Eğer isteğin dolgun dudaklara sahip olmaksa, bu da makyajla mümkün! Seni daha fazla bekletmeyeyim ve hemen makyajla dudak dolgunlaştırma taktiklerini adım adım paylaşayım.

Doğru makyaj tekniklerini uygulayarak cildinde kusur olarak gördüğün noktaları kapatabilir, hatta yüzünü daha zayıf, gözlerini daha büyük bile gösterebilirsin. Eğer isteğin dolgun dudaklara sahip olmaksa, bu da makyajla mümkün! Seni daha fazla bekletmeyeyim ve hemen makyajla dudak dolgunlaştırma taktiklerini adım adım paylaşayım.

İlk Adım: Dudaklarına Peeling Uygula

İster dolgunlaştırıcı dudak makyajı yap ister normal bir ruj sürecek ol, ilk olarak dudaklarını ölü derilerden arındırmak için peeling yapmanı öneriyorum. Bu adımı atlarsan ruju sürdüğünde dudakların pul pul görünür ve bu da istediğimiz bir görüntü değil. Peki, dudak peelingini nasıl yapabilirsin?

Bunun için dudak peelingi satın alabilir ya da evde kendi peelingini hazırlayabilirsin. Eğer evde peeling yapmak istiyorsan izlemen gereken adımlar şu şekilde:

  1. 1 tatlı kaşığı nane yağının (Dudak dolgunlaştırıcı özelliği de bulunuyor.) ya da zeytinyağının içerisine 1 çay kaşığı toz şeker koy ve iyice karıştır. Bunlar dışında dilersen içtiğin Türk kahvesinin telvesini de peeling olarak değerlendirebilirsin.
  2. Hazırladığın karışımı ya da telveyi dudaklarına sür ve temiz, yumuşak bir diş fırçası yardımıyla dudaklarını yaklaşık 2 dakika dairesel hareketlerle fırçala.
  3. Son olarak dudaklarını duru su ile durula. İşte, dudaklarını ölü derilerden arındırmak bu kadar kolay!
  4. Dudak peelingi uygulamasından sonra dudaklarına nemlendirici uygula ve yaklaşık 20 dakika bekle.

Dudak Makyajı Bitiyor: Rujunu Sür

Rujunu sürdükten sonra dudak makyajını tamamlayacaksın. Tam da bu noktada seçeceğin rujun yapısının ve renginin dudakları dolgun göstermek için çok önemli olduğunu not düşmek istiyorum.

Seçeceğin ruj kırmızı, bordo, kahverengi gibi çok koyu renklerde olmamalı. Koyu renkler ışığı daha az yansıttıkları için dudaklarının daha küçük görünmesine neden olabilir. Rujun yapısı ise mat olmamalı. Mat rujları ancak üzerine parlatıcı süreceksen tercih etmeni öneririm. Bu arada mat bir ruj sürmesen bile rujunun üstüne parlatıcı sürebilir ve dudak dolgunlaştırmak için kullanılan püf noktalarından birini uygulayabilirsin. Dilersen dolgunlaştırıcı etkili ve genellikle içerisinde nane yağı bulunan parlatıcıları seçebilirsin.

Artık “Makyajla dudak dolgunlaştırma nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını ve dudak dolgunlaştırma yöntemlerini biliyorsun. Dolgun ve büyük görünen dudaklarını doğal bir makyajla tamamlamak istersen “Sırları Keşfet: Doğal Görünümlü Makyaj Nasıl Yapılır?” yazıma kesinlikle göz atmalısın!

Eğer peeling olarak Türk kahvesi telvesi kullanmayı düşünüyorsan, öncesinde fincanını kapatıp falını bana yollamayı unutma. Dilersen 100 kredilik kupon kodunu buradan satın alabilirsin. Haydi, Kaave uygulamasında seni bekliyorum!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.