Yeni bir hayat, yeni başlangıçlar, yeni heyecanlar… Sevdiğin insanla birlikte inşa edeceğin bu güzel gelecek için öncelikle seni tebrik ederim! Yeni olan şeyler güzel olduğu kadar zaman zaman da korkutucu olabilir. Daha önce tecrübe etmediğin bir durum olduğu için aklında belirsizlikler de oluşabilir. Emek sarfetmek, birlikte güçlenmek ve hayatı paylaşabilmek çok kolay gözükmese de her şeyin bir çaresi olduğunu hatırlamanı öneririm! Eğer aklında bazı soru işaretleri varsa senin için hazırladığım hayatı paylaşmaya dair önerilerime göz atabilirsin.

Hazırsan başlayalım!

Stresle Başa Çıkmanın Yollarını Birlikte Bulun

stresle-basa-cikma-yollariYeni evlilik döneminde stresli anlar yaşamak normaldir. Evlilik, çiftlerin hayatlarındaki büyük bir dönüm noktası olduğu için birçok değişiklik ve uyum gerektirir. Bu süreçte oluşan stres, her ne kadar normal olsa da çözülmeye ihtiyaç duyar. Stresle başa çıkmak için sana birkaç yol göstermek istiyorum. Eşinle birlikte zaman geçireceğiniz ve keyif alacağınız aktiviteler planlayarak bu konuda ilk adımı atabilirsiniz. Bu tür planlar yapmak çiftlerin bir araya gelerek birbirlerine destek olmaları ve duygusal bağlarını güçlendirmeleri için önemlidir. Ayrıca birlikte yapılan etkinlikler çiftlerin birbirini daha iyi tanımasını sağlayarak, aralarındaki dostluk ve sevgi bağlarını da güçlendirebilir.

Partnerinize Onu Önemsediğinizi Gösterin

Evlilikte sağlıklı iletişim kurabilmek, ilişkinin temel taşlarından biridir ve büyük bir öneme sahiptir. Her iki tarafın da duygularını karşılıklı bir şekilde paylaşması ve birbirini anlamaya çalışması evliliklerini sağlam bir temele oturtabilmeleri için gereklidir. Bundan dolayı yaşanan sorunları açık bir şekilde konuşmanızı ve çözüm odaklı olmanızı öneriyorum. Aynı zamanda sorunlar hakkında konuşmak, çiftlerin birlikte olgunlaşmasını ve aralarındaki bağın daha da güçlenmesini sağlayabilir. 

Birbirinize Empati ve Şefkat Gösterin

Empati kurmak partnerinin duygularını anlayabilmek ve dolayısıyla da ona destek olabilmek için gereklidir. Şefkatli bir yaklaşım sergilemek ise sevgi dolu bir evliliğin olmazsa olmazıdır. Zor zamanlar her ilişkide geçirilebilir. Ancak birlikte bu zorlukları aşmak, ilişkinizi daha da güçlendirecektir. Sıkıntılı zamanlarda birbirinize destek olarak sorunları birlikte çözebilir ve karşılıklı güveninizi arttırabilirsiniz. Eşin için yaslanabileceği bir omuz olmak, onunla dayanışma içinde olduğunu kendisine hissettirebilir. Bu da sizi daha da yakınlaştırarak iletişiminizi derinleştirebilir.

 

Her Zaman Aynı Fikirde Olamayacağınızı Kabul Edin

her-zaman-ayni-fikirde-olmayabilirsinizHer zaman aynı fikirde olmak mümkün değildir çünkü her bireyin farklı düşünceleri ve görüşleri vardır. Bu nedenle sağlıklı bir ilişki kurmak için öncelikle farklı düşüncelere ve görüşlere saygı duymanı öneririm. Elbette eşinin de aynı saygılı davranışı sergilemesi ilişkinizin sağlamlığı için gereklidir. Farklı fikirlere açık olmak, karşılıklı anlayışı teşvik eder ve çeşitliliği kucaklamaya yardımcı olur. Dolayısıyla, ilişkinizdeki farklılıkları değerlendirirken, eşinle aynı fikre sahip olmanızın her zaman mümkün olamayacağı ve bu duruma saygı duymanın ne kadar önemli olduğu bilincine sahip olabilirsen, evliliğiniz için güvenli bir liman yaratabilirsin.

