Kahve falı sembollerinden bahsetmiş ve bu sayede fal bakmaya yardımcı olacak ipuçlarını vermiştim. Şimdi ise biraz daha derine ineceğiz. Bu yazıda kahve falı hakkında merak ettiklerinin cevabını veriyorum!

Pek çok insan gibi senin de gün içindeki koşturmadan sıyrılıp, kahve keyfi yapacağın zamanı iple çektiğini biliyorum. Tabii sadece kahve içmek değil, fal baktırmak da bu keyfe dahil! Peki, kahve falının inceliklerine ne kadar hakimsin? “Kahve Falında En Çok Çıkan Semboller ve Anlamları” yazımda fincanda karşılaşılabilecek kahve falı sembollerinden bahsetmiş ve bu sayede fal bakmaya yardımcı olacak ipuçlarını vermiştim. Şimdi ise biraz daha derine ineceğiz. Bu yazıda kahve falı hakkında merak ettiklerinin cevabını veriyorum!

Kahve Falı Ne Zaman Bulundu?

Türk kahvesinin kültürümüze nasıl girdiği konusunda net bir bilgi olmasa da bu konuda rivayetler bulunuyor. Türk kahvesinin ilk olarak 16. yüzyılda, Yavuz Sultan Selim döneminde saray mutfağına girdiği, ardından da tüm ülkeye yayıldığı söyleniyor. Çok merak ettiğin “Kahve falı nasıl çıktı?” sorusunun yanıtının da yine saray olduğu düşünülüyor. Rivayete göre, cariyeler eğlenmek amacıyla kahve falı bakmaya başlamış ve böylece kahve falı bakmak yüzyıllarca süren, günümüzde de devam eden bir kültür haline gelmiş.

Kahve Falı Ne Kadar Bekletilmeli?

Kahveni içtikten sonra bir an önce fal faslına geçmek istiyor olabilirsin fakat bunun için biraz beklemen gerekecek. Peki, kahve falı bakmak için kaç dakika beklenir?

Aslında bu sorunun dakika bazında net bir yanıtı yok ama fincanın soğumasını beklemen gerektiğini söyleyebilirim. Falı kapattıktan sonra elini fincanın üzerine koyup soğuyup soğumadığını kontrol edebilirsin. Fincanın soğuduğunda ise falın bakılmaya hazır demektir!

Kahve Fincanının Üstüne Neden Yüzük Konulur?

Yüzük fincanının daha hızlı soğumasını sağlar ve bu sayede falının bakılması için daha kısa süre beklersin. Yüzüğün yoksa da üzülme; yüzük dışında bozuk para da fincanın hızla soğumasını sağlayabilir.

Kahve Fincanı Tabağa Yapışırsa Ne Anlama Gelir?

Fal kapatılırken bir dilek diliyorsun ya, işte eğer fincanın soğuduktan sonra tabaktan ayrılmazsa bu dileğinin tutacağı anlamına geliyor! Bu nedenle o fala bakılmasına gerek yok, hatta bakılmasını önermiyorum da. Çünkü fincanı açtığında bu güzel enerjinin bozulması söz konusu olabilir. Kısacası “Açılmayan fal bakılır mı?” sorusunun cevabının “hayır” olduğunu söyleyebilirim.

Kahve Falında Dileğin Kabul Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Tabak ve fincanın birbirinden ayrılmaması dileğinin kabul olacağının habercisi. Fakat bunun yanı sıra fal bakılırken tabaktan bir kahve damlasının akması sırasında da dilek dileyebilirsin. Damlanın akması ve akma hızı dileğinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği hakkında fikir verebilir. Mesela hiç durmadan hızla akan bir kahve damlası, dileğinin yakın zamanda gerçekleşeceğine işaret kabul ediliyor.

Falda Telve Birikintisi Ne Demek?

Fincanın dibinde ya da başka bir yerinde telve birikmesi farklı anlamlarda yorumlanabiliyor. İç sıkıntısı, çevrende çift karakterli birinin bulunması, yakın çevrede gruplaşmaların yaşanacağı, yakın zamanda bir taşınmanın ya da tatilin söz konusu olabileceği telve birikintisinin anlamlarından sadece birkaçı. Net bir şey söyleyebilmek için falına bakmam ve telvenin fincanın neresinde, nasıl bulunduğunu görmem gerek.

Kahve Fincanı Neden Yıkanır?

Fal bakıldıktan sonra fincan ve tabak yıkandığında telveler hızla akar, fincan ve tabak temizlenir. Bu uygulama aslında dileklerin hızla gerçekleşmesine katkı sağlamak ve dertlerden bir an önce kurtulabilmek için yapılıyor!

Gördüğün üzere kahve falında ayrıntılar da oldukça önemli. Tabii bu ayrıntıları bilmek kadar kahve falı nasıl bakılır bilen, bu konuda uzmanlaşmış birinin yorum yapması da şart! Bu konuda hiç endişelenme. Isabel’den yazılı kahve yorumu al. Kaave uygulamasına gel. Fincanının ve tabağının fotoğraflarını uygulamada seni yönlendirdiğim şekilde çek ve bize yolla; seni nelerin beklediğini söyleyelim! Kahve keyfini katlamak için Kaave 2’li Türk Kahvesi Fincan Takımı siparişi ver, kahveler benden olsun.

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.