Evinizi yeniden birlikte dekore etmek, hem senin hem de sevgilinin mutlu olmasını sağlayacak en güzel aktivitelerden biri olabilir. İki zevkin koşulsuz buluştuğu bu atmosferde, evinizin her köşesini aşkla doldurabilirsiniz, ama elbette dekorasyonda iki zevkin uyumunu doğru şekilde sağlamayı başarabilirseniz. Kalpleri yakalayacak bir dekorasyonun büyüsüne kapılmaya hazır mısın? Şimdi, hayal gücünü serbest bırakarak, aşkınızın büyüsünü evinize taşımanız için, sana ve sevdiğine bazı önerilerde bulunmak istiyorum. 

Ortak Bir Tema Belirleyin

Ortak Bir Tema Belirleyin

Evinizin dekorasyonunda ortak bir tema belirlemek hem evinize hem de ilişkinize bütünlük kazandıracaktır. Ortak bir tema için; zevklerinizi, ilgi alanlarınızı, renk tercihlerinizi ve kişiliklerinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Örneğin doğayı seven bir çiftseniz evinizde yeşil, mavi, kahverengi gibi renkleri kullanabilir; bitki, ahşap, taş gibi doğal malzemelerle de evinizi süsleyebilirsiniz. Ya da romantik bir çiftseniz eviniz için pastel tonları seçebilir; renkli yastıklar, mumlar, çiçekler gibi romantik objelerle de evinizi taçlandırabilirsiniz. 

Ortak Zevkleri Belirleyin

Ortak Zevkleri Belirleyin

Dekorasyonunuzu planlarken, ikinizin zevklerini de yansıtacak olan ortak noktaları bulmanız, keyifli bir yaşam alanı yaratabilmeniz için atılması gereken ilk adımdır. Mutlaka ikinizin de hoşlandığı belirli bir sanat türü, mobilya tarzı veya dekoratif objeler vardır. Bu ortak zevkleri bulmak, evinizin dekorasyonunda ahenk yaratabilmek için çok önemlidir. 

Renk Kombini Yaratın

Renk Uyumlarıyla Oynayın

Evinizin dekorasyonunda farklı renk tonlarını kullanmak hem evinize hem de ilişkinize canlılık katabilir. Renk kombinleri yaratabilmek için sevdiğiniz renkleri evinizin her köşesinde uyumlu renk temaları olarak kullanabilirsiniz. Size birkaç ipucu:

  • Evinizin dekorasyonunda kullanacağınız renk paletini birlikte belirleyebilirsiniz. Bu renk paletinin ikinizin de zevklerini, kişiliklerini, ruh hallerini yansıtması, daha keyifli bir ortam yaratmanızı sağlayabilir. Örneğin, neşeli ve enerjik bir çiftseniz evinizde sarı, turuncu, kırmızı gibi canlı renkleri kullanabilirsiniz. Ya da sakin bir çiftseniz eviniz için açık mavi, açık yeşil, mor gibi pastel renkleri tercih edebilirsiniz. 
  • Dilerseniz evinizin her odasında farklı renk temaları da oluşturabilirsiniz. Bu renk temaları, hem her odanın farklı bir karaktere sahip olmasını hem de farklı bir duygu hissi uyandırmasını sağlayabilir. Örneğin, yatak odanızda romantik bir renk teması oluşturmak için pembe, beyaz, krem gibi renkleri kullanabilirsiniz. Çalışma odanızda yaratıcı bir renk teması oluşturmak için de mor, turkuaz, lila gibi renkleri tercih edebilirsiniz.
  • “Her oda birbirinden çok bağımsız renklerden oluşmasın.” diye düşünürseniz, evin her odasında aynı renk paletinden farklı tonları kullanabilirsiniz. Böylelikle evinizin odalarında bir yandan uyum, bir yandan da bütünlük sağlayabilirsiniz. Örneğin salonunuzun dekorasyonunda mavi, beyaz ve gri gibi renkleri kullanıyorsanız, aynı renklerin farklı tonlarını da, evinizin diğer odalarına uygulayabilirsiniz. Böylece evinizin her odası farklı bir renk temasına sahip olurken, aynı renk paletindeki renkleri kullanmanız da bir renk armonisi yaratabilir. 

Kişisel Alanlar Yaratın

Kişisel Alanlar Yaratın

Evinizde kişisel alanlar yaratmak hem sana hem de sevdiğin kişiye özgürlük ve rahatlık sunacaktır. Kişisel alanlar oluşturabilmek için; ikinizin de kendini rahat ve özgür hissedebileceği bölümler yaratmak önemlidir. 

Evinizde kullanmadığınız boş bir köşe bularak, burayı ikiniz için de kişisel alana dönüştürebilirsiniz. Bu köşe, hem senin hem de sevdiğin kişinin okuma veya dinlenme alanı olabilir. Bunun için evinizin en sessiz ve en aydınlık yerlerinden birini seçmenizi öneririm. Örneğin pencere kenarı, balkon, çatı katı veya bodrum gibi boş bir köşeyi değerlendirerek, ikinizin de yalnız zaman geçirebileceği keyifli bir mekana dönüştürebilirsiniz. 

Köşeye; kitaplar, dergiler, gazeteler, not defterleri, kalemlikler gibi okuma veya yazma malzemeleri de koyabilirsiniz. Elbette bu malzemelerin ikinizin de ilgi alanlarını, zevklerini, hobilerini yansıtması önem taşımaktadır. Mesela partnerin tarihe meraklısıysa, bu köşeye özellikle tarih kitapları, haritalar ve antika eşyalar koyarak, onun özel hissetmesini de sağlayabilirsin. Ayrıca koltuk, sandalye, puf, minder, battaniye ve yastık gibi rahat eşyalar da kişisel alanınızı keyifli ve sıcak bir ortam haline getirmenize yardımcı olacaktır. 

Partnerinle birlikte evinizi aşkla dekore edebilmeniz için size çeşitli önerilerde bulundum. Evinizde yeni bir dekorasyon yaratmak, dilerim ikiniz için de keyifli bir süreç olur. Bu ilişkinin geleceğini çok merak ettiğini de biliyorum. Haydi, Türk kahveni hazırla gel, sana bir fal bakayım ve sizi nelerin beklediğini söyleyeyim.

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.