Evlilik teklifini aldın, şimdi bu teklifi ailelerin önünde resmiyete dökme zamanı! Nişanın için çok heyecanlandığını, her şeyin kusursuz olmasını istediğini biliyorum. Haklısın da! Ne de olsa gözler üzerinizde olacak ve bu özel günü bir kere yaşayacaksın. Peki, bu özel günde ne giyeceğini düşündün mü? Hazırsan karar vermeni kolaylaştırmak için nişanlık seçimi nasıl yapılır, anlatmaya başlıyorum!

Organizasyonun Yapılacağı Mekana Uygun Alternatifleri Değerlendir

“Nişanda nasıl bir elbise giyilir?” sorusunun net yanıtını verebilmem için öncelikle nişanın nerede yapılacağını bilmem gerekiyor. Bunun yanında organizasyonun yapılacağı saat de önemli.

  • Evde nişan töreni yapmayı planlıyorsan abiye kıyafetlerden uzak durmanı öneririm. Diz hizasında ya da mini şık bir elbise uygun olabilir. Ayrıca düz tasarımlı bir elbise giymek istemiyorsan dantel detaylı, işlemeli nişan elbiselerinin son zamanlarda oldukça popüler olduğunu da söyleyebilirim.
  • Evde yapacağın nişanı gündüz saatlerinde düzenlemeyi planlıyorsanız sadelik konusunda daha hassas olmalısın.
  • Eğer bir mekanla anlaştıysanız ve nişanınız burada yapılacaksa uzun elbiseler uygun olabilir. Kabarık ve pastel tonlarındaki nişan kıyafetleri ev dışında yapılacak nişanda değerlendirebileceğin bir seçenek olabilir.
  • Bu arada nişan mekanlarında yapılacak törenler için saatin çok önemli olduğunun da altını çizmek isterim. Eğer akşam saatlerinde yapılacak bir organizasyondan söz ediyorsak, sade tasarımlı bir abiye yerine daha dikkat çekici abiye nişanlık modellerini değerlendirebilirsin.
  • İster evde ister mekanda nişan töreni düzenleyecek olun, takım elbiselerin de nişanda giyilecek kıyafetler arasında olduğu aklında bulunsun! Takım elbiseler o kadar moda ki nikahlarda bile sıklıkla tercih ediliyor.

Mevsime Uygun Bir Nişanlık Seçtiğinden Emin Ol

Nişan töreni ne zaman olacak? Bu nişanda giyilecek elbiseyi belirlerken kesinlikle göz önünde bulundurman gereken bir soru.

Örneğin ilkbahar ve yazın gerçekleştirilecek nişan töreninde tüllü, şifon elbiseleri tercih edebilir ve gözlerin üzerinde olmasını sağlayabilirsin. Kış aylarında ise parlak, kadife kumaşlı, uzun kollu seçenekler oldukça uygun. Eğer kış ayında yapılacak nişan için kısa kollu bir elbise seçimi yapacaksan kıyafeti tamamlayacak bir pelerin, şal ya da ceket almayı kesinlikle ihmal etmemelisin.

Vücut Tipine Göre Nişanlık Seçimi Yap

Vücut tipi, bir elbiseyi nasıl taşıyacağın ve onu kendine ne kadar yakıştıracağınla doğrudan bağlantılı bir konu. Mesela omuzların kalçalarına göre daha genişse omuzlarını daha geniş gösterecek detaylara sahip elbiselerden uzak durmalısın. Bel kıvrımın çok net değilse kemer gibi aksesuarlar sayesinde bu kıvrımı daha belirgin hale getirmelisin.

Vücut tipine göre günlük kıyafet ya da nişan elbisesi seçimi yaparken sana yardımcı olacak tüm tüyolar “Merak Ediyorsan Cevabı Burada: Vücut Tipine Göre Nasıl Giyinilir?” yazımda. Okumadan geçmemeni tavsiye ederim.

Müstakbel Nişanlının Giyeceklerini de Göz Önünde Bulundur

İster “Evde olacak nişanda ne giyilir?” ister “Salonda yapılan nişanda ne giyilir?” sorusunun yanıtını ara, seçim yaparken dikkat etmen gereken kriterlerden biri de sevgilinin ne giyeceği. Tarz ve renk uyumu, bütünlüğü sağlayabilmek açısından bu noktada oldukça önemli. Ayrıca damat adayı da sana uyum sağlayabilmek adına aksesuarlardan yardım alabilir. Mesela o lacivert bir takım elbise seçtiyse ve sen de sarının yoğun olduğu şifon bir elbise tercih ettiysen, müstakbel nişanlın ceket mendili seçiminde sarının bulunduğu bir alternatifi değerlendirebilir.

Sana son olarak bir tavsiyede bulunmak istiyorum: Nişanında ve sonrasında yaşayacaklarını merak etmen çok normal. Endişelenme; her şeyin çok güzel geçeceğine eminim. Ama istersen senin için bir fal bakıp fincanında neler gördüğümü sana söyleyebilirim. Kaave’ye buyur!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.