Birinden hoşlanıyorsun ve muhtemelen reddedilme korkusuyla içindekileri paylaşmaktan çekiniyorsun. Söyleyemediklerin sürekli olarak içinde büyüyor. Gönlünden geçen duyguları hoşlandığın kişiye aktarabilmek kolay bir durum değildir. Seni o kadar iyi anlıyorum ki… Ama üzülmemeni de öneriyorum; her şeyin bir yolu var derler! Ben sana bu konuda yol göstermek için buradayım!

Şimdi sevdiğin kişiye açılmak için adım adım izlemen gereken yollardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle sevgiden korkmamanı öneriyorum sana. Hem belki karşındaki kişi de senden hoşlanıyor, duygularını bir şekilde belli edemezsen ileride de pişman olabilirsin. İhtiyacın olan şey sadece biraz taktik kullanman! Ben birkaç adımda sana hoşlandığın kişiye açılma yollarından bahsedeceğim, sen de dilersen bunları uygulayabilirsin. 

Haydi başlayalım.

1. Adım: Hoşlandığın Kişiye İltifat Etmeli, Onunla İlgilenmelisin

Hoşlandığın kişiye abartılı olmayacak şekilde iltifatlarda bulunabilirsin. Örneğin ona kıyafeti ya da saçıyla ilgili güzel sözler söyleyebilirsin. Onun nasıl tepki vereceği çok önemli. Sen iltifat ettikten sonra ilgilenmiyorsa açılmak için doğru bir zaman olmayabilir. Ama o da sana iltifat ediyorsa aranızda güzel bir etkileşim söz konusu olabilir. Yine de temkinli yaklaşmanda fayda görüyorum, çünkü unutmayalım ki  bu henüz ilk adım.

Hoşlandığın Kişiyle İltifat Etmelisin

2. Adım: Gözler Kalbin Aynasıdır, Bakışmalar Başlasın 

Karşımızdaki kişiye karşı hislerimiz hoşlanma boyutuna ulaştıysa, ister istemez gözlerimiz onunkiler ile buluşuyor olabilir. Flört de zaten ilk olarak bakışmalar ile başlamıyor mu? Hoşlandığın kişiyle sık sık göz teması kurmak, aranızdaki ilişkinin temelini atma konusunda sana yardımcı olabilir. Ancak bu göz temasını çok uzun tutmamanı öneriyorum. Kaçamak bakışların eğer ki karşılık buluyorsa, işte o zaman aranızda bir şeyler başlıyor demektir!

3. Adım: İletişimi Elden Bırakmamalısın

Hoşlandığın kişiyle aranda bir etkileşim yaratabilmek için çeşitli yollar ile iletişimde bulunmanı öneririm. Örneğin Instagram’da gezerken bir video gördüğünü düşünelim. Bu videoyu ona gönderip nasıl tepki verdiğini gözlemleyebilirsin. Kedi videoları her zaman “like” alır ama özellikle ilgili olduğu alanlara dair içerikler bulabilirsen, daha etkili olabilirsin. Bu tür videoları paylaşırken de “Görünce aklıma sen geldin.” ve “Sen seversin diye düşündüm.” gibi cümleleri de not olarak ekleyebilirsin. Aranızdaki iletişimi kuvvetlendirmek için istikrarlı olmanın oldukça önemli olduğunu unutmamanı da tavsiye ederim. Yolun açık olsun!

İletişimi Elden Bırakmamalısın

4. Adım: Bir Etkinliğe Davet Edebilirsin

Video paylaşarak iletişimini biraz ilerlettikten sonra, onu konser gibi etkinliklere davet ederek, harekete geçebilirsin. Sana zaman ayırarak davetini kabul ederse, hem birlikte vakit geçirmiş olursunuz, hem de gittiğiniz etkinlikte seninle ilgilenip ilgilenmediği hakkında bilgi sahibi olabilirsin. Eğer davet çağrılarına kayıtsız kalıyorsa ve bahaneler üretiyorsa o zaman açılmanın henüz vakti gelmemiş olabilir. Ancak ertelerken sana başka bir tarih veriyorsa işte o zaman aranızdaki güzel etkileşim meyvesini veriyor demektir.

5. Adım: Ortak Arkadaşlarını Örgütleyebilirsin

Hoşlandığın kişiyle ortak arkadaşların varsa öncü birlik olarak onları yollayabilirsin. Arkadaşlarının hoşlandığın kişiye “Siz birlikte olursanız çok yakışırsınız.” gibi senin ilgini karşı tarafa belli edecek türden cümleler kurmalarını sağlayabilirsin. Böylece onun aklında seninle birlikte olma konusunda bir ihtimal oluşabilir. Eğer bu tür yakıştırmalar hoşuna gitmiyorsa sana tavrını belli edecektir. Bu durumda reddedilmiş de olmazsın, çünkü bu konuyu dile getiren sen değilsin! Şayet bu duruma olumsuz yaklaşmazsa adımları uygulamaya devam edebilirsin. 

Ortak Arkadaşlarını Örgütleyebilirsin

6. Adım: Bir İhtimal Varsa Konuşmayı Ertelememelisin

Olumlu enerji alıyorsan, aranızda güzel bir iletişim de kurulduysa konuşmayı çok da ertelememeni öneririm. Süre uzadıkça seni arkadaşı olarak görebilir ya da olası talipler, hoşlandığın kişi tarafından değerlendirilebilir. Hoşlandığın kişiye açık bir şekilde hislerini ifade edebilmenin zor olduğunu biliyorum ama sıraladığım adımları uygulayıp olumlu dönüşler aldıysan, bu ilişkinin de temelleri atılabilir. Tabii bu konuşmayı yüz yüze yapmanı tavsiye ederim.

Birlikte geçirdiğiniz vakitlerin senin için ne kadar kıymetli olduğundan ve ondan hoşlandığından konuşmanda bahsedebilirsin. Tereddütte olduğunu fark edersen de hemen bir cevap vermek zorunda olmadığını hissettirebilirsin. Ona rahat bir alan tanıman ve seninleyken kendisini rahat hissediyor olması bu ilişkinin en büyük tetikleyicilerinden biri olabilir. Sonrası iyilik güzellik!
Bir İhtimal Varsa Konuşmayı Ertelememelisin

Hoşlandığın kişiye açılma konusundaki önerilerimi paylaştım. Açıkçası senin adına çok da heyecanlandım. Bu ilişki için benim de söyleyeceklerim var! Dilersen Kaave 2’li Türk Kahvesi Fincan Takımı siparişi ver, kahveler benden olsun. Türk kahveni iç ve falını kapat, Kaave uygulamasına gel. Paketten çıkan 1.000 krediyi istediğin gibi kullan, ilişkinizi nelerin beklediğini anlatayım! 

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.