Gelecekte neler yaşayacağını karşı koyulmaz bir şekilde merak ediyorsan yaşayacağın günler hakkında fikir sahibi olabilmek için fallardan yardım alabilirsin. “Fal Çeşitleri ve Kısaca Fal Nasıl Bakılır?” yazımda da bahsettiğim gibi pek çok fal çeşidi var. Bunlardan en bilinen ve en çok tercih edilenlerinden biri ise tarot! Peki, şimdi tarot falı hakkında bilmen gerekenlere göz atmaya ne dersin?

Tarot Falı Nedir?

Tarot falı, özel kartlarla bakılan bir fal çeşidi. Destede bulunan kartların hepsinin farklı bir anlamı bulunuyor ve fal baktıran kişinin seçtiği kartlar, falı bakan kişi tarafından yorumlanıyor.

Üzerinde resimlerin bulunduğu ve her kartın bir konuyu temsil ettiği deste toplamda 78 karttan oluşuyor. Bu kartların 56 tanesi “Küçük Arkana”, diğer 22 kart ise “Büyük Arkana” olarak biliniyor. Şimdi bu kartların farkı nedir, onu anlatayım.

Büyük Arkana kartları sayesinde uzun vadeli olaylar, kişinin iç dünyası ya da ilişkileri hakkında yorum yapılabiliyor. Küçük Arkana kartları ise kısa vadeli olaylar hakkında öngörüde bulunmaya yardımcı oluyor.

Tarot Falı Nasıl Bakılır?

Öncelikle söylemem gerekir ki tarot kartları ile fal bakmak için bu konuda uzman olmak gerekir. Çünkü kartların anlamları bilinmeden bu fal bakılamaz. Bunu kahve falındaki sembollerin anlamını bilmeden falı yorumlamaya çalışmak olarak düşünebilirsin. Gel, tarot nasıl bakılır kısaca anlatayım.

  • Kartların üzerindeki resimlerin ne anlama geldiğini bilen kişi, desteyi kutusundan çıkarır ve iyice karıştırır.
  • Sonrasında ise kartları soldan sağa olacak şekilde üçe bölerek koyar.
  • Fal bakan kişi, böldüğü kartları yine soldan sağa olacak şekilde toplar ve ardından ikiye böler.
  • İkiye bölünen kartlar da toplanır.
  • Tarot bakılırken genellikle 7 kartlı Horseshoe açılımı yapılır. Bu açılımı yaparken kartlar arasından sol elle 7 kart seçilir. Bu arada kartları karıştırırken bir ya da daha fazla kart düşerse bu kartlar bakılmak üzere kenara ayrılır. Diğer bir deyişle falcı kartları karıştırırken bir kart düşerse bu durumda 6 kart seçeceksin demektir.
  • Seçilen kartlar masaya dizilir ve bu kartlar tek tek açılarak yorumlanır.
  • Son olarak “Tarot kaç kartla bakılır?” sorusunun cevabının, yapılacak açılıma göre farklılık gösterebileceğini de belirteyim.

Tarot Falı Tek Kart Açılımı Nedir?

Bahsettiğim gibi “Tarot falında kaç kart seçilir?” sorusunun yanıtı tek kart da olabilir. Peki, bu fal çeşidi ne için bakılır, ne anlama gelir?

Tarot tek kart açılımı, dileğinle ilgili bir soru sorman ve bu sorunun yanıtını olumlu ya da olumsuz bir şekilde almanı sağlar. “Tarot Evet – Hayır Açılımı” olarak da bilinen bu falın nasıl bakıldığını da kısaca anlatmakta fayda var.

  • Dileği belirten, cevabı “Evet” ya da “Hayır” olacak bir soru sorulur. (Örneğin, Ayrıldığım sevgilimle barışacak mıyım?)
  • Deste içerisinden bir kart seçilir ve kapalı şekilde masaya koyulur.
  • Falı bakan kişi kartı açar, olumlu ya da olumsuz bir yanıt vererek yorumlama yapar.

Tarot Nasıl Yorumlanır?

Bahsettiğim gibi her kartın bir anlamı var ve aynı zamanda seçilen kartların düz ya da ters bir şekilde açılmasına göre de temsil edilen konu farklı şekilde yorumlanabilir. Hangi tarot kartının ne anlama geldiği ise oldukça detaylı bir konu ama bunu da çok merak ettiğini biliyorum. İşte tam da bu sebeple “Tarot kartları ne anlama gelir?” sorusunun yanıtını vereceğim bir yazı yazmayı planlıyorum!

Bir kez daha hatırlatmak istiyorum: Tarot falı bakmak uzmanlık gerektirir. Bu sebeple tarot yorumlaması konusunda uzman olmayanlara fal baktırmamanı öneriyorum. Eğer tarot falı açılımı yaptırmak istersen, Kaave uygulaması üzerinden falına baktırabilirsin. 100 kredilik kupon kodunu da buradan satın alabilirsin

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.