Retrograd dönemleri, astrolojide Merkür ve Venüs gezegenlerinin normal hareketlerinin tersine döndüğü dönemlerdir. Bununla beraber, Satürn, Plüton ve diğer gezegenlerin retrograd hareketleri de yaşamı etkileyebilir. Sık sık duymuş olabileceğin “Merkür retrosu var, dikkat edin” denilen dönemler bu konuya işaret eder. Bu dönemlerde, gezegenlerin enerjileri değişerek, insanların hayatlarında bambaşka etkiler yaratabilir. Retrograd dönemleri, her burcun üzerinde farklı şekilde hissedilir. Sen de bu yazı ile, retrograd dönemlerinin burçlar üzerindeki etkilerini öğrenebilirsin. 

İlk olarak sana retrograd dönemi hakkında detaylı bilgi vermek, sonrasında ise burçlar üzerindeki etkilerini göstermek istiyorum.  

Retrograd Dönemi Nedir?

Retrograd Dönemi Nedir

Retrograd dönemlerini genellikle zorluklar, aksaklıklar ve gecikmeler getirdiği için olumsuz olarak algılıyor olabiliriz. Ancak bu dönemlerin aynı zamanda kişisel büyüme ve dönüşüm için fırsatlar sunabileceğini de unutmamamız gerekmektedir.

Retrograd dönemleri, geçmişteki hataları düzeltmek, planları revize etmek ve hayalleri yeniden tanımlamak için önemli bir zaman dilimidir. Bundan dolayı bu dönemlerde kendine daha fazla zaman ayırman, ilgi ve sevgi göstermen gerekebilir. Meditasyon, yoga ve diğer zihin-beden uygulamaları bu süreçte sana yardımcı olabilir. Bu dönemler eski ve gereksiz kalıpların kırılıp, yeni fırsatların ortaya çıkması için önemli bir zaman dilimi olduğundan dolayı kıymetini bilmeni tavsiye ederim.

Retrograd Dönemler ve Burçlara Etkileri

Retrograd Dönemler ve Burçlara Etkileri

Retrograd dönemlerinin burçlara etkileri, her burcun yönetici gezegenine bağlıdır. Her gezegen farklı konularda etkili olur ve retrograd dönemlerinde bu konularda zorluklar veya fırsatlar yaratabilir.

Şimdi yönetici gezegenlerin retrograd dönemindeki etkilerini, yönettiği burçlar üzerinden değerlendirelim.

Merkür

İletişim, teknoloji ve seyahat konularında etkili olan gezegendir. Merkür’ün retrograd dönemlerinde iletişimde aksaklıklar, teknolojik sorunlar ve seyahat planlarında değişiklikler ortaya çıkabilir. Merkür’ün yönettiği burçlar İkizler ve Başak’tır. Eğer İkizler ya da Başak burcuysan, Merkür’ün retrograd dönemlerinde, iletişim ve mantık konularında daha fazla dikkatli olmanı öneririm.

Güneş

Liderlik, yaratıcılık, özgüven ve cesaret konularında etkili olan gezegendir. Güneş gerileme yaşamaz, ancak tutulmalar yaşar. Bu dönemler değişim ve dönüşüm sürecini işaret ettiği için duygusal ve ruhsal açıdan zorlanmalar yaşanabilir. Güneş’in yönettiği burç Aslan’dır. Aslan’lara tavsiyem, içsel hislerini ve kendilerine olan güvenlerini güçlendirmekir. Ayrıca Aslan burçları yeni projelere başlamak için bu dönemi bir fırsat olarak değerlendirebilirler.

Venüs

Aşk ve ilişki konularında etkili olan gezegendir. Venüs’ün retrograd dönemlerinde ilişkilerde sorunlar, ayrılıklar, aldatmalar veya eski sevgililerin geri dönmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir. Venüs’ün yönettiği burçlar Boğa ve Terazi’dir. Boğa ya da Terazi burcuysan, Venüs’ün retrograd dönemlerinde  ilişkilerinde biraz daha fazla sabırlı ve anlayışlı olmanı tavsiye ederim. Bu dönemde yeni bir ilişkiye başlamak ya da ayrılık kararı almak önerilmemektedir, bu konuya da dikkat etmeni öneririm.

