Mutlu bir ilişkin var, her şey çok güzel gidiyor derken birden yeryüzündeki neredeyse tüm ilişkilerde bir dönem yaşanan o durumu sen de yaşıyorsun:

Mutlu bir ilişkin var, her şey çok güzel gidiyor derken birden yeryüzündeki neredeyse tüm ilişkilerde bir dönem yaşanan o durumu sen de yaşıyorsun: Sevgilin sana soğuk davranıyor. Kabul ediyorum; oldukça can sıkıcı bir durum. Onun neden soğuk davrandığını bilmemek ve ona karşı nasıl davranman gerektiği konusunda kararsız kalmak gibi durumlar yaşadığını biliyorum. O halde bu durumdan sıyrılabilmen için sana yardımcı olayım. İşte sevgilinin soğuk davranmasının olası nedenleri ve “Soğuk davranan sevgiliye ne yapılır?” sorusunun cevabı niteliğinde 3 öneri:

Sevgilin Neden Soğuk Davranıyor Olabilir?

Bahsettiğim gibi soğuk davranan sevgili sorunuyla karşılaşan ne ilk insansın ne de son olacaksın. İlişkilerde böyle dönemler yaşanabiliyor. Önemli olan, “Sevgilim soğuk davranmaya başladı.” dediğin anda bunun neden kaynaklı olabileceğini düşünüp o doğrultuda davranmak.

  • Pek çok insan sorunu öncelikle kendisinde arasa da, sevgilinin soğuk davranmasının nedeni kendi hayatındaki bir sorun olabilir. Örneğin, iş yerinde patronuyla arasında ciddi bir iletişim sorunu vardır ya da o dönem ailevi bir sorun yaşıyordur. Hatta belki, her insan gibi sevgilinin de kendisiyle ilgili çözemediği bir sorun söz konusudur. Özellikle ilişkinin ilk dönemlerindeyseniz özel hayatında yaşadığı sorunları seninle paylaşmaktan çekinebilir.
  • Birdenbire soğuk davranan erkeğin ya da kadının, yaptığın ya da söylediğin bir şeye kırılmış ve tepkisini bu şekilde gösteriyor olma ihtimali var; bunu göz ardı etmemelisin.
  • Sevgilinin ilişki konusunda kafasının karışık olması da muhtemel. Tabii bu söylediğim hem olumlu hem de olumsuz bir anlam içerebilir. Örneğin, çok mutlu ve sence ciddi bir ilişkiniz vardır ama o henüz bu ciddiyete kendini hazır hissetmiyordur. Ayrıca ilişkinin rutini haline gelen bir dargın bir barışık durumunuz da onu çok yormuş olabilir.
  • Evet, bir ilişki yaşıyorsunuz ama herkesin ayrı bir hayatı olduğunu da unutmamak gerek. İki tarafın da buna saygılı olması oldukça önemli. Attığı her adımı sana haber vermesini istemen, ona sürekli ne yapacağını söylemen bazı kişiler için bireyselliğin ihlali olarak görülebilir. Bu açıdan baskın davranmak karşı tarafın sıkılmasına sebebiyet verebilir.
  • Bunu söylemekten pek hoşlanmıyorum ama soğuk davranmasının nedeni belki de sana karşı eskisi gibi hissetmemesidir. 

Şimdi sana nedenleri de göz önünde bulundurarak soğuk davranan sevgiliye karşı nasıl yaklaşman gerektiği konusunda birkaç öneri vereceğim.

1. Konuşmak, Sorunları En Hızlı Şekilde Çözmenin Yolu

Ben sana ihtimalleri sıraladım, ama tabii ki sevgilinin neden soğuk davrandığını ancak kendisi bilir. Ona konuşmak istediğin bir konu olduğunu söyle, baş başa olabileceğiniz güzel bir buluşma ayarla ve seni rahatsız eden bu soğuk tavrın nedenini sor. Bu konuşmada dürüst bir cevap alabilmen için anlayışlı bir yaklaşımda bulunman oldukça önemli.

2. Onun Yanında Olduğunu Hissettir

Eğer ayrılmayı düşünmüyorsa ya da soğuk davranmasının nedeni seni kırmıyorsa, sen de sevgilini gerçekten seviyor ve onun mutlu olmasını istiyorsan yapman gereken belli: Anlayışlı davranmalı, onun yanında olduğunu hissettirmelisin. İyi de bunu nasıl yapacaksın?

Sevgilinin seninle hiç ilgisi olmayan, iş hayatında var olan bir sorunu olduğunu varsayalım. Bazı insanlar bir sorunu varken konuşmayı, bazılarıysa çözümü tek başına aramayı sever. Eğer sorununu paylaşan bir sevgilin varsa birlikte bir çözüm yolu arayabilirsiniz. Sevgilinin sorunlarını konuşmayı sevmeyen bir karakteri varsa bu durumda ona düşünmesi, kendisini dinlemesi ve sorununu çözmesi için zaman vermen doğru olabilir.

3. Tek Kişinin Çabasıyla İlişkinin Devam Edemeyeceğinin Bilincinde Ol

“Sevgilim soğuk davranıyor ama ayrılmıyor.” diyorsan -eğer kişisel bir sorun yaşamıyorsa- muhtemelen sevgilin seni seviyor, fakat bu ilişkide rahatsız olduğu bir şeyler var demektir. Acaba sen ona nasıl davranıyorsun, ilişkide nasıl bir rolün var? Kapris yapan, istediklerinin olması için direten, anlayışsız ve bazı zamanlarda çok ilgisiz davranan bir yaklaşım sergiliyorsan sevgilin büyük ihtimalle değişmeni bekliyor; benden söylemesi. Kısacası oturup bu ilişkideki rolünü bir düşünmelisin.

Tabii tam tersi de söz konusu olabilir. İlişkinizi ayakta tutmak için sen çabalıyorsan ama karşı tarafta bu yönde yeterli çaba yoksa, hep anlayışlı taraf sensen ve hiç anlayış göremiyorsan bu durumda belki de önceliği kendine vermenin, yolları ayırma seçeneğinin üzerine düşünmenin zamanı gelmiştir.

Umuyorum ki senin için en hayırlısı olur; çünkü sen sevilmeyi, mutlu olmayı sonuna kadar hak ediyorsun! Gel, Isabel’den Yazılı Kahve Yorumu al, seni nelerin beklediğini anlatsın. 

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.