İstanbul, dünyanın en güzel ve en büyüleyici şehirlerinden bir tanesidir. Bu şehrin her köşesinde farklı bir kültürel rota bulabilmek mümkündür. Sevgilinle birlikte bu şehri keşfetmeniz hem sana hem de ona unutulmaz anlar yaşatacaktır. Eğer ikiniz de kültür ve sanattan hoşlanıyorsanız, İstanbul şehri, ziyaret edebileceğiniz birçok farklı rotayı en güzel haliyle önünüze serecektir. 

Sevgilin ile birlikte keyif ve sanat dolu bir hafta sonu geçirmek istiyorsan çok doğru yerdesin!   İstanbul’da mutlulukla ziyaret edebileceğiniz yerleri senin için derledim. Bu büyülü yolculuğa da ilk olarak sanat galerilerini listeleyerek başlamak istiyorum: 

Sanatın Büyüsü: İstanbul’un En Sevilen Sanat Galerileri

İstanbul Galerileri

İstanbul, sanatseverler için cennet olarak tanımlanabilecek tarihi bir şehirdir. Bu şehirde hem yerli hem de yabancı sanatçıların eserlerini görebileceğin birçok sanat galerisi bulabilmek mümkündür. Sevgilinle birlikte sanatın büyüsüne kapılmak istiyorsan size birkaç önerim olacak: 

  • Sakıp Sabancı Müzesi: Müze, Boğaz’ın en güzel noktalarından biri olan Emirgan’da bulunuyor. Müzede Sakıp Sabancı’nın koleksiyonundan seçilmiş Osmanlı sanatı, hat, resim, heykel, seramik gibi çeşitli alanlarda birçok eser yer alıyor. Koleksiyonu gezdikten sonra, müzenin bahçesinde harika bir manzara eşliğinde sevgilinle birlikte kahve içebilirsin.

  • İstanbul Modern: Karaköy’de Galataport’un içerisinde yer alan Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern, Türk ve uluslararası çağdaş sanatın örneklerini cömert bir şekilde sergiliyor. Resim, heykel, fotoğraf, video, enstalasyon gibi farklı sanat dallarından seçilmiş eserleri gezerken hayli etkileneceğinizi söyleyebilirim. Müzenin kafesinde veya restoranında muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde sevgilinle birlikte lezzetli yemekler yiyebilirsin.

  • Pera Müzesi: Beyoğlu’nun en canlı yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde yer alan Pera Müzesi’nde hem kendi koleksiyonundan hem de dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinden oluşan geçici sergiler bulunuyor. Müze, Osman Hamdi Bey, Pablo Picasso, Frida Kahlo, Andy Warhol gibi isimlerin eserlerini yakından görme fırsatı sunuyor. Müzenin sinemasında sevgilinle birlikte kaliteli filmler izleyebilirsin. 

Tarih Kokan Gezinti: Sultanahmet Meydanı ve Çevresindeki Tarihi Mekanlar

Tarih Kokan Gezinti

Ülkemizin üç büyük şehrinden biri olan İstanbul’da tarihin izlerini taşıyan hem Bizans hem de Osmanlı dönemlerinden kalma birçok mekan bulunmaktadır. Sevgilinle birlikte tarihin kokusunu içine çekmek ve geçmişe yolculuk yapmak istiyorsan, hazırladığım öneriler ilginizi çekecektir: 

  • Sultanahmet Meydanı: İstanbul’un en önemli tarihi merkezlerinden biri olan Sultanahmet Meydanı, Ayasofya ve Sultanahmet Camii gibi iki muhteşem yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Ayasofya hem kilise hem de cami olarak kullanılmış dünyanın en büyük ve en eski kutsal yapılarından biridir. Sultanahmet Camii ise mavi çinileriyle ünlü, İstanbul’un simgesi haline gelmiş bir camidir. Bu iki yapıyı sevgilinle birlikte ziyaret edebilir, içlerindeki sanat ve mimari harikalarını keşfedebilirsin.

  • Topkapı Sarayı: Osmanlı İmparatorluğu’nun en görkemli dönemlerinde padişahların yaşadığı ve yönettiği Topkapı Sarayı’nda hem sarayın içindeki odaları hem de sarayın bahçesindeki müzeleri gezebilirsiniz. Harem, Kutsal Emanetler, Porselen Koleksiyonu ve Silahlar Koleksiyonu gibi birçok bölümü sevgilinle birlikte görebilir; Osmanlı tarihine de tanıklık edebilirsin. Ayrıca sarayın balkonundan Boğaz’ın eşsiz manzarasını da seyredebilirsiniz.

  • Yerebatan Sarnıcı: Bizans döneminde, şehrin su ihtiyacını karşılamak için inşa edilmiş devasa bir yer altı su deposu olan Yerebatan Sarnıcı mistik bir atmosfere sahiptir. Burada hem sarnıcın içindeki sütunları hem de Medusa heykellerini görmek mümkündür. Sarnıcın içindeki ışık ve müzik eşliğinde sevgilinle birlikte gizemli bir atmosfer yaşayabilirsin.

Bonus: Beyoğlu’nda Bir Gezi

Beyoğlu'nda Bir Gezi

İstanbul keşif için birçok seçenek sunan bir şehirdir. Bu şehirde hem alışveriş yapabileceğiniz hem kafelerde keyifli vakit geçirebileceğiniz hem de tarih kokan sokaklarını adım adım gezebileceğiniz bir yer varsa o da Beyoğlu’dur!

  • İstiklal Caddesi: İstanbul’un en ünlü ve en kalabalık caddesi olan İstiklal Caddesi’nde yerli-yabancı markaların mağazalarını bulabilir ve tarihi pasajları gezebilirsiniz. Turistlerin de uğrak yeri olan İstiklal Caddesinde sevgilin ile birlikte alışveriş yapabilir, ona hediyeler alabilir ve vitrinlere bakabilirsin. Ayrıca cadde boyunca nostaljik tramvayla seyahat edebilir ve sokak sanatçılarının performanslarını izleyebilirsiniz. İstanbul’un en eski dükkanlarını ve apartmanlarını da bu cadde üzerinde görebilirsiniz.

  • Galata Kulesi: İstanbul’un en eski ve en yüksek yapılarından biri olan Galata Kulesi’nden sevgilinle birlikte İstanbul’un muhteşem manzarasını seyredebilirsin. Kulenin altındaki kafelerde oturabilir, kulenin ışıklarını izleyebilir ve romantik bir akşam geçirebilirsiniz.

  • Cihangir: İstanbul’un en bohem ve en renkli semtlerinden biri olan Cihangir’de sanatçıların, yazarların, müzisyenlerin yaşadığı sokakları, sevimli kafeleri, kitapçıları ve antikacıları görebilirsiniz. Sevgilinle birlikte Cihangir’de dolaşabilir, kafelerde kahve içebilir, kitapçılardan kitap alabilir ve antikacılarda ilginç eşyalar bulabilirsin.

Sevgilinle birlikte geçirdiğin harika zamanlardan sonra aşk hayatınızla ilgili ipuçları almak ister misin? O zaman kendine bir Türk kahvesi yapıp falını kapat. Sonra Kaave app’i indirip falını yükle, gelecekte sizi nelerin beklediğini anlatayım. Haydi bekliyorum!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.