düşünüyorum. Şimdi ise sıra şıklığına şıklık katacak tulum modellerini kombinleme konusuna geldi.

Tulum Kombini Çeşitleri

Tulumlar tek parça oldukları için kombinlemek kolay görünebilir ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bu detayları sana aktarabilmek için; her zaman olduğu gibi yine yanındayım!

Kot Tulum Kombinleri

Günlük hayatında giyebileceğin, hem sportif hem de şık bir görünüm elde etmene yardımcı olacak kot tulumların altına spor ayakkabı ya da sneaker tercih edebilirsin. Özellikle beyaz sneaker’ın varsa kombinini güzelce tamamlayabilirsin. Kot tulumun içine ise beyaz bir tişört giyebilirsin. Eğer daha dikkat çekici, farklı bir tarz oluşturmak istersen dar ve şık jean tulumları akşam etkinliklerinde ve davetlerde topuklu ayakkabılarla da kombinleyebilirsin.

Abiye Tulum Kombinleri

Düğün, nişan, kokteyl, parti… Şık olman gereken neresi varsa, vücut tipine uygun abiye tulum sana daha havalı bir görünüm sağlayabilir. Özellikle bol paçalı siyah tulum kombinleri ile hem şık hem sade bir görünüm yakalayabilirsin. Tabii giydiğin abiyenin kumaşının kalitesi de oldukça önemli, belirtmeden geçmek istemem.

Abiye tulumlar, topuklu ayakkabılarla tamamlandığında oldukça şık bir görünüm sağlıyor. Bu tulumları kombinlerken ince bantlı topuklu ayakkabı ya da stiletto tercih edebilirsin. Havanın serin olduğu akşamlarda  dışarı çıkacaksan da blazer ceketi, abiye kombinine rahatlıkla ekleyebilirsin. Ayrıca şık bir kolye takarak abiye tulumları daha şık hale getirebileceğini de hatırlatmak isterim. Dilersen 925 Ayar Gümüş & Antik Altın Kaplamalı Burç Kolyelerimi kullanarak kombinini tamamlayabilirsin. 

Tesettür Tulum Kombinleri

Tesettür kombinleri için bol ve salaş tulumlar seçebilirsin. Tulumu, içine giyeceğin uzun kollu tişört ya da gömlekle birleştirebilirsin. Altına ise gideceğin yere ve saate bağlı olarak topuklu ayakkabı ya da spor ayakkabı giyebilirsin. Günlük kullanımda rahatlık ön planda olduğu için spor ayakkabı ya da babetle kombin hazırlamanı önerebilirim. Ayrıca çanta, gözlük, saat gibi aksesuarlarla da kombinini destekleyebilirsin.

Kısa Tulum Kombinleri 

Özellikle yaz aylarında tercih edilen kısa tulum kombinini tamamlamak için topuksuz, düz ayakkabılar tercih edebilirsin. Diğer bir deyişle seçimini spor ayakkabı ya da sandaletten yana kullanabilirsin. 

Salopet Tulum Modelleri

Genelde kot modellerde olan salopetli tulumların içine gömlek ve tişört giyebilirsin. Giyeceğin tişört ya da gömleğin tulumunla aynı renk olmamasına dikkat edebilirsen kıyafetin daha çekici ve şık olabilir. 

Şıklığını öne çıkarabileceğin kombin önerilerimi sıraladım. Sıra evden çıkmadan önce güzel bir kahve keyfi yapmaya geldi. Sonrasında fotoğrafını çekip falını yollamayı ihmal etme. Beni nerede bulacağını biliyorsun!  

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.