Bir Sorun Yaşadığınızda Anında Çözün

bir-sorun-yasadiginizda-aninda-cozunBir sorun ortaya çıktığında ertelemeden ve biriktirmeden hemen çözüm bulmaya çalışmanızı tavsiye ediyorum. İletişimi kesmeden ve sorunları büyümeden çözmek için birlikte hareket etmenizi de öneriyorum. Bu şekilde ilişkiniz sağlam temeller üzerine oturabilir ve her türlü zorluğun üstesinden birlikte gelebileceğinize dair inancınızı artırabilir.

Bütçenizi Nasıl Yöneteceğinize Birlikte Karar Verin

butcenizi-nasil-yoneteceginize-karar-verinEvlilikte finansal konuların önemli olduğunu söylememde yarar var. Birlikte bütçe planlaması yapmak, harcamaları kontrol altında tutmak ve geleceğe yönelik hedefler belirlemek hayli önem taşır. Eşler arasında finansal konularda ortak kararlar almak, güveni artırır ve birlikteliği daha sağlam bir temel üzerine oturtur. Bu sayede evlilikte maddi stresi azaltarak daha huzurlu bir birliktelik sürdürebilirsiniz.

Ev İçi İş Bölümünü Konuşun

ev-ici-is-bolumuEv içi işleri paylaşmak, yükü birlikte taşımak ve birbirinize destek olmak, evliliğinizin dengeli ve adil olmasını sağlar. Evlenmeden önce bu konuyu mutlaka konuşmanızı öneriyorum. Birlikte ev işlerini planlamak, görevleri paylaşmak ve zaman zaman birlikte yapmak, hem işleri daha kolay hale getirir hem de birlikte daha çok vakit geçirmenizi sağlar.

Evliliğinizi Başkalarıyla Karşılaştırmayın

evliliginizi-baskalariyla-karsilastirmayinHer evlilik farklıdır ve her çiftin kendi dinamikleri vardır. Başkalarının ilişkileriyle kendi ilişkinizi karşılaştırmak evliliğinize zarar verebilir. Evliliğinizi değerlendirirken senin ve eşinin mutluluğunu ve uyumunu ön planda tutmanı öneriyorum. Hedeflerinize odaklanıp kendi yolunuzda ilerlemeniz size iyi gelecektir.

Kendinizi Unutmayın

Evlilikte birlikte zaman geçirmek elbette çok önemlidir. Ancak bu zamanı geçirirken bireysel ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemenizi öneriyorum. Kendinize ayrı ayrı zaman ayırmanız ilişkinizin sağlamlığı açısından önemlidir. Kendinizi iyi hissetmeniz, ilişkinizi de olumlu şekilde etkileyecektir. Her iki tarafın da kendini güçlü hissettiği bir ilişkide daha sağlıklı bir iletişim kurmak daha kolay olur.

Evliliğinize Heyecan Katın

Evliliğinizin rutin bir şekilde ilerliyor olması kaçınılmaz olabilir ancak heyecanı canlı tutmak da çok önemlidir. Bunun için ortak ilgi alanlarına yönelmek, yeni hedefler belirlemek, seyahat etmek gibi birlikte yapabileceğiniz ve yeni deneyimler elde edebileceğiniz aktiviteler bulmanızı tavsiye ederim. Evliliğinizi canlandıracak ve heyecan katacak hiç bir fırsatı kaçırmamanızı öneririm.

Hayatı paylaşmak sevgiyle saygıyla kolaylaşır. Ben önerilerimi paylaştım. Şimdi dilersen Türk kahveni iç ve falını kapat, Kaave uygulamasına gel, ilişkinizi nelerin beklediğini anlatayım! 

 

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.