Evden çıktıktan sonra yaptığın makyajın gün boyu bozulmadan kalmasını, her kadın gibi senin de istediğini tahmin edebiliyorum. Elbette bu konuda çok da haklısın! Kimse dağılan makyajla gününü geçirmek ya da makyajı düzgün duruyor mu diye sürekli kontrol etmek istemez. Kalıcı makyajın sırlarını öğrenebilmen için birçok öneri bulunduran bir yazı hazırladım. Önerilerimi takip ederek makyajını uygularsan gün boyu aynı tazelikle kalabilirsin. Şimdi makyajının kalıcı olması için derlediğim yazıma göz atmaya ne dersin!


Cildinin Temiz ve Nemli Olduğundan Emin Ol:

cilt-temiz-ve-nemliMakyaj sürecinin etkili ve kalıcı olması için, makyaja temiz bir ciltte başlamak büyük önem taşır. İlk olarak uygun bir temizleyici ile yüzünü derinlemesine temizlemeni öneririm. Böylece cildinin üzerinde biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarından yüzünü arındırabilirsin.

Cildini tamamen temizledikten sonra, nemlendirici bir ürün kullanarak cildini nemlendirmen de, makyajını yapmadan önceki ikinci ve önemli bir aşamadır. Nemlendirici, bir yandan cildini nemlendirerek, cildinin doğal bariyerini güçlendirirken, bir yandan da makyajının cildine daha iyi tutunmasına imkan tanıyacaktır. Temiz ve nemli bir cilt, makyaj ürünlerinin daha uzun süre dayanmasını ve daha kolay uygulanmasını sağlar. Bu nedenle, makyaj yapmadan önce cildini temizlemek ve nemlendirmek, başarılı ve kalıcı bir makyaj görünümü için atılacak gerekli adımların başında yer alır.

Makyaj Bazı Olmadan Olmaz:

makyaj-bazi
Makyaj bazı kullanımı, makyajın kalıcılığını artırmak için çok önemlidir. Makyaj bazı, makyajın cilde daha iyi yapışmasını sağlar ve gün boyu kalıcılığını artırır. Bu baz sayesinde, makyajın sıcak havalarda dahi, bozulmadan, gün sonuna kadar taze kalabilir. Ayrıca, makyaj bazı kullanımı cildi pürüzsüzleştirerek makyajın daha doğal görünmesini sağlar. Ancak, makyaj bazı kullanırken de dikkatli olmanı ve cilt tipine göre seçimini yapmanı öneririm.“Pürüzsüz Cildin Olmazsa Olmazı: Cilt Tipine Göre Makyaj Bazı Seçimi” yazımda makyaj bazına dair ipuçlardan bahsetmiştim, dilersen bu yazıya göz atabilirsin. 

Cilt Tipine Uygun Ürünleri Tercih Et:

cilt-tipine-uygun-urunlerMakyaj ürünlerini seçerken cilt tipine uygun olanları tercih etmek önemlidir. Yağlı bir cilde sahipsen, yağsız ve mat bitişli ürünleri kullanmanı öneririm Kuru bir cilde sahipsen, nemlendirici özellikli ürünleri tercih etmelisin. Bu tür ürünler cildini nemlendirir ve makyajınının daha doğal ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Ayrıca, makyajının daha uzun süre kalıcı olmasına yardımcı olur. Bu nedenle makyaj yaparken cilt tipini göz önünde bulundurarak doğru ürünleri seçmek bir hayli önemlidir.

Suyu Dayanıklı Ürünlerle Arkadaş Ol:suyu-dayanikli-urunler

Makyajının kalıcı olmasını istiyorsan, suya dayanıklı ürünleri tercih etmelisin. Suya dayanıklı fondöten, rimel ve eyeliner gibi ürünler, terleme veya su temasıyla makyajının bozulmasını engeller. Bu ürünleri kullanarak makyajının gün boyu kalıcılığını sağlayabilirsin. Özellikle yaz aylarında veya denize girdiğinde, suya dayanıklı makyaj ürünleri kullanmanı öneririm. Suya dayanıklı ürünler ile akışkan bir cilt tonu, dolgun ve kıvrık kirpikler, çarpıcı gözler ve kusursuz bir makyaj görünümü elde etmek mümkün!

