Aklımdaki anıları ve güncel yaşadıklarımı yazmaya başlamadan önce ”İlk yazdığım yazı/şiir neydi?” diye düşünmeye başladım. Evet, sonunda hatırladım…

Yıl 1990, ben 9 yaşındayım, ablam 17. Aramızdaki yaş farkından olsa gerek, ablam odasına girmemden ya da bunu teklif etmemden hiç hoşlanmazdı. O istemedikçe de o oda bana gizli bir tapınak, keşfedilmesi zorunlu bir hedef gibi gelirdi. Ne yapıyordu o odada? Kız arkadaşları gelir, ben giremem. Telefon gelir, ben giremem. Aaa ama odamda bulunan paralel telefondaki sistem hatası yüzünden, hiç elimi sürmeden konuşulan her şeyi duyardım o başka! Ama yetmiyordu işte, o odaya girmem lazımdı. Zamanla ablama şiirler yazmaya ve onları normalden biraz yüksek olan oda kapısının altından atmaya başladım. Şiirlerim aynen şöyleydi:


Şiir  –  Kedi

Kedi kedi kedi
Kedi kedi kedi
Kedi kedi kedi
Kedi kedi kedi

Şiir – Kuş

Cik cik cik
Cik cik cik
Cik cik cik
Cik cik cik

Ben şiirleri kapının altından attıktan sonra, ablam eline alıp dümdüz okuyordu. Ama ben hemen itiraz edip ”Öyle değiiiiiil” diyor ve kapıyı açtırıp, başlıyordum her biri aynı ama her birinin tonlaması farklı kelimelerimi kendi stilimde okumaya. Sonuç? Açtırdım kapıyı nabeeeer!

İşte ”Hayatımda ilk yazdığım yazı/şiir neydi?” diye düşünürken bulduğum cevap bu. Bundan sonra aklıma gelen, kimi zaman beni ağlatıp kimi zaman ise güldüren anılarımı yazmaya karar verdim.

Öncelikle kendim için diyemeyeceğim. Çünkü öncelikle… 16 yaşındayken ailece çıktığımız bir tatil sırasında, yaşadıklarımı kısa kısa not aldığımı gören ve bunları okurken gülme krizleri geçiren anneme  söz vermiştim. “Bir gün aklımdaki her şeyi yazacağım anne!”

Umarım okuyan herkes yazılarımın esas amacını hissedebilir. Hayatımdan bazı kesitleri içimden geldiği gibi yazıya dökmek istedim sadece. Ruhumdan bir parça ile…

SuSeSaSa’nın Sahnesi’ne hoş geldiniz!