Mars

Enerji ve hareketlilik konularında etkili olan bir gezegendir. Mars’ın retrograd dönemlerinde motivasyon kaybı, enerji düşüklüğü, agresiflik, kaza ve yaralanma riski gibi durumlar ortaya çıkabilir, dikkatli olmanda fayda var! Mars’ın yönettiği burçlar Koç ve Akrep’tir. Koç ve Akrep’lere tavsiyem Mars’ın retrograd dönemlerinde enerjilerini doğru yönlendirerek, sabırlı ve sakin olmaya çalışmalarıdır.

Jüpiter

Şans, bolluk ve genişleme konularında etkili olan gezegendir. Jüpiter’in retrograd dönemlerinde fırsatların azalabilir, şanssızlıklar yaşanabilir, maddi kayıplar olabilir veya hayal kırıklıkları gibi durumlar ortaya çıkabilir. Jüpiter’in yönettiği burçlar Yay ve Balık’tır. Eğer Yay ya da Balık burcuysan Jüpiter’in retrograd dönemlerinde hayatın anlamı ve amacı hakkında daha fazla düşünmeye başlayabilir, felsefi ve manevi konulara yönelebilir ve hayallerini gerçekçi bir şekilde değerlendirebilirsin.

Satürn

Disiplin, sorumluluk ve sınırlar konularında etkili olan gezegendir. Satürn’ün retrograd dönemlerinde zorluklar, engeller, kısıtlamalar, yetersizlik hissi, depresyon veya korkular gibi durumlar ortaya çıkabilir. Satürn’ün yönettiği burçlar Kova ve Oğlak’tır. Kova veya Oğlak burcuysan Satürn’ün retrograd dönemlerinde, hayatındaki sorumluluklarını gözden geçirebilir, kendine karşı daha merhametli olmaya ve korkularınlarınla yüzleşmeye çalışabilirsin.

Uranüs

Değişim, yenilik ve özgürlük konularında etkili olan gezegendir. Uranüs’ün retrograd dönemlerinde beklenmedik değişimler, sürprizler, şoklar, isyanlar, devrimler veya kaos gibi durumlar ortaya çıkabilir. Uranüs’ün yönettiği burç Kova’dır. Uranüs’ün retrograd dönemlerinde Kova burcu hayatındaki değişimlere uyum sağlayabilir; yenilikçi ve yaratıcı olmaya, özgürlüğünü korumaya çalışabilir.

Neptün

Hayal, ilham ve spiritüellik konularında etkili olan gezegendir. Neptün’ün retrograd dönemlerinde hayal kırıklığı, aldanma, yanılgı, kaçış ve bağımlılık gibi durumlar ortaya çıkabilir. Neptün’ün yönettiği burç Balık’tır. Bu burç, Neptün’ün retrograd dönemlerinde hayallerini gerçekleştirmeye, sezgilerine güvenmeye, spiritüel konulara ilgi duymaya başlayabilir.

Plüton

Güç, dönüşüm ve yeniden doğuş konularında etkili olan gezegendir. Plüton’un retrograd dönemlerinde krizler, kayıplar, ölüm, yeniden doğuş, tutku, intikam veya saplantı gibi durumlar ortaya çıkabilir. Plüton’un yönettiği burcu Akrep’tir. Bu burç, Plüton’un retrograd dönemlerinde hayatındaki dönüşümlere hazır olmaya, gücünü doğru kullanmaya, tutkularını dengelemeye çalışabilir.

Retrograd dönemleri her burcun hayatında farklı etkiler yaratabilir. Bu dönemlerde, kendimize karşı sabırlı ve merhametli olmalı, zorlukları fırsata çevirmeye çalışmalıyız. Retrograd dönemlerinin hayatında yeni bir sayfa açmak için bir şans olabileceğini unutmamanı tavsiye ederim. Bu dönemler sana, kendini daha iyi tanımak ve geliştirmek için bir zaman dilimi sunabilir.

Umarım paylaştıklarımla sana retrograd dönemleri ve burçlar üzerindeki etkileri hakkında faydalı bilgiler sunabilmişimdir. Dilersen burcuna göre her gün seni bekleyenleri Barones’in günlük burç yorumları sayesinde öğrenebilirsin. Barones’i nerede bulacağını biliyorsun; Kaave uygulamasında onunla hemen buluş!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.