Çoğu zaman bir maskara ve ruj bile modunu değiştirmek için yeterli! Şimdi sana günlük doğal makyaj yapmanın sırlarını açıklayacağım!

Çoğu zaman bir maskara ve ruj bile modunu değiştirmek için yeterli! Eğer sen de benim gibi düşünüyorsan ve makyaj yapmayı seviyorsan ama abartılı bir görünümden ziyade doğallıktan yanaysan doğru yerdesin. Çünkü şimdi sana günlük doğal makyaj yapmanın sırlarını açıklayacağım!

Doğal Makyaj Nedir?

Hafif makyaj, soft makyaj, yok gibi makyaj yani İngilizcesi ile no make-up look… Doğal makyaj farklı isimlerle anılabiliyor.

Peki, bu makyajı özel kılan ne? Hemen söyleyeyim; adından da anlayabileceğin gibi, bu makyajı diğer makyajlardan ayıran en önemli özellik doğal bir görünüm elde etmene yardımcı olması. Hatta tercih ettiğin ürünlere göre, bazen yüzünde makyaj olduğu bile anlaşılamayabilir!

Doğal Makyaj İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • Makyaj bazı
  • Fondöten (Dilersen fondöten yerine BB krem ya da CC krem de tercih edebilirsin.)
  • Allık
  • Highlighter
  • Concealer
  • Ruj
  • Maskara
  • Göz farı
  • Kaş farı ya da kaş kalemi
  • Makyaj fırçaları ve makyaj süngeri

Hazırsan doğal ve hafif makyaj için uygulaman gereken adımları ve ipuçlarını paylaşmaya başlıyorum.

1. Cildini Temizleyerek ve Makyaja Hazırlayarak Uygulamaya Başla

Makyajının doğal görünmesi için kullandığın makyaj malzemelerinin cildinle bütünleşmesi oldukça önemli. İşte, tam da bu nedenle makyajına başlamadan önce cildini, yüz temizleme jeli ya da bir peeling ile temizlemeni öneririm. Cildini arındırmanın ardından bir sonraki adım ise onu nemlendirmek! Bu konuda makyaj bazlarından ya da makyaj bazı olarak da kullanılabilen nemlendiricilerden yardım alabilirsin.

2. Fondöten, BB ya da CC Krem ile Ten Makyajını Yap

Cildini hazırladıktan sonra makyaj yapmaya hazırsın! İlk aşama, ten makyajı! Bunun için fondötenden, BB kremden ya da CC kremden yararlanabilirsin; tamamen sana kalmış! Fakat eğer fondöten kullanacaksan cildinin yapısına ve tonuna uygun bir renk seçtiğine emin olmalısın. Unutmamalısın ki cilt tonuna uygun olmayan bir fondöten seni doğal görünümlü makyajdan uzaklaştırır. Ayrıca fondöteninin ince yapılı ve doğal bitişli olmasına da dikkat etmelisin. 

Bu arada sana bir tavsiye vermek istiyorum: Son aylarda oldukça popüler olan pudra fondötenleri de cilt makyajın için tercih edebilirsin. Uygulaması oldukça pratik olan pudra fondötenler, cilt rengine uygun bir ton seçildiğinde oldukça doğal bir görünüm sağlıyor!

Son olarak, seçtiğin ürün kadar onu nasıl uyguladığının da önemli olduğunu not düşeyim. Pudra fondöteni pudra fırçası ya da ürünün içerisinden çıkan süngeriyle, fondöten, BB krem ya da CC kremi ise makyaj süngeri ile uygulayabilirsin. Bu arada uygulamayı tampon hareketlerle yapman gerektiğini de püf noktası olarak hatırlatayım.

3. Göz Altlarına ve Renk Eşitlemek İstediğin Noktalara Concealer Uygula

Ten makyajı ürününü uyguladığın halde göz altlarındaki renk eşitsizlikleri ya da cildindeki sivilce, kızarıklık gibi sorunlar kapanmamış olabilir. Hiç üzülme; concealer bunun için var! Göz altına ve kusurlarını gizlemek istediğin noktalara az miktarda concealer sürebilir ve makyaj süngerinin ince ucuyla, tampon hareketlerle ürünü dağıtabilirsin. Doğal görünüm için ufak bir uyarı: Seçtiğin concealer rengi ten makyajı ürününle aynı tonda ya da en fazla ondan bir ton açık olmalı! 

4. Göz ve Kaş Makyajını Yap

Sıra göz makyajında! Açık toprak tonları, hafif simli beyaz, pembe tonları göz makyajında sık kullanılan doğal makyaj malzemeleri arasında. Sana önerim, göz kapağına uygulayacağın farın oldukça sade bir dokuda ve renkte olması. Dilersen gözlerini ön plana çıkarmak için alt kirpik diplerine de orta kahverengi tonlarında far uygulayabilirsin.

Farını sürdükten sonra maskaranı kirpiklerine uygulayabilir ve göz makyajını tamamlayabilirsin. Doğal bir görünüm için tek kat maskara sürmen uygun olacaktır.

Eğer kaşlarında boşluk varsa kaş farı ya da kaş kalemi yardımıyla kaşlarını doldurmayı ihmal etme!

5. Allık ve Highlighter ile Doğallığını Vurgula

Ten rengine uygun bir allığı elmacık kemiklerine, cilt rengine yakın bir highlighter’ı da elmacık kemiklerinin üzerine fırça yardımıyla uygulayabilirsin. Highlighter’ı ayrıca burnunun ucuna da sürebilirsin. Bu uygulamalar cildinin doğal bir şekilde renklenmesine yardımcı olacak. Bu arada parlak bitişli bir ten makyajı ürünü kullandıysan highlighter kullanmamanı tavsiye ederim. 

6. Rujunu Sürerek Makyajını Tamamla

Geldik son adıma: Dudaklarını rujla buluşturma zamanı! “Nude ruj” olarak bilinen dudak rengine yakın tonlardaki rujlar hafif makyaj için en ideal seçenekler. Dilersen ruj yerine, bir parlatıcı ya da dudak nemlendiricisi ile de makyajında ferah bir görüntü oluşturabilirsin.

Doğal makyaj nasıl yapılır, günlük doğal makyaj için püf noktaları nelerdir, senin için sıraladım. Tabii bazı zamanlarda daha ağır makyajlar yapman da gerekebilir. Mesela gece özel bir davete katılacaksan senin için porselen makyaj önerebilirim. Eğer sen de porselen makyaj fikrine sıcak bakıyorsan “8 Adımda Porselen Makyaj Nasıl Yapılır?” yazımda ihtiyacın olan tüm ipuçlarını bulabilirsin!

Sen makyajını yaparken, gel ben de sana fal bakayım! Haydi, kapat hemen fincanını Kaave uygulamasında buluşalım. Dilersen fal baktırmak için 100 kredilik kupon kodu da satın alabilirsin, 50 kredi de benden sana hediye!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.