Bu yazımı okuduğuna göre yakın zamanda ailenize yeni bir üye katılmış olabilir! Öncelikle seni ve eşini tebrik etmek istiyorum. Her ne kadar şu anda kendini, eşinle yaşadığın sorunlardan dolayı biraz kötü hissediyor olsan da bebeğinizle birlikte yaşayacağınız çok güzel günlerin sizi beklediğini söyleyebilir ve içini ferah tutmanı da önerebilirim!
Doğum sonrası eşler arasında sorunlar yaşanması normal görülmekte ve bunun da farklı sebepleri olabilmektedir. Öncelikle kendini çaresiz hissetmemeni ve eşinle diyaloğa girmeden, sorunları tek başına aşmaya çalışmamanı sana tavsiye ederim. Ayrıca endişelenmemeni ve aranızdaki gerçek sevginin bu sorunları aşabilmeniz için size yardımcı olacağını da söyleyebilirim. Sana doğum sonrasında eşler arasında yaşanabilecek sorunların nedenleri ve çözümlerini sıralamak istiyorum.
Aile İçindeki Görevleri Net Bir Şekilde Belirleyin
Ailenize yeni bir üye katıldı ve bu üyenin bakımınıza ihtiyacı var. Elbette bu da erteleyebileceğiniz bir durum değil! Fakat diğer yandan ev işleri de bekliyor; her ne kadar bu işlere ara versen de -ki bu çoğu zaman mümkün olmayabilir- onların da yapılması gerekiyor. Kadın ve erkek arasındaki sorunların bazıları ise tüm bu sorumlulukların kadına yüklenmesinden doğabiliyor.
Bunun çözümünün ise bir ev arkadaşı gibi ev işlerini bölüşmekten geçtiğini söyleyebilirim. Örneğin eşin çamaşır ve bulaşık yıkama sorumluluğunu alırken sen ev temizleme mesuliyetini üstlenebilirsin. Tabii anne-babanın bebeğin bakımıyla ilgili sorumlulukları da ortak bir şekilde paylaşması gerektiğini de hatırlatmak isterim.
Eğer ikinizin de ev işleriyle ilgili sorumlulukları yerine getirecek zamanınız yoksa bu durumda maddi imkanınız elverirse bir yardımcıdan destek almanızı önerebilirim.
Hala Partner Olduğunuzu Unutmayın
Açık konuşmam gerekirse bebekten sonra bozulan evliliğin en önemli nedenlerinden biri olarak, eşlerin birbirine eskisi kadar zaman ayırmaması ve dahası partner olduklarını unutmaları gösterilmektedir. Elbette şu anda tek odağınız birbiriniz değilsiniz; bir bebeğiniz var ama bu, birbirinize zaman ayıramayacağınız ve partner rollerini üstlenmeyeceğiniz anlamına gelmemektedir.
Birlikte film izlemek, bebeğinizi aile büyüklerine bırakıp yemeğe çıkmak, bir aktiviteye katılmak, bebeğiniz doğmadan önce olduğu gibi arkadaşlarınızla buluşmak ikinize de iyi gelebilecek ve yapmanızı tavsiye edebileceğim seçeneklerden bazılarıdır.
Çocuk doğduktan sonra, anneler bebekleri ile birlikte daha rahat yatabilsin diye çoğu çift yataklarını ayırmaktadır. Eşin ile arana soğukluk girmemesi adına, bunu uygulamamanı tavsiye ediyorum!
Tek Başınıza da Zaman Geçirin
Elbette bebeğinle ve eşin ile geçirdiğin zaman çok kıymetlidir. Bundan büyük keyif aldığını da tahmin ediyorum ama kendine de vakit ayırmayı unutmamanı tavsiye ederim. Bu yenilenmeni ve bir süreliğine de olsa rahatlamanı sağlayabilir. Eşin de tek başına ya da arkadaşlarıyla zaman geçirmek isterse anlayışlı davranmanı öneririm. Eşin ile arandaki iletişimin sağlıklı kalması açısından, bireysel olarak da kendinize vakit ayırmaya ihtiyaç duyduğunuzu da hatırlatmakta fayda görüyorum!
Bu arada kendine güzel bir hediye vermek de seni daha iyi hissettirebilir. 925 ayar gümüş, antik altın kaplama bu burç kolyelerine kesinlikle göz atmanı öneriyorum!
Açık İletişim Halinde Olmayı ve Doğru Üslubu Seçmeyi Unutma
Hem var olduğunu düşündüğün sorunların çözüme kavuşması hem de içinde biriktirdiğin ama dile getirmediğin durumların büyümemesi için açık iletişime önem vermeni tavsiye ederim. Eşin ile karşılıklı olarak düşüncelerinizi ve hislerinizi saklamadan, net ve anlaşılır bir biçimde dile getirmenizi de öneririm.
Ama bu noktada seçtiğin konuşma üslubunun da çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. Suçlayıcı, sert bir yaklaşım yerine çözüm odaklı, öneriler sunan, iletişime açık bir üslup kullanman, olabilecek gerginlikleri engelleyebilir. Eğer eşin hoşuna gitmeyen bir üslup takınırsa onu bu konuda yine yumuşak bir konuşma tarzı ile uyarabilirsin.
Bahsettiğim gibi, doğumdan sonra erkeğin kadından uzaklaşması ya da kadının erkekten soğuması çokça görülebiliyor. Önemli olan çocuk sahibi olmadan önceki rolleri ve ilişki dinamiklerini unutmamak. Eğer “İlişkimiz ne zaman düzelir?” diye merak ediyorsan senin için bir fal da bakabilirim!
Kaave Android uygulaması için tıkla.
Kaave iOS uygulaması için tıkla.
Leave a Comment