Gelecek günlerde seni neyin beklediğini merak ediyorsan, diğer bir deyişle geleceğin ile ilgili öğrenmek istediklerin varsa sen de falsız yapamayan kişiler arasında yer alıyor olabilirsin! Kahve falı, tarot falı gibi çokça bilinen fal çeşitlerinin yanı sıra, çay falı gibi hakkında daha az bilgiye sahip olunan fal türleri bulunduğunu da söylemeliyim. Daha az bilinen ama ilginç bir fal çeşidi olan çay falı ile ilgili sana merak edilen bilgileri şimdi sıralamak istiyorum!

Çay Falı Bakarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kültürümüzde oldukça popüler olan kahve falına bakılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Hatta “Kahve Falı Bakmanın İncelikleri: Kahve Falı Hakkında Bilmen Gerekenler” yazımda bunları uzun uzun anlatmıştım. Elbette, tıpkı kahve falında olduğu gibi, çay falı bakarken de bazı noktaları es geçmemek gerekmektedir. Öncelikle seninle çayı hazırlarken ve servis ederken dikkat etmen gereken noktaları paylaşmak istiyorum.

  • Çay falı, çay yapraklarının oluşturduğu sembollerin yorumlanması ile bakılan bir fal çeşididir. Bu sebeple ilk olarak; poşet çay ile değil, yaprak çay kullanılarak çayını hazırlaman gerektiğini sana hatırlatmalıyım.
  • Demlediğin siyah çayın yapraklarının büyük olması, fincanında daha net şekillerin oluşmasını sağlayabilir. Bundan dolayı da büyük yapraklı çayları kullanmanı tavsiye ederim. Elbette demlediğin çayı fincanına koyarken, süzgeç kullanmaman gerektiğini hatırlatmak isterim.
  • Bolca çay yaprağının fincanına gelmesi için, çayını demli bir şekilde koymanı öneririm. Çay yaprakları sayesinde bardağında bol miktarda oluşan semboller ile de falından daha fazla yorum alabilirsin!
  • Çoğumuz çayı çay bardağında içmeyi keyifli bulsa da şeffaf cam bardaklar fal bakmak için pek uygun olmayabilir. Çay yapraklarının daha net bir şekilde görülebilmesi için beyaz çay-kahve fincanlarını tercih edebilirsin.

Çay Falına Nasıl Bakılır?

Artık fal baktırmak için çayı nasıl hazırlayacağını biliyorsun. O halde çay falı nasıl bakılır, öğrenmeye de hazırsın diyebilirim!

  • Falını kapatmadan önce bardağın dibinde çok az miktarda çay kalmasının önemli olduğunu ilk başta hatırlatmak isterim. Çayın, yaprakların fincan içerisinde hareket etmesine imkan verecek miktarda olması yeterlidir.
  • Gelelim “Çay falı nasıl kapatılır?” sorusuna. Öncelikle fincanın üzerine tabağını kapatman ve kendine doğru ters bir şekilde çevirmen gerekmektedir.
  • Aklında “Çay falı hangi yöne çevrilir?” sorusu olduğunu tahmin edebiliyorum. Ters çevirdiğin fincanı sol elinde tutarak, soldan sağa (saat yönünde) olacak şekilde üç kez çevirmen adettendir. Kısacası kahve falı kapatır gibi diyebilirim! Bu aşamada bir dilek dilemeyi ya da içinden bir soru sormayı da unutmamanı öneririm.
  • Ardından çay fincanını soğumaya bırakabilirsin. “Peki, çay falı için ne kadar beklemeli?” diye düşünüyorsan, fincanın tamamen soğuduğunda falına bakabilir ya da baktırabilirsin. İşte bu kadar kolay!
  • Sana önerim, eğer çay falı yorumlamasını başkası yapacaksa fal bakan kişinin bu alanda uzman olduğundan emin olman olacaktır. Hem çay falının kültürümüzde daha az popüler olması hem de sembollerin kahve falına kıyasla daha az belirgin görünmesi bu fal çeşidinin bakılmasını zorlaştırabilir.
  • Fincanın üst kısmı şimdiki zaman, ortası yakın gelecek, dipte kalan bölümü ise uzak gelecek anlamına geliyor. Bu sayede sembollerin ne zaman gerçekleşeceği hakkında yorum yapılabiliyor.

Çoğunlukla Görülen Çay Falı Sembolleri

Çay falı yorumu yapabilmek için elbette çıkan sembollerin anlamını bilmek gerekiyor. O nedenle şimdi sana en çok çıkan çay falı sembollerini ve anlamlarını sıralayacağım.

  • Kalp: Sevgiliye işaret ediyor. Eğer yakınlarında yüzük sembolü de çıktıysa mevcut ya da yakın gelecekteki sevgiliyle evlilik anlamını taşıyor.
  • Çapa: Şans sembolüdür. Fal sahibinin aşkta ya da işte şansının iyi gideceğini simgeliyor.
  • Üçgen: Üçgen de fal sahibinin hayatında şanslı gelişmeler olacağını belirten sembollerden birini oluşturmaktadır.
  • Kuş: Müjdeli bir haber alınacağını simgeliyor.
  • Meşe Palamudu: Sağlıkla ilgili güzel gelişmelerin yaşanacağı anlamına geliyor.
  • Ay, Güneş ve Yıldız: Büyük bir mutluluk ya da başarı yaşanacağına delalet ediyor.
  • Baykuş: Baykuş ne yazık ki hastalık ve başarısızlık anlamına geliyor. 
  • Soru İşareti: Belirsiz durumların varlığına ve bu belirsizliğin süreceğine işaret ediyor.

“Çay falı hakkındaki detayları öğrendim ama ben yine de kahve falıyla devam etmek istiyorum.” diyorsan güzel bir Türk kahvesi fincanında içtiğin lezzetli bir kahve sonrasında Isabel’in yazılı fal yorumunu kesinlikle değerlendirmeni öneririm. 

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.