Toz Pudranın Gücünü Hafife Alma:

Makyajının kalıcı olmasını istiyorsan, toz pudranın gücünü hafife almamanı öneririm. Makyajını tamamladıktan sonra, toz pudrayı tüm yüzüne uygulayarak makyajını sabitleyebilirsin. Toz pudra, makyajın üzerinde pürüzsüz bir tabaka oluşturarak, makyajın yağlanmasını ve dağılmasını önler. Bu da makyajının daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Ayrıca, toz pudra cildin parlaklığını giderir ve cilde mat bir görünüm verir. Tıpkı bir mühür gibi, toz pudra makyajını sabitler ve gün boyunca makyajını taze ve canlı tutar. Bu nedenle, makyaj çantanda bulundurman gereken temel ürünlerin arasına toz pudrayı da eklemeni tavsiye ederim.

Sabitleyici Sprey Kullan:

Makyajının kalıcılığını artırmak için sabitleyici sprey kullanabilirsin. Makyajını tamamladıktan sonra, sabitleyici spreyi yüzüne püskürterek makyajını sabitleyebilirsin. Sabitleyici sprey, makyajın gün boyu taze ve kalıcı olmasını sağlar. Bu sprey, makyajın dağılmasını ve yerinden oynamasını önler, böylece makyajının kalıcılığı artar ve taze görünümü korunmuş olur. Ayrıca sabitleyici sprey, makyajın matlaşmasını ve yağlanmasını kontrol altında tutar. Bunun sonucunda da cilt parlama yapmadan uzun süre boyunca pürüzsüz ve kusursuz görünür. Düğünler, partiler veya uzun süreli etkinlikler gibi özel günler için hazırlanırken sabitleyici spreyi mutlaka kullanmanı öneririm. Bu ürün makyajının yüzünde gün boyu mükemmel kalmasını sağlayarak sana güven verecektir. 

Bonus: Ürünlerinin Son Kullanma Tarihlerini Kontrol Et:

Makyajının kalıcı olması için son aşama olarak, ürünlerinin son kullanma tarihlerini kontrol etmeyi unutmamanı şiddetle öneririm. Tarihi geçmiş ürünler hem cildine zarar verebilir, hem de makyajının kalıcılığını etkileyebilir. Profesyonel bir görünüm elde edebilmen için, düzenli olarak makyaj ürünlerini gözden geçirmeni, yeni ve doğru seçilmiş ürünlerle makyajını yapmanı tavsiye ederim.

Ayrıca, makyaj yaparken ürünlerin hangi sıklıkla değiştirilmesinin gerektiğini de bilmeni öneririm. Örneğin, maskara gibi ürünlerin üç veya dört ayda bir değiştirilmesi istenirken, göz farı gibi ürünlerin yılda bir değiştirilmesi yeterli görülmektedir.. Bu noktalara dikkat etmek makyajının kalıcılığını artırarak, cildini sağlıklı tutmana destek olabilir.

Önerilerimi takip ederek makyajının kalıcı olmasını sağlayabilirsin. Ayrıca, herkesin cilt yapısı ve tercihleri farklı olduğu için kendi deneyimlerinle en iyi sonuçları elde edebileceğini de unutmamanı tavsiye ederim. 

Umarım anlattıklarım, aklındaki “Makyajın kalıcı olması için ne yapılmalı?” sorusuna yanıt olmuştur. Güzelliğine güzellik katacak bir değişiklik seni bekliyor. Eğer hayatında başka ne değişiklikler olacağını merak ediyorsan seni Kaave uygulamasına bekliyorum!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.