Vücut tipine göre giyinerek vücudunun bazı noktalarını ön plana çıkarabilir, bazı yerlerini daha az dikkat çekici kılabilir, giydiklerini daha hoş bir şekilde taşıyabilirsin. İşte uygulayabileceğin vücut tipine göre giyinme tüyoları…

Bazı insanlara giydikleri çok yakışır; hatta sen de bazı giysileri çok güzel taşıdığını, bazılarını giydiğinde ise istediğin yansımanın oluşmadığını fark edebilirsin. Peki, bu durumun vücut tipinle ilgili olabileceğini hiç düşünmüş müydün? Vücut tipine göre giyinerek vücudunun bazı noktalarını ön plana çıkarabilir, bazı yerlerini daha az dikkat çekici kılabilir, giydiklerini daha hoş bir şekilde taşıyabilirsin. İşte uygulayabileceğin vücut tipine göre giyinme tüyoları:

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Giyinme

Geniş omuzlu, omuzları genişliğinde kalçası olan, beli çok belirgin olmayan vücut şekline bu isim veriliyor. Eğer bu vücut tipine sahipsen yapman gereken, belini ortaya çıkarmanı sağlayacak giysiler ve aksesuarlar kullanmak!

Yüksek bel ve dar pantolonlar, yüksek bel etekler tercih edebilirsin. Ayrıca elbiseleri kalın kemerlerle kombinleyip beli daha kıvrımlı göstermek de dikdörtgen vücuda uygun bir giyinme şekli. Üst bölümde ise seçimini dar alternatiflerden ya da omuzlarını açıkta bırakmanı sağlayacak straplezlerden yana kullanabilirsin. Ayrıca desenli üstler giymek de dikkati üst bedenine çevireceği için uygun olabilir.

Oval Vücut Tipine Göre Giyinme

Oval vücut, omuzları ve kalçası hemen hemen aynı hizada olan ve bel kıvrımı çok belli olmayan vücut tipi olarak biliniyor. Ayrıca geniş göğüs kafesi ve geniş göğüsler de bu vücut türünün bir özelliği. Peki, oval vücut tipi nasıl giyinmeli?

Üst bedeni daha dar göstermene yardımcı olacak dikine çizgili giysileri, bel kıvrımını belirginleştirmeni sağlayacak yüksek bel etekleri veya pantolonları değerlendirebilirsin. Ayrıca beli belirginleştirmek için yine kalın kemerleri tercih edebilirsin. Daha maskülen ama şıklıktan ödün vermeyen bir görüntü oluşturmak istersen de kalçalarını kapatacak uzun ceketler giyebilirsin.

Ters Üçgen Vücut Tipine Göre Giyinme

Ters üçgen vücut şeklinin en belirgin özelliği, üst vücudun alt vücuda oranla daha geniş olması. Geniş omuzların, omuzlara oranla daha dar kalçanın ve çoğunlukla uzun bacakların söz konusu olduğu bu vücut tipi için giyim önerilerini merak ediyor musun?

Alt kısma doğru genişleyen etek, elbise ya da pantolonlar, göğüs altından kemerli elbise ya da etekler senin için uygun olabilir. Omuzlarını daha geniş gösterebilecek üstler giymekten ise uzak durmanı öneririm. V yaka ya da prenses yaka üstler tercih edebilir, pantolon seçiminde boru paça alternatifleri değerlendirebilirsin.

Armut Vücut Tipine Göre Giyinme

Dar omuzlar ve göğüs bölgesi ile bunlara kıyasla dar bir bel bölgesi… Ama armut vücut tipinin en önemli özelliği kalçaların vücudun diğer yerlerinden daha geniş ve belirgin olması.

Açık renkli üstler, koyu renkli altlar giymek kalçaları daha dar göstermek ve vücudun üst kısmının daha geniş olduğu algısını yaratmak için uygulayabileceğin bir tüyo. Ayrıca aşağı doğru genişleyen ve kalçalarını kapatan yüksek bel etekler, bol ve düz kesimli pantolonlar, omuzları daha geniş gösterecek detaylara sahip üstler giymeyi düşünebilirsin. V yaka, halter yaka ve omuzları geniş gösteren tasarımlara ek olarak dökümlü bluzlar da senin için oldukça uygun.

Kum Saati Vücut Tipine Göre Giyinme

Geniş omuzlara, dikkat çekici bir ince bele ve omuzlarla neredeyse aynı hizada olan kalçalara sahipsen vücut şeklin kum saati olabilir. Peki, kum saati vücut tipine sahip olanlar nasıl giyinmeli?

Vücut hatlarını kapatmayacak kıyafetleri tercih etmek en dikkat etmen gereken nokta olmalı. Düşük bel pantolonlar, dar yüksek bel pantolonlar, dar etekler tercih edebilirsin. Bu arada kalem eteğin ve dar elbiselerin de sana çok yakışacağını belirtmeden geçmeyeyim. Tek renk, yuvarlak ya da V yakalı üstler senin için ideal. Ama omuzlarını daha geniş gösterebilecek parçalardan uzak durmalısın.

Vücut tipine göre nasıl giyinmeli, anlattım. Bu arada bu kadar araştırma yaptığına göre özel bir yere gidiyor olabileceğini düşünüyorum. 100 kredilik kupon kodunu al 50 kredi de benden olsun. Sonra falına bakalım da gideceğin yerde seni neler bekliyor öğren! Beni nerede bulacağını biliyorsun.

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.