Cildinin canlı görünmesini istiyor aynı zamanda yapacağın cilt bakımında hem vakitten hem de paradan tasarruf etmenin güzel olacağını düşünüyorsan sana önerim, evde yüz maskesi yapmayı denemenden yana! Üstelik evde doğal yüz maskesi yapmak sanıldığından çok daha kolay; benden söylemesi.

Peki, yüz maskeleri neden önemli? Günlük cilt bakımı rutininde yüzünü sadece temizlemen, cildinin sağlıklı olması için her zaman yeterli olmayabilir. Zaman zaman maskelerle yoğun bir takviye yapmak, rutin bakımını destekleyebilir. Nem, arınma, vitamin… Her cildin ihtiyacı başkadır. Bu yazımda sana farklı ihtiyaçlara uygun doğal yüz maskelerini anlatacağım. Sana uygun olanı, beğendiğini seçebilir ve uygulayabilirsin! Ancak öncesinde yüz maskesi kullanırken dikkat edilmesi gerekenlere bakmakta fayda var.

Yüz Maskesi Kullanırken Dikkat Etmen Gerekenler

Yüz maskesini hazırlamadan önce bilinmesi gereken bazı püf noktaları var. Bunları maddeler halinde sıralayarak sana aktarmak istiyorum:

  • Maskeleri hazırlarken içerisindeki malzemeler doğal olsa bile, cilt yapın bu malzemelere karşı alerjik olabilir. Hassas bir cildin varsa hazırladığın maskeyi önce vücudunda küçük bir bölgede deneyerek emin olduktan sonra tüm yüzüne uygulayabilirsin.
  • Yüz maskesinin etkili olmasını istiyorsan çok sık olmayan düzenli aralıklarlarla (örneğin ayda 2-3 kere) uygulamaya devam edebilirsin.
  • Her şeyin fazlası zarar derler. Evde yüz maskesi yapmak ne kadar sağlıklı olsa da kullanacağın malzemeleri reçetelere uygun miktarlarda hazırlaman faydalı olacaktır.
  • Eğer yağlı bir cildin varsa özellikle göz çevrene yağ içeren ürünleri sürmekten kaçınmanı tavsiye ederim. 

Dikkat etmen gerekenleri paylaştığıma göre sıra geldi cilt güzelliğine güzellik katacak ev yapımı yüz maskesi önerilerime:

1. Yeşil Çay Maskesi: Ciltlerde Canlılık Zamanı

Yeşil Çay Maskesi

Yeşil çay maskesi özellikle cildi canlandırmak için kullanılıyor. Tüm cilt tiplerinin uygulayabileceği bu maske cilde nem kazandırıyor. Öncelikle anlatmaya malzemelerden başlayalım.

Malzemeler

  • 3-4 adet poşet yeşil çay / 1 yemek kaşığı kuru yeşil çay
  • Pamuk

Uygulama

Eğer evinde poşet yeşil çay bulunduruyorsan, 3-4 adetini sıcak suda demledikten sonra, poşetleriyle birlikte buzdolabında 15 dakika kadar bekleterek maskenin ilk aşamasını tamamlayabilirsin. Sonrasında poşet çayları yüzünde uygun gördüğün noktalara koyarak cildini dinlendirebilirsin. Eğer poşet yerine kuru yeşil çayın bulunuyorsa da demlediğin çayı aynı şekilde bekletip soğuttuktan sonra pamuk yardımıyla cildine uygulayabilirsin. Maskeyi 15-20 dakika yüzünde beklettikten sonra cildini ılık su ile yıkayarak, bakımını tamamlayabilirsin.

2. Avokado ve Ballı Maske: Kuru Ciltlere Özel

Avokado ve Ballı Maske

Cilt yapın kuruysa ve dönem dönem kuruluktan döküldüğünü fark ediyorsan sadece krem sürmek yeterli olmayabilir. Bunun için cildine nemlendiren, sıkılaştıran ve aynı zamanda antioksidan etkisi sağlayan, avokado ve bal içeriğiyle hazırlanan bir maske uygulaman iyi  olabilir.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı avokado
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı badem yağı

Uygulama

Bu maskeyi hazırlamanın ilk adımı, bir kaseye 2 yemek kaşığı avokado, üzerine 1 çay kaşığı bal ve aynı oranda badem yağı eklemektir. Sonrasında bunları iyice karıştırmak gerekmektedir. Yüzünü ılık suyla yıkadıktan sonra hazırlamış olduğun maskeni ince bir tabaka şeklinde cildine sürebilirsin. 15 dakika bekledikten sonra yüzünü bol suyla bir kez daha yıkayabilir ve bu maskeyi 10 günde bir yeniden hazırlayarak, uygulayabilirsin.

3. Aloe Veralı Salatalık Maskesi: Ferah ve Yenilenmiş Bir Cilt

Aloe Vera Salatlık Maskesi

“Evde maske” denilince ilk akla gelen malzemelerden salatalığın, cilde birçok faydası bulunmaktadır. Yorgunluktan şişen yüzler ve göz altlarında oluşan mor halkalar için en ideali salatalık maskesidir. Aynı zamanda “Cildimi yenilemek ve doğal yollarla yaşlanma karşıtı bir bakım da yapmak istiyorum” diye düşünüyorsan yine salatalık maskesini önerebilirim. İçerisine bir de aloe vera ekleyebilirsen cildinin nem oranını da artırmaya faydası dokunabilir. “Aloe veralı salatalık maskesi nasıl yapılır?” diye merak edenler için hemen anlatıyorum.

Malzemeler

  • Yarım salatalık
  • 2 yemek kaşığı aloe vera

Uygulama

Yarım salatalığı soymadan bir blender’dan geçirip püre haline getirerek maskeyi hazırlamaya başlayabilirsin. Salatalığın posasını bir süzgeç yardımıyla aldıktan sonra 2 yemek kaşığı aloe verayı da posaya ekleyip karıştırmak gerekiyor. Salatalık ve aloe vera iyice karışınca yüzüne uygulayabilirsin. 15 dakikanın ardından yüzünü bol suyla yıkayarak nazikçe kurulayabilirsin. Bu karışımı yüzüne ışıltı katmak için haftada bir yapabilirsin. 

4. Ballı Yumurtalı Maske: Yağlı Ciltler de Bakım İster

Ballı Yumurta Maskesi

Kahvaltıda tüketilen yiyeceklerden oluşan bu maske, yağlı cilt yapısı olanlara tavsiye edilebilir. Maske, cildinin yağını alarak yağdan kaynaklı oluşan parlamayı azaltabilir. Şimdiyse sana maske için gerekli malzeme listesini ve nasıl yapabileceğinin bilgisini vereceğim.

Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Uygulama

Uygulamayı hazırlarken 1 yumurta sarısını, 1 yemek kaşığı balı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını birleştirip karıştırmak gerekiyor. Karışımı uygulamadan önce ve uyguladıktan 15 dakika sonra ılık suyla yüzünü yıkayabilirsin. Ardından kullandığın nemlendirici yüz kremini sürerek son dokunuşu yapabilirsin. 

Maskenin üzerine güzel bir Türk kahvesine ne dersin? Haydi, kapat hemen fincanını ve Kaave uygulamasında buluşalım! Dilersen fal baktırmak için 100 kredilik kupon kodu da satın alabilirsin. 50 kredi de benden sana hediye olsun!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.