Partnerinden ayrıldıktan sonra birçok kişi kendine şu soruyu sorabilir: Onunla barışmalı mıyım? Cevap bulmak zor olabilir çünkü barışmak için iki kişi arasında karşılıklı güven bağlarının yeniden kurulması gerekir. Güven sağlanmadan tekrar başlamak pek mümkün değildir. İnsanlar birbirlerine bir dereceye kadar hoşgörü gösterebilir veya birbirlerinin hatalarını görmezden gelebilir ama gerçek anlamda uzlaşabilmek pek de kolay olmayabilir.  

Eski sevgilinle barışmanın iyi bir fikir olup olmadığını merak ediyorsan ve kendine bu soruyu soruyorsan muhtemelen ne yapacağın konusunda henüz net bir karara varamamış olabilirsin. ‘Eski sevgiline hâlâ aşık olabilir ve yeniden bir araya gelebilmenin tek yolunun da aranızdaki iletişimi düzeltmek olduğunu düşünebilirsin. “Ex’ten next olmaz.” diye bir deyiş vardır, ama bitmemiş duygular varsa da ne söylenebilir ki!  Barışmak ya da bu defteri sonsuza kadar kapatmak elbette tamamen senin kararın.

Ancak herhangi bir karar vermeden önce sana mutlaka fayda sağlayacağını düşündüğüm için, bitmiş olan ilişkin ile ilgili kendine bazı zor sorular sormanı ve ilişkini tüm artıları ve eksileri ile değerlendirmeni tavsiye ediyorum. Şimdi hazırladığım sorulara göz atmaya ne dersin!

Barışma Motivasyonun Nedir?


Eski sevgilinle barışma isteğinin ardındaki motivasyon, bir ilişkiye geri dönmenin temel nedenini ortaya çıkarır. Belki de geçmiş ilişkinde yaşanan olumsuzlukları düzeltme arzusu içinde olabilirsin. Bu motivasyon, hataları anlama, öğrenme ve ilişkideki olumlu yönleri güçlendirme amacını taşır.

Ancak, dikkatli olmanı tavsiye ederim, çünkü barışma isteğinin altında yalnızlık veya alışkanlık gibi duygusal faktörler de olabilir. Eğer yalnız hissediyorsan ve eski sevgilinle olan bağlantı sana duygusal bir güven ve konfor sağlıyorsa, bu motivasyon daha ziyade anlık bir duygusal ihtiyaca yöneliktir. 

Barışma isteği motivasyonunun ardında yatan sebebin açık ve şeffaf bir şekilde farkına varabilirsen, ilişkinin geleceği konusunda da önemli ipuçları elde edebilirsin. Hatalarınla yüzleşme ve değişime açık olma, sağlıklı bir ilişki için temel adımlardır. Bu süreçte kendi içsel motivasyonunu anlamak, ilişkinin yeniden inşa edilmesi için sağlam bir temel oluşturabilir. Senin için en iyisini yürekten diliyorum.

İlişkide Yanlış Giden Şeyler Nelerdi?

iliskide-yanlis-giden-seyler
Eski ilişkini değerlendirmek, ayrılığınıza yol açan temel sorunları hatırlamak ve üzerine düşünmek, gelecekteki bir birleşme kararı öncesinde atılması gereken önemli bir adımdır. İlişkinin inişli çıkışlı yollarını gözden geçirmek, hangi konularda sorunlar yaşandığını anlamak ve bu sorunları çözmek için adımlar atmak, sağlıklı bir barışma sürecinin temelini oluşturabilir.

İletişim eksikliği, güven sorunları, farklı yaşam hedefleri veya değer çatışmaları gibi bir dizi konu ilişkinizi olumsuz etkilemiş olabilir. Bu aşamada, geçmişte yaşanan hatalardan ders çıkarmak ve gelecekte benzer sorunların yaşanmasını önlemek için çaba göstermek önemlidir.

Ancak, bazı sorunlar, çözülmesi zor veya imkansız olabilir. Eğer ilişkideki temel sorunlar hâlâ çözülmemişse, tekrar bir araya gelmek aynı sorunları yaşama riski taşıyabilir. Bu nedenle, ilişkideki yanlış giden durumları açıkça anlamak ve bunlara çözümler üretmek, sağlıklı bir barışma sürecine adım atmak için kritik bir öneme sahiptir.

Yeniden Ortaya Çıkabilecek Yinelenen Davranışlar Var Mıydı?

Eski ilişkinin gözden geçirilmesi sırasında, ilişki geçmişinde sürekli tekrarlanan davranışlar veya alışkanlıklar önemli bir değerlendirme gerektirir. Bu davranışlar, geçmişte ilişkiyi olumsuz etkileyen ve aynı zamanda gelecekte de etkileyebilecek unsurları temsil eder.

Davranışların neden tekrarlandığını anlamak ve bu konuda şeffaf bir iletişim kurmak, ilişkideki olası sorunları çözmek adına önemli bir adımdır. Geçmişteki hatalardan ders çıkararak, gelecekte sağlıklı bir ilişki kurma şansını artırabilirsin.

Birbirinizi Affedebileceğinize İnanıyor musun?


Eski sevgilinle barışma kararı almadan önce üzerinde düşünmen gereken önemli bir soru da şu: Geçmişteki hataları affetmek ve unutmak mümkün mü? Yani “Aşk her şeyi affeder mi?” İlişkide yaşanan olumsuzluklar, zaman içinde birikmiş olabilir ve bu durum, birbirinize olan güveninizi de sarsabilir.

Affetme süreci, kişisel bir yolculuktur ve herkesin kendi hızında ilerler. Eğer ilişkinizdeki sorunları çözmek ve yeniden bir araya gelmek istiyorsanız, birbirinizi affetmeye hazır olmanız gerekir. Affetmek, sadece geçmişte yaşananları unutmak değil, aynı zamanda bu deneyimlerden ders çıkarmak ve geleceğe odaklanmak anlamına da gelmektedir.

Birbirinizi affedebileceğinize inanmak, ilişkinin temel bir taşıdır. Ancak, bu süreçte acele etmemek ve duygusal olarak hazır olmak önemlidir. Affetme süreci, güvenin ve duygusal bağlılığın yeniden inşa edilmesine yardımcı olabilir ancak biraz zaman da alabilir. Burada önemli olan nokta; karşılıklı olarak dürüst kalabilmektir.

Aşk ve sevgi çok özel duygulardır. Bu duyguları yaşarken, kaybetmek istemeyişini anlayabiliyorum ancak önemli bir karar almadan önce yukarıdaki soruların cevaplarını kendi içinde değerlendirmeni öneriyorum. Güzel dertleştik, şimdi dilersen Türk kahveni iç ve falını kapat, Kaave uygulamasına gel, aşk hayatında seni nelerin beklediğini anlatayım! 

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.